Last news in Fakti

11 Март, 2011 10:24 5 952 4

Римекс продаде машините си в първия ден на Агра 2011


 
Сделки за по над 1 млн. евро на селскотопанска техника реализираха още в първите часове от откриването на 20- та международна селскостопанска изложба АГРА българските компании Римекс и Мадара. Римекс, който бе напуснал изложението, но отново се завърна на пловдивски терен продаде всичките си 20 машини в първите часове от откриването на експозицията. Мадара, които пък са наели площта на една палата също направиха забележителни договори за около 1 млн. евро в деня на откриването.

Жалко е, че най-големите търговци на агротехника - БАТА вече не присъстват на АГРА, защото така се ощетява най-вече българският фермер, е преобладаващото мнение на търговците на земеделска техника, с щандове в Пловдив. Аргументите са, че есента и началото на пролетта са подходящото време за агроизложения, каквото е АГРА, защото тогава фермерите имат нужда от техника и купуват, а май и лятото е доста късно за такива покупки.

Въпреки кризата 3% ръст е отчел агробизнесът през изминалия сезон, констатира Иван Соколов , главен директор на Междунроден панаир Пловдив по време на връчването на наградите на традиционната Вечер на изложителя.

Универсал–НВГ спечели наградата в раздел машини, инвентар и технологии за растениевъдство за универсален терминал с навигация, автопилот, за проследяване. а Агритоп пък бе отличена за системи за доене на крави в раздела инсталации и технологии за животновъдство. Ябълката Бесепара на института по земеделие в Кюстендил грабна приза в раздел а сортови семена и посадъчен материал. Петроминевест спечели с течния азотен тор на Агрополихим в раздела за препарати. Сорта твърда пшеница „Предел” на института по полски култури в Чирпан бе отличен за постижения в научна дейност и разработки, а в сектор животновъдство наградата бе присъдена на Бонимикс за СЪНПРО- метод и инсталация за производство на високопротеинов, нискоцелулозен слънчоглудов шрот. Специалната награда, която се присъжда за български иновативен продукт получи български зимуващ голозърнест овес сорт ИРГР Марина на института по растителни генетични ресурси в Садово.

Овощарският институт в Пловдив пък бе удостоен със специалното признание на кралство Нидерландия за електронен преносим термометър, с приложение в овощарството.

Светлана Трифоновска
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fend4etoo

    6 3 Отговор
    само ФЕНДТ
  • 2 d.i.d

    3 3 Отговор
    massey ferguson
  • 3 VanKoTo

    5 4 Отговор
    haha CASE e mashinata ;)
  • 4 selqk

    2 4 Отговор
    samo levski