Last news in Fakti

16 Март, 2011 09:23 1 039 0

MotoGP в Япония се отлага за октомври

След като по-рано бе съобщено, че провеждането на MotoGP на Япония е под въпрос, стана ясно, че надпреварата ще бъде отложена за 2-ри октомври. Така състезанието ще запълни едномесечната дупка между Гран при на Арагон и Австралия. Потвърждение на новината има и на официалния сайт на FIM – международната федерация по мотоциклетизъм.

„Поради бедствията, които сполетяха Япония преди няколко дни, и искането на местните организатори, провеждането на Гран при на пистата „Мотеги” се отлага от 24-ти април за 2-ри октомври.” се казва в официалното становище на FIM.

Пред Autosport президентът на федерацията Вито Иполито коментира:

„В тези ужасни часове, всички в FIM стоят зад Япония и нейния народ. В момента всички наши мисли са свързани с бедстващото население там. Хората, културата и традициите на тази държава в мотоциклетизма са допринесли изключително много за популяризирането на нашия спорт.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА