Last news in Fakti

19 Януари, 2011 09:50 1 017 0

Стартира шведската Honda Xtreme Academy

През миналия уикенд стартира новият сезон на HondaXtremeAcademyза мотоциклетисти в Швеция. Това е специализиран тренировъчен лагер с инструктори и експерти, които обучават младите състезатели по мотокрос преди първия кръг от шампионата.

Двудневният лагер се състоя в централата на шведската MXAcademyв Тибро, на 160 км от Гьотеборг, известна с богатото си оборудване и съоръжения, които са съобразени с нуждите на обучаващите се състезатели по мотокрос. Младите пилоти се обучават от преподавателите в продължение на два дни по редица проблеми, свързани с участието в мотосъстезания, включително поставянето на целите, планирането на състезанието и фитнес.

След здравословен обяд,  младите пилоти отиват във фитнес залата, където ги обучават на специални упражнения. Те се демонстрират от преподаватели от федерацията и бивши състезателикато  Магнус Хултберг и Еспен Бликстад.

 В същото време родителите на младежите посетиха местния дилър на Honda, един от най-големите в Швеция, където се запознаха с основни неща по поддръжката на базовия модел CRF150R, за да може той да се движи безпроблемно през целия сезон. Инструкторите показаха как се сменят гуми, как се проверяват клапаните и се подменя буталото, както и други важни неща за младите пилоти при поддръжката на машината.

Сутринта на втория ден младежите и техните родители присъстват на лекция за планиране на състезанието, като така ги насърчават да работят заедно и да си изградят стратегия през целия състезателен сезон. В следобедната сесияот обучението, младежите преминават още една фитнестренировка и тест. На всеки се дава конкретна програма, която да изпълняват до началото на първото състезание, което е едва през юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА