Last news in Fakti

18 Февруари, 2011 11:42 21 645 75

Корейски конкурент на VW Passat

  • hyundai i40

Hyundai разпространи първите официални фотографии на комбито i40. Автомобилът е позициониран в сегмент D и ще замени модела Sonata на европейския пазар. Универсалът ще бъде представен пред широка публика по време на предстоящото автоизложение в Женева, а по думите на изпълнителния директор на марката за Европа Алан Рашфорт версията седан ще се появи чак в началото на следващата година. Рашфорт каза още, че четиривратият i40 ще бъде с по-различна визия и ще конкурира VW Passat CC.

Hyundai i40 е разработен в европейсия дизайнерски център на марката в Рюселсхайм Германия. От предварителната информация става ясно още, че това е първият модел от сегмент D, който е проектиран специално за Стария континент. С европейският вкус са съобразени както двигателната гама, така и цялото оборудване и технологии. Дизайнът пък е изпълнен в новия фирмен стил на марката с трапецовидна радиаторна решетка и силно издължени напред и нагоре предни светлини.

Обемът на багажника не е голям за комби - 553 литра (Passat Variant разполага с 603 литра). При сгънати задни седалки товарното пространство на i40 може да бъде увеличено до 1 790 литра. Автомобилът ще се предлага с широка гама от бензинови и дизелови двигатели. Интерес от тях представлява 1.7-литровият дизел, който изхвърля в атмосферата едва 113 грама въглероден двуокис на километър. Друга по-детайлна информация за двигателите на i40 засега няма.

По неофициални данни дизеловият мотор с обем 1.7 литра ще е достъпен в два мощностни варианта - 115 и 136 к.с. Той ще може да работи и съвместно с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Очакванията са i40 да получи и два бензинови мотора - 1.6 и 2.0 (с турбо) с мощност 140 и 177 к.с., съответно. В списъка със стандартно оборудване влизат екстри като електромеханична ръчна спирачка, парктроник, система, отчитаща пресичане на осовата линия, и мощна аудиосистема с Bluetooth връзка.

От корейската компания силно се надяват новият i40 да влезе в реална конкуренция най-вече с VW Passat и Ford Mondeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 scar

    50 13 Отговор
    Страхотен е. Корейците за пореден път се доказват.
  • 2 riator

    38 16 Отговор
    Всеки би го предпочел корейския красавец, пред едно тъпо Мондео
  • 3 mazda 626ditd

    35 2 Отговор
    Хубава кола ама не се споменава какви пари ще струва.
  • 4 Pain

    30 5 Отговор
    Изглежда красиво, а пък не знам какво не му харесвате на мондеото. На мен и то ми изглежда красиво. Макар и да не съм привърженик на марката VW, Passat-ите и те са доста хубави и стабилни коли. Въпрос на вкус. :)
  • 5 хепд

    20 1 Отговор
    "...разработен в европейсия дизайнерски център на марката в Рюселсхайм Германия.
    .... който е проектиран специално за Стария континент. С европейският вкус са съобразени както двигателната гама, така и цялото оборудване и технологии. ..."

    значи това е толкова кореец, колкото германец .... :)
    иначе на мен лично предницата удимвително ми прилича на Мицубиши Лансър ... което изобщо не е лошо ... но за комби има мънинко багажниче ...
  • 6 passat

    29 6 Отговор
    Пасата е един от лидерите в жанра и аз съм му голям фен поради факта че имам такава кола и съм много доволен
    НО и това Хюндай че не е за изхвърляне
    Дизайнът му е много готин
    Остава и да е на добра цена
  • 7 vlado78

    25 6 Отговор
    Имам от 1 месец чисто нова Хюндай Соната 150 к.с. дизел. Засега съм много доволен от колата. Мощна, пъргава, с невероятна возия.В сравнение с предишната ми кола все едно съм се качил в Ролс-Ройс.
  • 8 Angel

    36 17 Отговор
    Прекрасен автомобил. Определено е много по-красив от "дървеният" Пасат. Ако е и с качеството на i30 ще се обърка доста сметки на европейските марки. :)

    Коментиран от #12

  • 9 Fero_B

    14 30 Отговор
    kakiv konkurent kakvi 5 leva bre.. tiq za voyna li govorqt kade VW kade "Hyundai"

    Коментиран от #22

  • 10 lolo

    11 23 Отговор
    Изглежда този път са се постарали по отношение на дизайна.Но Hyundai имат още много хляб да изядат докато стигнат VW.
    VLADO 78 честито за колата със здраве да си я караш ,но на 1 месец е рано да съдиш колко е надеждна.
  • 11 volvo karach xc90

    25 8 Отговор
    VAG imat problem.sas sigurnost shte e po zdrav koreiskiat avtomobil ot VW a i s po niska cena.bravo na koreicite.
  • 12 Das Auto.

    12 24 Отговор

    До коментар #8 от "Angel":

    Дървения Пасат вика... Пасата е невероятна кола, който има или е карал знае, който няма нека не се изказва неподготвен

    Коментиран от #14

  • 13 hypnotize

    7 24 Отговор
    Ето, корйците за пореден път се доказаха като пълни крадци!!! Колата е красива няма спор, обаче прилича безбожно много на R-класата не мерцедес. Не мога да резбера, защо говорите за надежност, като Passata излезна преди броени дни а тази още я очакваме ???
  • 14 ?

    23 8 Отговор

    До коментар #12 от "Das Auto.":

    vw e darvo
  • 15 passat

    9 19 Отговор
    Кой знае ти каква каруца караш че Пасата бил дърво
  • 16 Venci

    3 13 Отговор
    e 4ak p1k konkurent nqma kak da b1de
  • 17 Roro

    5 21 Отговор
    Колеги не говорете глупости, новият пасат е нещо много различно и много по качествено от старите моделите които вие притежавате.Новите модели са години пред тези кореици, не се заблуждаваите...
    Твърдо сам за Passat

    Коментиран от #23

  • 18 5ev

    16 3 Отговор
    Незнам аз съм за i40 нещо повече грабва в него отколкото VW
  • 19 prizrak

    22 2 Отговор
    Много добър дизайн.Щом от марката се целят в сегмента на Пасат значи са се постарали качеството на материалите и изработката да са безупречни.С по ниската си цена и повече екстри които идват като базови без да се доплаща,със сигурност Хюндай ще спечели много клиенти.Както знаете Корейците дават и много по добра гаранция за новите си автомобили.Новия Пасат ми е скучен.Отвътре е студен и не радва окото.
  • 20 donbaro75

    12 5 Отговор
    Po skoro konkorira OPEL INSIGNIA,otkolkoto passat,no po temata.Lichno za men HUNDAI e marka automobili,s perfektni dvigateli i mnogo dobur dizain.
  • 21 TDI

    3 12 Отговор
    Hubava e kolata ama edva li 6te golqm konkurent na pasat CC, pasat CC e neveroqtno krasiva kola i spored men nemoje da stava i duma za sravnenie, a osven tova mislq 4e i novoto mondeo sy6to e po dobyr izbor ot toq hyundai moje bi cenata mu 6te e po niska tova 6te e osnovnoto mu predimstvo.
  • 22 mm

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Fero_B":

    Веднага ще отговоря на риторичния въпрос. Хюндай е много по-напред от WV и технологично, и по качество и по дизайн. Браво на хюндай.Много симпатична кола са направили. Ще внесат свежест в сегмента.
  • 23 kia

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Roro":

    are stiga be viarno li
  • 24 passat 6707

    8 25 Отговор
    дори германците са казали, че: "опел не е най-лошата немска кола, защото има форд"
    хюндай първо да достигне форд по качество и сами от тази фирма ще се разобедят, че и дума не може да става за конкуренция с VW PASSAT.
    оптимисти
  • 25 Shaize Passat

    27 6 Отговор
    Пасата е кола за хора, които нямат понятие от автомобилни тенденции. Плащайте им на германците емблемата само! Отдавна го няма качеството там. Плачете на касите в серизите!Защо Пасат е критерий..съжалявам родните му фенове, защото скоро няма да може да си го купуват на старо, понеже никой в западна Европа няма да го поглежда. Ей,хораааа..не ви ли втръсна да гледате обичайния бузест модел, който във вариант комби си е направо катафалка?! Остава само на i40 да му сложат цена под психическата бариера pod 40 000 лв и ще се продава. Знаете ли къде най-много....в Германия, разбира се :)

    Коментиран от #27

  • 26 lolo

    7 26 Отговор
    Корейски автомобил с качествени материали ,две взаимно изключващи се неща.Корейците са се доказали като производители на нискокачествени автомобили на ниски цени.Сигурен съм ,че единственото добро нещо в автомобила ще е двигателя му.Hyundai не могат да стъпят на малкия пръст на VW.Единственото по което корейците бият ще е цената ,която ще обуславя използването на по-нискокачествени материали.Явно за много хора качество означава изобилие от пластмаса и нескопосано сглобени елементи елементи.

    Коментиран от #31

  • 27 Иван

    5 14 Отговор

    До коментар #25 от "Shaize Passat":

    Шефа ми има Passat CC 2.0 TSI и за 2 години не му е пипнал нищо, а определено го скъсва от каране.
    Едва ли някоя друга подобна кола може да издържи на такъв тормоз.

    Само веднъж го карах и от 90 до 210 на магистралата ускори за няма и 20 секунди и после си поддържа скорост от 185 на темпомат без дори да вдигне над 95 градуса.
    Да не говорим пък за качеството на интериора.

    Коментиран от #28

  • 28 kia

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    tova koga go sanuva

    Коментиран от #34

  • 29 Тодор

    14 3 Отговор
    Имах Хюндай Соната 98г.3000к. двигател v-6, автоматик.Много хубава и красива кола.Единственият недотатък беше разхода.Не мисля,че може да се сравнява по удобство, цена и возене с Пасат.Твърдо съм за Хюндая.
  • 30 Santa Fe

    15 4 Отговор
    Аман от големите 'разбирачи' дето като видят кола, различна от най-добрите 4 немски марки и почват да нареждат и да бърборят глупости.
    Ако не сте забелязали; ВСИЧКИ немски автомобили вече се правят да издържат по 200-250 хил. км и после ремонтите им да струват повече от колата. Колите сега не се правят така, както преди 20 години, защото известните компании гледат да ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ, а не да правят издържливи автомобили.
    За разлика от тея топ марки обаче, хюндай са сравнително начинаещи и наистина се стараят да правят хубави, издържливи и надеждни автомобили. Освен това по лично мое мнение, последните модели са и страшно красиви. Аз лично карам Санта Фе 2005-та и съм много доволен от колата; а съм карал почти всичко на 4 колела.
    Да, наистина ако човек има неограничен бюджет, и не му пука изобщо за цената - вероятно ще кара Х6 или ягуар. Безспорно една нова S-класа е по-луксозна и има повече екстри от най-наточения хюндай. НО ако говорим за нещо практично, реално, съобразено с нашите условия и цени - мисля, че хюндай за момента е един от НАЙ-ДОБРИТЕ избори изобщо.
    А за този модел по-горе, според мен изглежда много добре. Мен лично много ми допада новата визия на хюндай, и по-точно моделите ix35, ix20, елантра и т.н. В сравнение - не виждам какво красиво намират хората в последните тенденции в дизайна на пасат/голф. Според мен красотата на последните модели на VW малко им убягва. Ако VW бяха толкова велика марка (извън Перник), то вероятно Phaeton щеше да се продава повече, нали? И на последно място - да не забравяме какво значи VolksWagen (народна кола) - нещо което фауве отдавна се опитват да променят, като станат 'луксозна марка', докато хюндай изобщо нямат против да са 'народна кола' в момента...
    Така че, малко не схващам защо разни момченца дето карат старо Е36 за 2000 лв; или други хора за които ГОУФ-а е най-коравата кола на света; влизат и нареждат хюндай че били кофти... :-)

    Коментиран от #37

  • 31 scar

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "lolo":

    Относно качеството на материалите, това важеше до преди 10-15 години. Качи се в по-нов корейски автомобил и ще останеш със съвсем различно впечатление. Доказаните германци уважават тази марка и се съобразяват с нея.
  • 32 someone

    3 8 Отговор
    @Santa Fe: Добър коментар. Само не разбирам защо все ПЕРНИК ви е за пример... Повечето от вас не са били никога в Перник, но дават мнения, заключения правят...
    Всъщност си мисля, че сте ограничени хора и толкоз.
    Та нали най-наточените VW Golf-ове въобще не са в Перник, а в други наши големи градове. Но тъй като за разлика от вас не искам да обиждам, няма да ги спомена...
    И последно: в Перник за ваше сведение хората обичат да карат бързи и здрави автомобили - немски и японски.

    Коментиран от #35

  • 33 Santa Fe

    13 3 Отговор
    someone: Прав си, не познавам Перник и перничани. Давам го за пример, защото вече е станало нарицателно, че Перник е столицата на почитателите на голф-а. И това не съм го измислил аз.
    А за последния ти коментар - не съм много сигурен, че перничани карате 'бързи' и 'здрави' автомобили; по-скоро мисля, че карате 'евтини' автомобили... Ако се огледаш по улиците, едва ли ще видиш много коли над 150 к.с. двигател; както и едва ли ще видиш много коли под 10 г. възраст.
    Иначе голфа си е легенда и в Германия, там голфове карат и студенти и милионери; но сега според мен вече лежат на стара слава... и когато хората плюят добре развиваща се марка като Хюндай, само защото предпочитат да си карат 20 годишното голфче, лично аз малко се дразня... ако ме разбираш...
    Единственото което искам е обективност в мненията; а не изказвания базирани на недостатъчна информираност. Ти лично, колко хюндая си карал, и колко различни коли си пробвал, и колко притежаваш, за да си на мнение против хюндай? А колко по-добри за аналогична цена автомобили можеш да назовеш спрямо хюндай? Ако имаш обосновано обяснение и опит който да защитиш, с удоволствие ще те изслушам, и ако доводите ти са добри, ще се съглася с теб.
    Но дотогава, ще давам примери с Перник и Добрич, неизбежно е... :-)
  • 34 Das Auto.

    7 14 Отговор

    До коментар #28 от "kia":

    Ми не го е сънувал :) Пасата е много повече от тая корейска чи...ка, не знам за какъв дизан говорите, предницата му не е на масивна кола, изглежда като някаква мутирала въшка. А разбирачите според които пасата нямало да го поглеждат повече, не знам това как го реши ама явно много пасати са те прескачали по магистрали за да се изкажеш толкова неподготвен

    Коментиран от #36

  • 35 a$

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "someone":

    v Pernik priatelio cari seliania i alkoholizam
  • 36 kia

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Das Auto.":

    passaqt 2 li haresvash ta panesh gardi.VAG e zle ot kam kachestvo.fakt koito samo kompleksar moje da osporva
  • 37 user

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "Santa Fe":

    Колега - съгласен съм с повечето от написаното, само да добавя, че специално Мерцедес вече и 200 К км. не може да издържи - малко факти от моите преживявания - на 8 х.км. ме вкара в авариен режим и виках пътна помощ, на 27 х.км. ми смениха турбината, на 70 х.км. скоростната кутия - това коментира ли се ? НЕ. Служебният Хюндай е на 140 К без никакъв ремонт, Фордовете са над 160 К без никакви ремонти, а прехвалената Е-класа, която се кара от двама човека, а не от всеки като останалите виси по няколко седмици в сервизите и сметките са петцифрени. Затова в класацията на ADAC, за най-доволните шофьори от марките - първите места са японски и корейски, защото на хората им писна да плащат за грешките на алчните инженери в прехвалените мерцедеси ! Не съм фен на японските и корейските - но съм страшно разочарован специално от мерцедес, остават ми БМВ и Ауди като надежда да измият срама от немското качество ! Затова ако трябва да избирам, между нова марка, на адекватна цена и с красив дизайн и стара марка, самодоволна, охранена и надута, на която не и пука за качеството и клиентите - е кое ще избера ? Не ме интересуват вече фанатиците на тема марки - купувам и карам това, което ми е най-изгодно - най-доброто качество за най-ниската цена. А Хюндай наскоро бе избран и в Англия за най-добрият автомобилен производител от гледна точка на клиентите. Или трябва да приемем фактите или като глупаци да си повтаряме малоумно едно и също за прехваленото качество на немските коли. Пак ще го напиша - не харесвам жълти коли, но трябва да съм пълен идиот ако продългжа да наливам пари на некадърните и самодоволни некадърници от Щутгарт ! Дано скоро немците слезнат на земята и започнат да предлагат колите си на адекватни цени и с отлично качество ! А не да ми искат 400 евро за великата екстра "задни ел.стъкла" - както ми искаха за VW Polo например, смешно е !

    Коментиран от #39, #44

  • 38 lolo

    5 13 Отговор
    Както казах по долу Hyundai са на светлинни години от VW.Знаем поговорката за лисицата и киселото грозде ,kато няма за Touareg ше се купува Santa Fe.Спрете се с глупавите коментари от сорта на - моето е най-хубаво.Същите VAG ,които имат проблем с качеството според един "разбирател" създадоха Bugatti Veyron и през 1966 VW купиха 99% от Audi.VW Phaeton сигурно не е разпространен защото е"евтин зле изработен" автомобил.Да дори Mercedes W140 S-klasse и BMW E38-7er са технологчно по-напреднали и по-безопасни автомобили от който и да е нов Hyundai ,макар че са 15 години по-стари.Видяхме новия Hyundai Equus ,който е смесица между Mercedes S и Lexus LS.Дали ви харесва или не Hyundai не могат да бият в качество , не могат да бият в дизайн ,могат да се наложат само с по ниски цени сред по-непртенциозни купувачи.
  • 39 ddinchev

    17 1 Отговор

    До коментар #37 от "user":

    Преди 3 години Вуйчо ми си взе S320 от новите и на 2тория месец спря да му работи вакума за отваряне/затваряне на предната дясна врата (на пътника). Държаха му Мерцедеса над месец в сервиза на Балкан Стар във Варна. Малко след като си взе колата излезе някакъв проблем с електрониката, цялото табло черно, включително навигацията - нищо не свети, никоя стрелка не мърда. Това на нов автомобил на няколко месеца, от които 1/3 от времето е бил в сервиз. Държаха му колата още почти месец пак там върна колата и си взе най-високо изпълнение Volvo XC90 V8, за 180 хиляди, което за 3 години е на 120 000км и освен за обслужвания в сервиз за друго не е влизало.

    Аз карам Honda Accord дизел от 2004, която е на 190 000км (30 от тях в България) и няма нито една неоригинална част по нея, в сервиз е влизала само за смяна на масла и филтри. Сменял съм едни тампони от пред и още едни отзад. Преди карах малко по-стар VW Passat на около 200 000 реални километра, на който не знам дали имаше част заради която не е влизал в сервиз. Аз просто като го оставях за сервиза (или си го взимаха като ме остави на някой светофар) им казвах да ми дадът сметката и да спрат да ми обясняват тоя път какво било станало.

    Повече немска кола - никога. Който има пари и нерви, да харчи. Аз искам да карам.
  • 40 Santa Fe

    9 3 Отговор
    Малко не мога да се съглася с твърдението, че 15 годишните мерцедеси и бмв-та били по-хубави от КОЙТО И ДА Е нов хюндай :-) И също не схващам какво точно влагате в думата 'качество'... имам чувството, че като говорите за 'качество', имате предвид 'екстри'. Защото аз в хюндай нещо некачествено не виждам принципно; за цената си изработката е качествена, материалите също.
    А за phaeton дадох пример, че не се купува, защото е кола, която разчита на имидж; който vw няма. Т.е. имиджът на луксозна лимузина все още принадлежи на други марки; а самото понятие 'народна кола' малко не върви със понятието 'луксозна лимузина'. И това което имах предвид е, че хюндай също могат да произвеждат скъпи коли със скъпи материали; но не се позиционират така на пазара. Така че... нека хората които карат нови хюндаи да са глупаци, и нека големите умници да карат 15 годишни Е38-ци или S-класи... :-)
    А между другото Tuareg специално не бих си купил, по-посредствена кола с ужасяващо скъпа поддръжка спрямо качеството си трудно можеш да намериш. Да не говорим и че 4х4 системата на новите коли от концерна VAG е под всякаква критика. Quattro-то е жива шега...
  • 41 lolo

    5 13 Отговор
    Можеш или не можеш 15 годишен Mercedes S или BMW 7-er е по- безопасен по-солидно изработен от всеки Hyundai.Думата качество влагам в използваните материали.за екстри няма да говорим ,безсмислено е.Ако на теб ти харесва биещото на кухо пластмасово табло,тясните неудобни седалки с таписерия от "тинзух" или изкуствена кожа ,то на мен не ми допада.Както казах по-долу Huyndai се налага само в цена ,която определя как ще бъде направена колата.На теб кой ти каза ,че VW Phaeton не се купува?Само в Германия има продадени 20,000.Плюс това Phaeton e за ограничена група хора(особено в българия),които имат финансовите възможности да си го позволят.Когато се качиш на Phaeton ще пишеш дали не е луксозен.Huyndai се опитаха да произведат автомобил от висок клас визирам Equus насочен за щатския пазар ,но надали ще се наложат сред Lexus ,MB или BMW.Не съм казал ,че хората каращи Hyundai са глупаци , ти го казваш.Пожелавам ти да караш 15 годишен Mercedes S или BMW 7-er и да пишеш за впечатленията.Не знам какво разбираш под понятието посредствена кола?За подръжката имам впечатления само от гаранционното обслужване ,което не е евтино.

    Коментиран от #46

  • 42 Santa Fe

    16 6 Отговор
    Няма какво да споря колега; карал съм и S-класа, и Phaeton, знам прекрасно какво представляват. Потърси малко инфо и ще разбереш, че Phaeton е на тотална ЗАГУБА, защото всички тези екстри струват пари; а на финала продуктът не се купува. Не схващам защо искаш и хюндай да си оскъпяват колите по същия начин и после да са на загуба :-))
    Освен това не знам дали знаеш, но по целия свят хората не говорят за автомобили втора употреба, само при нас се карат 15 годишни коли и им се радваме, защото такъв ни е манталитетът. Да, безспорно - за времето си са били много добри автомобили; но днес ако сравняваме автомобили в един и същи ценови диапазон, корейските ще предложат повече.
    Едно време по същата логика хората не харесваха японски коли, пак защото ги смятаха за кофти. Виж ги сега къде са японците по технологии.
    Пък и изобщо не виждам за какво точно е спора; като не ти харесва хюндай, карай си 15 годишна 'лимузина'. Давай по 2000 лв за един фар или 1000 лв за странично огледало! И ако искаш малко да си опресниш инфото, вземи влез в една нова ix55 и влез в един туарег за същите пари и после коментирай кой има повече екстри и изглежда по-качествено... Айде, жив и здрав да си. И без нерви :-) И дано караш колата която наистина те кефи, това е най-важното!
  • 43 PlimP

    7 3 Отговор
    hm, ima si stil i mai niama kradeno ot drugi marki(pone otvan), s dobra oferta 6te sa seriozna kunkerncia, 6otot vseki gleda evtiniikata, 4e niamame pari za Bentley :(, Santa made da de Fe, spokoino s ka4estvoto, zadai si vaprosa, 6to Range zapo4va ot 120 hilki, a Fe-to e dva pati nadolu, nali za vsi4ki triabva da ima jipki :)
  • 44 G klasa

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "user":

    are are i ot benza go izkarahte po dobar.tova sa babini divotii
  • 45 s55

    6 2 Отговор
    koi model na koreiski proizvoditel e v klasa na S classa che ne razbrah.mai ne ste karali takav mercedes
  • 46 ML500

    6 4 Отговор

    До коментар #41 от "lolo":

    prav si kolega
  • 47 Дошо

    8 3 Отговор
    Патаса няма шанс пред една качествена кола като KIA
  • 48 Ulsan

    13 2 Отговор
    През всичките тези години откакто съм фен на Хюндай (от 2000 г.) се убедих, че българина е кон с капаци!Никога няма да си признае, че БМВ-то му харчи като слон, Форда му е по - изгнил от Опела на съседа, Пежото му остава без предница след 5000 км., Ситроена му е толкова чалнат като дизайн, че чистачките не чистят 40 % от стъклото, НО винаги ще нахрани това, което превъзхожда неговата кола! Няма значение дали е корейска, японска или каквато и да е! ИСТИНАТА Е ЕДНА! ТОЗИ, КОЙТО ЛЕЖИ НА СТАРИ ЛАВРИ, ОСТАВА ДА СИ ЛЕЖИ ЗАВИНАГИ!
  • 49 lolo

    6 4 Отговор
    Не вярвам да си карал S klasse или Phaeton ,ако беше щяхме да сме на едно мнение.Вече подчертах ,че дори W140 е по-добре направен от който и да е Hyundai.Безсмислено е да сравняваме Hyundai с новия W221.Hyundai се продава само заради по-ниската си цена ,която обуславя използването на евтини материали за направата им.Ти все още твърдиш ,че са по-добри от VAG ,MB или BMW.Явно за теб целия свят са 20 икономически по-напреднали страни от нас.Не само при нас се карат 15 годишни автомобили!!Явно не си излизал от България за да смееш да твърдиш това.15 годишен автомобил не означава лош автомобил.Българинът знае какво да кара ,но джоба му е празен.В ценовия диапазон на Hyundai има още няколко корейски марки ,щом за теб критерия е цената не сравнявай с по-скъпи и по-добре направени автомобили.Къде са сега японците по технологии?2,000,000 автомобила изтеглени от Toyota ,70,000 от Honda ,ако за теб това са технологии за мен е спестяване на пари за по-задълбочени тестове преди пускането на автомобила в производство.Не ,че не ми харесва Hyundai ,не ми харесва сравняването му с по-напреднали от тях производители.Да предпочитам 15 годишна "лимузина" пред чисто нов автомобил ,направен от рециклирани пластмаси за да бъде колкото се може по-евтин.Който иска да ходи в Балкан стар да си купува огледала за 1000 и фарове за 2000лв има и други места от които може да се купят резервни части.Да Touareg е по-скъп ,Hyundai заради по евтината изработка е нормално да има повече "екстри".Крайно време е да спрете да си мислите ,че лукс означава колата да има много копчета.Със здраве да си караш Hyundai ,нека балъците да си карат Touareg с гадни кожени седалки и табла не биещи на кухо.
  • 50 Дошо

    3 7 Отговор
    Ако за теб по-добре направен значи да хвърли скоростна кутия за 60000км и за 2 години боята да матира по половината купе то S класата е по-добре направена.
  • 51 lolo

    2 3 Отговор
    Какъв Mrcedes S ,коя година ,купен от къде.За чисто нов W221 ли говорищ ,бил ли е сервизиран правилно ,или говориш за някой S350TD 1993 поясни?
  • 52 Дошо

    2 2 Отговор
    ДА W221 S500- 2006 година
    Скоростната кутия незнам дали е сервизирана правилно ама боята?То какво да и се сервизира освен едно масло?
  • 53 lolo

    5 6 Отговор
    Знам за случай на закупен чисто нов G-klasse счупил скоростна кутия ако не се лъжа на 5,000км.Закупеният автомобил е бил със сглобена в Китай скоростна кутия ,по-евтин с 20,000лв от G-klasse с немска такава.При покупката на автомобила ясно е било описано ,че Mercedes не дават гаранция на скоростната кутия произведена в Китай.Това ,че на някой му се е развалила колата не значи ,че са се развалили още 100,000 такива.
  • 54 GOLF 3 GTI

    6 8 Отговор
    KOREISKI BOKLUK!!!
  • 55 lancer

    5 0 Отговор
    lolo kakvo ste kajesh za mitsubishi i te li sa izteglii modeli :)) karam lancer 1.8 - 143 kon4eta na dve godoni e i e samo na 90 000 km nema takava mashina iaka!!!
  • 56 lolo

    2 3 Отговор
    Относно Mitsubishi цитат от тук - http://www.thisislondon.co.uk/news/article-11473017-mitsubishi-hid-defects-in-cars.do
    "JAPANESE insurers are to launch a major investigation into car giant Mitsubishi after it emerged that the company deliberately concealed details of serious vehicle defects that could have caused dozens of car accidents" или на български -Японски застрахователи започват мащабно разследване срещу автомобилния гигант Mitsubishi след като стана ясно ,че дружеството умишлено е скрило подробности отсносно сериозни дефекти ,които може да са предизвикали десетки катастрофи.
  • 57 Santa Fe

    4 3 Отговор
    Браво, lolo, разбираш ги нещата :-)) Като гледам раздаваш акъл смело и като те слушам сигурно караш я бентли, я ламборджини :-)) Вземи почети малко, колега, и посъбери инфо; стига с тая стара песен - мерцедес и ауди дъ бест; пък всичкото друго автомобил - удряло на кухо и дрън дрън смешки :-))
    Колкото и да не ти се вярва, карал съм почти всичко на 4 колела; и наистина съм събрал достатъчно впечатления от автомобилите на пазара за последните 20 години. Твърдо съм убеден, че хюндай е един много добър избор, когато дойде ред да си КУПУВАШ кола, а не само като теб да ги ГЛЕДАШ по списанията.

    Иначе - съгласен съм напълно с теб, ако си менкахме картинки от дъвки 'турбо', то да - и аз щях да твърдя че бмв са най-готини :-)

    И не знам колко хюндая си имал или карал, ама това изказване с 'удрянето на кухо' е малко неадекватно.

    Айде успех, не ми се спори с деца; карай си туарега и наздраве!

    Поздрави за феновете на хюндай! Важното е да си харесваме колите, нали! :-))
  • 58 lolo

    4 4 Отговор
    Не раздавам акъл!Карам кола за 3000лв.Сигурен съм ,че съм прочел малко повече от теб.Това което съм написал явно ти е убегнало сре 20-те години "каране на всичко".Не съм казал ,че Mercedes и Audi са the best има много добри марки на пазара ,просто корейските не са сред тях както ти си се заблудил.Когато имам пари за по-добра кола няма да се насоча към корейска купчина пластмаса.За съжаление съм малко по-голям и не съм си менкал картинки от дъвки Турбо.За изказването за таблото ... напълно адекватно е просто ти не си се качвал на друг автомобил освен на корейски.Успех и на теб не ми се спори с хора нямащи друг досег с автомобил освен mobile.bg.
  • 59 MB do Дошо

    3 4 Отговор
    abe ti lud lisi nameril da sravniava koreiskia kenef s S klasa.pich pokarai edin rasov benz i posle shte si namrazish kolata poviarvai.veche 5ti avtomobil ot markata Mercedes pritejavam i niamam oplakvania.samo shte ti kaja che za slujeben avtomobil sme kupili Kia carnaval nova prez 2004godina i naiztina do 200000km niamashe iadove.posle obache ni smaza totalno.remont avtomatik 2000lv,diuza na motora 800lv i taka natatak.da ne govorim za evtinite materiali v salona skarcat i tropat na kuho.koreiskoto e darvo i tochka.

    Коментиран от #64

  • 60 740D do Santa Fe

    2 3 Отговор
    ti si karal edinstvno motor s dva kosha
  • 61 zahara

    3 6 Отговор
    xaxaxaxa koreiskoto po dobro ot Bmw i Mercedes vie ste dushevno bolni.edinstveno ot boklucite na Vag sa po dobri avtomobilite na koreicite.
  • 62 volvo karach xc90

    2 4 Отговор
    koreiskiat avtomobil stava samo za TAXI skarca dranka ama se dviji krivo liavo.imah Kia Sportage v interiora imashe mahagon uj ama e gadna plastmasa boiadisana v cviat mahagon koiato se iztri mnogo barzo. imobilaizer me rasipa a habovete se troshat kato leshnici.e naiztina moite problemi biaha kato detska igra sravnenie s problemite na edin priatel s edno Audi A6.no koreiskoto si e prachka po dobra alternativa e iaponskoto no az sega sam minal na Volvo i sam dosta dovolen.za Hyundi znam che sa dosta skapi chastite na po novite modeli.

    Коментиран от #72

  • 63 rojbata do Dosho

    1 2 Отговор
    eeee dosho zashto si se napanal taka i miatash kafiavo navsiakade
  • 64 Дошо

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "MB do Дошо":

    Нещо не ти се връзват писанията.Значи Хюндая изкарал 200000 без проблем и после се започнало?От друга страна си имал 5 мерцедеса.Всеки от тях трябва да си го карал много повече от 200000км, за да кажеш, че е много по-добър от Хюндая.Нали така?Ама не 220 или 250хил.км ами да кажем над 300хил.км та да твърдиш, че база за сравнение няма.Това прави и доста над 1500000км.Ми не ти вярвам бе пич.Лъжеш като дърт циганин.
    Бенц това Бенц онова.Бенц вече не се прави от инженери а от мениджъри и се сглобява от турци.Ахахаха
    А Корея натиска здраво върху образование и модерна техника.Турците дето сглобяват Мерцедесите немошеш ги научи на качествен контрол.
  • 65 lolo

    0 1 Отговор
    Ти пък да не мислиш ,че ти вярваме като казваш ,че си карал почти всичко на 4 колела.Спри да приказваш глупости никой не е казал ,че MB ,BMW или VAG са най-добрите.Безсмислено е да сравняваш Hyundai с тях ,само човек карал единствено Hyundai може да ги сравнява.Вече за пети път ти казвам по какво са по-добри корейските автомобили - само по по-ниски цени.Това ,че си непретенциозен и не те интересува как е изработен автомобила.....всеки си има вкус.Когато се поинтересуваш какво произвеждат MB в Турция тогава ще даваш компетентни мнения?В автомобилната индустрия историята досега показа ,че Корея натиска само с по-евтини автомобили като така задоволяват определен кръг купувачи с по-огранични възможности.
  • 66 Santa Fe

    0 0 Отговор
    Колега lolo, АЗ написах че съм карал много и различни автомобили, не колегата Дошо. Не става ясно последният ти коментар към кого си го адресирал, или може би към всички които харесват хюндай? :-)

    Кажи ми след като твърдиш, че си чел много, и си много запознат с автомобилите като цяло - какъв автомобил караш, какъв искаш да си купиш; и какви автомобили си карал? Не се заяждам, наистина те питам, защото ми се струва че изводите ти не са базирани на обективна информация, а на младежки впечатления. Да, и аз харесвам много БМВ и мисля да си купя втора кола БМВ; но продължавам да твърдя че това далеч не е добър или практичен избор. Просто едно скъпо удоволствие. Докато хюндай е много добър избор и предлага много добро качество за цената си. Посочи ми освен това кое според теб е по-добър избор? И пак казвам, не визирам фантастики, т.е. да спорим дали ламборджини или ферари е по-добре; говоря ти за практичен/добър избор. Т.е. цена, качество, здравина, цена на обслужване. И нека не слагаме всички корейски коли в един кюп, така както и не е редно да слагаме всички немски на едно място. Защото от сангйонг до хюндай има съществена разлика примерно...
  • 67 man.1977

    1 0 Отговор
    здравеите, позачетох се и ми стана интересно. 2008г купих ц-200цди от балкан стар чисто нова, продадох я тази година на 80 000км. този автомобил струва 33 000евро. неможе да изкара една смяна на масло без доливане на 3 литра. от мерцедес ми обясниха че това е нормално.Мисля ,че никоя друга марка не смята това за нормално.
    В рент а кара имам и корейски автомобили, с нито един от тях не съм имал проблем, използвам ги до около100 000км.
    Моля прочетете аутобилд в броя в който е публикувана класацията за качество на tuv.
    badete zdravi
  • 68 lolo

    0 0 Отговор
    Извинявай объркал съм се.Карам старо BMW 520i с газов инжекцион.Не смятам да сменям автомобила ,ако това стане ще бъде бензинов пак с газов инжекцион вероятно немски.Какво според теб е обективна информация?Невъзможно е да карам всеки автомобил на пазара по 100,000км за да си изградя впечатление кой е най-добрия?Понятие като най-добър автомобил не съществува.Пак повтарям Hyundai е добър само в цената си.За 30,000 не бих купил чсто нов Hyundai очаквайки ,че е надежден и безопасен автомобил.Явно представите ни за хубаво се разминават.
  • 69 :)

    0 0 Отговор
    като каза за разход на масло това е снимка на книжката на вф поло 1,4 2008г...моята е на 16години и въврви е 5w30 и не го гори за сега!
  • 70 Santa Fe

    2 0 Отговор
    До: lolo
    Старите бмв-та не са лоши машини; аз съм карал (двайсетина километра) 525 192 к.с.; хареса ми как се държи колата. И ако си е твоя и си я поддържаш вероятно ще те изкара много. Старите двигатели са с голям ресурс. НО все пак твърдя, че подценяваш хюндаите; пробвай няколко по-нови модела от приятели, покарай поне за едно кръгче, и ще се убедиш, че колата си струва. :-) Освен това другата основна разлика за която се опитвам да говоря, е че новите хюндаи са доста по-здрави от редица други нови коли; т.е. германците умишлено се стараят да правят колите да НЕ издържат много вече, докато корейците - обратно, все още воюват за имидж. Вземи един стар 20 годишен мерцедес дизел и на 500.000 км ще върви перфектно... докато сегашните на по 100 хил. почват да се обаждат, а на 200 хил. почва цифроманията.
  • 71 NEU Santa Fe

    1 0 Отговор
    Ало германофилите не плювайте по хюндай че ме напушва смях!
    Който и собственик на Е класа или 5тица или А6 го свалите от немеца и го качите за 1 месец в една соната няма после да си иска германеца!!!!!!!!! П О В Я Р В А Й Т Е МИ!!!
    Като си взех Санта фе двама колеги си взеха Q73.0 таман бяха излезли и ML270 говорим за края на 2006г.Тогава ме обявиха за скръндза но това беше първите 2-3 месеца.После минаха на варианта.......на немците златна поддръжка дълго време в сервиза и прочие............от края на 2007 и те минаха на Санта фе ..........И не забравяйте какво е казал Хенри Форд...........и е прав!
  • 72 NEU Santa Fe

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "volvo karach xc90":

    Колега ти с Волвото само не говори за скъпи части ,че твоите са все едно от злато и ги носят пеша от Швеция.
    Няма свестно Волво след 850 е сигурни са от към защита но до там!ако имаш някои приател с новото санта фе сменете ги за 1 седмица и ще си променищ мнението карах ХС90 около 40х.км тогава намразих мото пфое!
  • 73 Santa Fe

    1 0 Отговор
    До: NEW Santa Fe

    Подкрепям те колега; просто хюндая е подценена марка, и хората все още си мислят че това е евтин боклук. А всъщност колите са добри, особено по-високия клас, Санта Фе, веракруз, и т.н.

    Освен това са и брутално евтини за качеството което предлагат...
  • 74 anonimen

    0 0 Отговор
    hyundai santa fe-imame santa fe 2001 i 2011 nito na ednoto do sega sme pravili ne6to samo konsumativi,mnogo e stabilno,prohodimo i sigurnost edni bqha se blasnali s edno ot novite i sa jivi karali sa s 230 samo na tezi otpred sda s malki naranqvaniq
  • 75 ca

    0 0 Отговор
    zad oceana hyundai en1 po prodagbi za poslednite 3godini za 38000can dolars kopuva6 genezis 3.8 v6 ili 4.6 v8 po ni6 to he otstapva na a8 s 750 samo s po dobra stereo sistema cena ipo dobra garancia a vw pasat e nai lo6ata kola koiato moge da se kupi v canada