Last news in Fakti

24 Март, 2011 09:19 3 077 3

990 кубика супермото? Концепция за КТМ

Концептуалните мотори винаги са будели любопитство у нас. Макар някои от идеите изобщо да не могат да бъдат пуснати на производствената линия, винаги има хора, които сядат с молив в ръка и създават мотор, който със сигурност е достоен да влезе в продуктовата гама на някоя мотоциклетен производител. Мотоциклетизмът винаги е изразявал свободния дух, което ние често виждаме в ентусиасти, които тунинговат любимата машина.

Ако целия процес на тунинг е физическото и практическо изявление на идеята, то скиците и компютърните графики също са пример за изразяване на индивидуална идея и свободен дух.

Представяме ви два мотоциклета, направени от „anyaverageartist” ( в буквален превод – някакъв обикновен артист), който е концентрирал уменията си около дърт байк КТМ. Вариантите са два – супермото и SX, където може да видим различно части от гамата на КТМ събрани в тези творения.

Идеята на „виртуалния инженер” се гради около моделите SX, Supermoto, и125 Duke, но онова, което е най-любопитно е предназначението на 990 кубиковото Supermoto. Виждаме на компютърната графика, че едноцилиндровият двигател предполага доста по-голям ударник.

Може мотоциклетът да е удобен да се кара на задна гума цял ден, но практичната употреба на машината е под въпрос. Въпреки това, дизайнът е перфектен и тъй като КТМ винаги са се стремели да произвеждат дръзки байкове, тези концептуални мотори идеално се вписват в мотоциклетната гама. Ако на австрийската й стиска да направи 990 кубиково супермото, не бихме отказали да го покараме, веднага след като си оправим здравните осигуровки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е

    9 1 Отговор
    Красота..
  • 2 baiks

    6 1 Отговор
    Мхм супер е ако дадат и някакви параметри и снимки ще е мн добре.
  • 3 Антонио

    3 0 Отговор
    най-вероятно ще използват V-twin 990 като този на LC8, който ако не се лъжа е около 110 коня, което мисля че е достатъчен параметър :D