Last news in Fakti

10 Март, 2011 11:26 1 298 1

Лимитирана серия Ducati Pikes Peak

Вярваме или не Ducati влиза в състезанието Pikes Peak! Миналата година те дори успяха да финишират първи в своя клас (тежък клас) и финишираха втори в цялата надпревара. За онези, които не знаят Pikes Peak International Hill Climb или „Състезание към облаците” се намира в Роки Маунтинс, на 16 км. западно от Колорадо. Състезанието започва на 2,862м. надморска височина, а след 20 км. завършва на 4,300 м. За първи път надпреварата се провежда през 1916 година. Сега събитието е включено в официалния календар на FIA като има седем категрии от 250-1200 кубика.

Мотоциклетът Multistrada 1200 S Pikes Peak е специално пригоден за състезанието и е реплика на Ducati Corse. Предпазителят на двигателя е с черна анодна обработка и спортна червена боя на джантите. Като допълнение към оригиналното оборудване за заглушител и слюда, специалната версия Pikes Peak идва с одобрен от ЕС карбонов заглуител от Termignoni и състезателна слюда, отново от карбонови нишки. Изглежда почти всичко по мотоциклета е карбоново, тъй като и предният калник също е от този материал, а къстъм шитата седалка с червени шевове, допълва спортния вид на печелившата реплика.

Мотоциклетът 2012 Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition (последният да затвори вратата) ще бъде наличен от май 2011 на цена от $21,995.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Дошо брат му

    0 0 Отговор
    За първи път да видя едно Дукати, което ми харесва ! Досега все едни грозни такива ги правеха .