Last news in Fakti

24 Юни, 2011 11:12 63 336 198

Най-евтините нови коли в България

Ентусиазмът от новината, че България отново ще произвежда автомобили, закономерно расте с наближаването на есента. Тогава най-вероятно в салоните на дилърите ще постъпят първите коли на Great Wall. Китайските возила предизвикаха небивал интерес на салона в София, където бяха оповестени повече подробности за спецификациите им. Еуфорията покрай официалната премиера на Voleex, Hover и Steed обаче бе съпорводена и с

противоречиви коментари на обявените от Litex Motors цени

Кросоувърът и пикапът ще струват 28 600 и 24 500 лв. с ДДС съответно, а специално за дебюта на българския пазар ще бъде пусната лимитирана серия на градското мини с всички екстри за 15 900 лв.
Полярни мнения провокира именно цената на Voleex. Мнозина смятат модела за клонинг на Toyota Yaris, в който не си струва да бъдат инвестирани толкова пари, тъй като

в същия ценови сегмент има немалко предложения на утвърдени производители

Действително ли е така и какви са шансовете на сглобяваната край Ловеч малолитражка да се пребори с конкуренцията? Отговор на този въпрос дава сравнение на възможно най-евтините автомобили, продавани в България от официални вносители.
Всъщност се оказва, че чисто нова кола

у нас може да се купи дори на цена под психологическата граница от 10 000 лв

Абсолютният рекордьор по евтиния е Zastava Koral. Моделът представлява доброто старо Yugo от времената на зрелия социализъм, но наконтено с издути пластмасови обтекатели. Единствената модификация с 1.1-литров мотор с мощност 60 к.с. е лишена от каквито и да било екстри, но пък струва 9 960 лв. с ДДС. Който държи на возило с по-хуманни размери, може да се възползва и от друго архивно предложение на завода Крагуевац. Някогашната гордост на югославското автомобилостроене Florida все още се произвежда и въпреки оскъпяването заради вноса от страна извън ЕС излиза едва 12 600 лв. Такава е и цената на Daewoo Matiz, без да става ясно къде точно се сглобява корейското супермини с трицилиндров двигател, след като марката отдавна отсъства от каталозите.
Бестселърът Dacia Logan остава без конкуренция на българския пазар като

 

единствения що-годе съвременен автомобил под 13 000 лв.

Румънският седан е и най-евтината кола, в чието стандартно оборудване са включени въздушна възглавница и антиблокираща система на спирачките. Ако нашенецът се изкушава от благини като електрически прозорци, климатика и еърбег за пасажера без допълнително заплащане, трябва да се бръкне с поне 14 500 лв. за Hyundai i10.

 

В диапазона от 15 000 до 16 000 лв. става доста по-населено. Тук има предложения от марки като Toyota, Opel и FIAT. 15 800 лв. струва и единственият модел от долния сегмент на средния клас в компанията на най-евтините нови автомобили в България. Samand се произвежда от Iran Khodro (“Иранска кола”), има далечна роднинска връзка с Peugeot 405 и съблазнява с впечатляващите за подобна класация 110 к.с.

 

Какво ще предлага родният Voleex за същите пари?

Стандартното оборудване на минито с 1.5-литров двигател с мощност 97 к.с. ще включва ABS с EBD, спирачен асистент, еърбегове за водача и пътника до него, имобилайзер, климатик, усилител на волана, електрически пакет (стъкла на предни и задни врати, огледала и централно заключване), парктроник, стереосистема с USB интерфейс и шест високоговорителя и още куп глезотии. Като екстра ще могат да се поръчват боя металик за 390 лв., фабричен газов инжекцион за 2 249 лв., стабилизираща програма (ESP), странични еърбегове, странични въздушни завеси и др. Когато лимитираната серия се разпродаде, цената от 15 900 лв. вероятно ще се увеличи с 600-700 лв. Колко ще струват версиите с по-скромно оборудване пък може само да се гадае. Едно обаче е сигурно - в Litex Motors са си написали изрядно домашното по ценообразуване. Автомобилите на Great Wall очевидно нямат амбициите да се състезават с най-евтините предложения на родния пазар и се целят в клиентела с по-високи изисквания, но въпреки това ще предлагат съотношение между стойност и съдържание без конкуренция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДобърОбзор

    18 1 Отговор
    От тази класация, бих избрал само 3- автомобила.
    FIAT Panda, Skoda Fabia и може би TOYOTA или Suzuki. Другите изброени, според мен изискват по-големи компромиси.
  • 3

    2 8 Отговор
    да минат две години . бакшишите да си купят една такава и някой друг човечец о т простолюдието ...до две години съм убеден ,че българия ще е залята от тези
  • 4 Име:

    3 20 Отговор
    Много по-добре е кола от 98 примерно до 2004 за същите пари. Сигурен съм че ще издържи по-дълго време и ще вози по-добре и изобщо ще е по-добра в всеки показател. Погледнете тая застава корал бе тия луди ли 9000лв за юго 45 с повече пластмаса. Това е безумно скъпа цена за тая кола а и като почне да се чупи ( на 2рата година) .......

    Коментиран от #5

  • 5 Забранете боклците

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Име:":

    Започват от първият ден приятелю. Няма никакъв шанс тези ментета да изкарат по 2години. Колкото сегашните кремвирши са кремвирши толкова и тези боклуци са коли.
  • 6 niki

    2 9 Отговор
    taq zastava koral e e.ati ku4eto
    ciganska kola napravo
  • 7 георги

    2 6 Отговор
    Автомобилите имат бъдеще, защото Григор Ганчев няма да си остави "Коня у ряката" щом е решил да прави тази инвестиция това значи, че е доста добре обмислено, щом и Първа инвестиционна банка банка участва... А целта е не българския пазар а европейския, основната идея на Greаat Wall е евтино производство с надписа "Made in Europe".
  • 8 Spud

    7 1 Отговор
    Гледам, Тоягото го дават за 15 260 лв., а като си помисля, че през 2008-ма един познат си купи такова за 23 000 лв :)))
  • 9 indieca

    19 1 Отговор
    Може и да имат бъдеще, да, ама аз НИКОГА не бих избрал КИТАЙСКА кола пред една фабия да речем за тея пари, то тя си е все едно поло ! А дачията си е рено, само дето салона е като на заставата :)) но бих предпочел която и да е утвърдена марка пред Great Wall xaxaxxax :P
  • 10 Ujasen

    17 2 Отговор
    Литекс е луд с тия цени. Джипа не трябва да е повече от 15 хил за да се продава успешно. Voleex не трябва да надвишава 8-10 хил лева със всички екстри. При китайските скутери примерно цената на нормална хонда е 4000 лв, с скутера 1300-1500..около 70% по малко. Ако това не е идеята при колите, няма да стане тяхната. Задължително трябва да е със поне 50% по евтина от Датчия. Навремето някой беше казал: почнеш ли да продаваш евтино, никога няма да продаваш скъпо в последствие. Кой каквото ще да разправя китайско за тия пари никога ама никога няма да си взема, че той истинският Ярис е към 16-18 хил. Защо да избираме китайско?
  • 11 dido

    2 17 Отговор
    аз не знам как един джип може да излезе 15 000 лв., но както и да е ... според мен цените и на трите модела които представиха са много добри и съвсем реални. а и колите са си съвсем прилични и напълно сравними с японските и корейсикете според мен.
  • 12 Крис

    3 15 Отговор
    Много хубаво, че ще се произвеждат коли в БГ,но за тези цени всеки ще предпочете доказани марки.Ако коригират цените доста хора биха си купили.Освен това според мен основен недостатък на Voleex ще е двигателя.Няма избор от двигатели само 1.5 който едва ли ще е много икономичен,който си купува малка кола очаква и да е икономична а с този двигател няма как да стане.На тази кола отлично би и паснал примерно един 1.2 двигател.Тези 97 к.с. на никой не са му нужни само да харчи който иска нещо по-мощно би си купил друга кола.
  • 13 Ujasen

    4 8 Отговор
    Датчия как е 19 хил. или 17 хил без ДДС?
  • 14 георги

    2 12 Отговор
    Ти този 1.5 изкара че гори с 5 литра повече, мисля че ще имат и 1.3 де :) относно качеството - ще се разбере скоро. А зад Great Wall стои Toyota, затова и Волекса прилича на ярис. А относно цените според мен са си напълно реални. Всичко идва от това, че българите сме много черногледи и скептични към всичко, това не ни харесва онова е такова другото пък е онакова НЯМА УГОДИЯ! Дали щеше да е по-добре да бяха избрали да произвеждат в Турция или Румъния? Май все пак идеята е след някоя друга година, някой части да се произвеждат в България: Разград - бутала, Сливен - Цилиндрови глави и т.н.
    Според EURO NCAP това е 4 звезден стандарт което го поставя на равно с Hyundai Santa Fe и Nissan X Trail.
  • 15 Spud

    2 8 Отговор
    Много фенове на Тояго в тоя форум, бе ;-) Кво цъкате минуси - кола, която сега я продават за 15 000 лева, преди 3 години и търсеха 23 000 - смятай ква печалба за ония гърци от Тойота Болканс. За сравнение, пак по онова време близнаците и Пежо 107 и Ситроен С1 се продаваха по 17-18 000 лв., а и трите коли се сглобяват на една поточна линия в Словакия ;-)
  • 16 Име

    5 1 Отговор
    Къде набута Nissan X Trail тук??? Изобщо няма база за сравнение.
  • 17 Аз

    2 8 Отговор
    Който иска джип за 15 000 лв да си купи УАЗ и да си се вози по чукарите без никакви екстри и т.н.Като се има предвид екстрите които се поставят в джипа, просто няма как да се продава на печалба за под 15 000 и хората работещи в завода да получават високи или по скоро нормални заплати. Това, че завода е на китайска фирма неозначава, че задължително продукцията ще бъде с ниско качество.Време е да осъзнаете че БМВ не е чак толкова велика марка и че в началото не са били нищо повече от останалите производители.Просто с времето са се доказали.Нека да почакаме да минат 4-5 години, може и повече и ще се убедим, че машините произведени в България са с високо качество.

    Коментиран от #34

  • 18 са4мата

    3 7 Отговор
    Не мога да разбера как така почват разни хора да обясняват колко е зле колата без даже да са я видяли .
    Нека излезе на пазара да може поне един тестдраив да се напави, да си я купят фирмите за служебни автомобили и тогава веднага ще си покаже дали е стока колата.
  • 19 Ujasen

    2 11 Отговор
    Абе човек, абсолютно никой не те спира да си вземеш скъп Китайси боклук. Като ги харесваш,карай си. Ама мен не можеш да убедиш. Ако бяха с 50% по евтини да се замисли човек. Ама на една цена с Фабия, Датчия, че и Тойота, ще ме извиняваш. Всеки знае хипер ниско технологичните истории на Китайците. И Джипа им е с двигател на Митцубиши от 80 години 120 коня ...не е Тойота. Гори като за световно и е на светлинни години от добър съвременен двигател. Също така скоро на краш тестовете друг Китайски голям производител се провали ужасно много и даже им спряха колите в Европа, мисля че Брилят бяха. Та щом си решил за технология от началото на 80 години да платиш цената, при условие че в нормалните марки има технология от 2010-2011 година. Добре. Ще стискам палци и като минаваш ше се пазя.

    Коментиран от #23

  • 20 sa4mata

    2 6 Отговор
    Но при тази конкуренция от Toyota , Suzuki i Skoda със сигурност ще и е много трудно да пробие :( за съжаление :(
  • 21 анто

    2 7 Отговор
    Сега и да се правим на "холограм разбирачи"само ще си чешем езиците и ще се леееят празни приказки!Така сега ще ви дам един пример от не чак толкова далечното минало:Повечето от вас помнят ДЕУ когато вкараха Тико-евтина малка никакви екстри абее "бюджетен автомобил",та всички тогава викаха Егати евтиния кореиски боклук...тва кола ли е...тва няма да искара и 100 000 и ще е за хвърляне...и тем подобни нашенски простотиики!!!Обаче когато таксиметровите шофиори започнаха да им навъртат по 700-800 хил.км.без да им правят осн.ремонт...и за тези километри автомобила не е създавал кои знае какви проблеми.Тогава избледня малко митът за съвършенният "западен автомобил 2-3 ръка на малко километри"Така че приятели километрите и годинките сега ще си покажа бива ли го този продукт на Българо-китаиската дружба!Аз лично се надявам това да е успешен автомобил.
  • 22 сандеро бой

    1 1 Отговор
    Хубаво е да има патриотизъм и да подкрепяме българо-китайската дружба, но ако трябва да извадим 16 бона за китайската екзотика съм сигурен, че доста от мненията ще се променят. Ктайското бижу няма никакъв шанс срещу Дачиите, които са френски, доказани, като качество и на всичкото отгоре са и доста по евтини. Пък за Шкодата и Тойота Ярис няма нужда въобще от коментар.
    Пък що да не инвестира Гришата, пари бол, нали не се напъвал да ги изкара....., по добре е от това да строи хотели по морето, както правят други олигарси.Да се пробва човека,лошо няма.
  • 23 георги

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "Ujasen":

    Аз в нищо никого не убеждавам, казвам си мнението!Щом си решил да си даваш парите за "Дачия" да пише се без Т давай си ги и на 10 хиляди километра си я води да ти чистят грешки :) Китайците са доста напред с електрониката ако това имаш предвид под технология, за двигателите не съм казал изобщо, че са Тойота! Дизеловия от Форд не е мн удачен този от Митсу не знам как е, но ако на 24к за джипче казваш скъпо не знам.
    Относно краш тестовете - сам каза "друг китайски производител", ако слагаш всичко под един знаменател... все едно да кажеш на целия български народ, че са цигани или да кажеш на наденицата - хляб така де нали пак е за ядене.
    X Trail-a го намесих защото са с еднакви оценки на краш тестовете ;)
  • 24 българчето

    1 7 Отговор
    И не мога да схвана, как смятат да направят тези коли масови при тази цена и средна заплата от 500-600 лв?!
  • 25 Ujasen

    2 1 Отговор
    Купих си един Китайски скутер. Викам айде, какво толкова, чета из форумите уж всичко е ОК. От една седмица го карам и само дето седи на слънце повечето пластмаси се огънаха, и стрелките вместо на страни сочат нагоре. Има толкова пропуски че съм супер отвратен. Двигателя бил по лиценз на Хонда. Да ама от 1981 година, гори, шумен и не върви. Служебната ми кола е Датчия. Гори 3.3 дизел извън града при 80км и вече е на 85 хил без абсолютно никакъв проблем. Сам си направи извода. Китайско = боклуци.

    Коментиран от #32, #36, #73

  • 26 Иван

    2 4 Отговор
    При заплатите в България, не виждам нито една цена, която да превърне, някой от изброените модели в масов автомобил.
  • 27 спец

    6 1 Отговор
    за тези пари можеша да си вземеш перфектен автомобил на 2-3 години
  • 28 aha

    1 6 Отговор
    Тука под вола телето търсите.Чакайте да излязат на пазара и да видим.
  • 29 ///AMG

    6 1 Отговор
    КУР ЗА ПОЛИТИЦИТЕ !

    Коментиран от #33

  • 30 Ivailo

    1 6 Отговор
    абе естесвено надявам се да се окажат добри..предполагам всички се надяваме на това, но няма как да се виним за това че сме скиптичен народ..нормално е..все пак не малко провали сме имали зад гърба си ..примерно балканчетата ..верно е било социализъм тогава но все пак...сега пък китайско-българска дружба...дано да са читави наистина но трудно ще повярвам ..трябва години да минат да се отвърдят на пазара

    Коментиран от #57

  • 31 мая

    1 1 Отговор
    от изчетеното на умниците по-долу, направо ме хваща голям смях. тук ще споделя мое мнение относно въпросните коли. честно казано предпочитам да дам няколко хилядарки за първоначална вноска на такова возила, а след това с един добър лизинг да си плащам малки месечни вноски и да си карам нов хубав автомобил. отнсно дачиите, където толкова много говорят за тях, мой приятел беше тръгнал да си купува, уж хубава, ниска цена и т.н., но като отиде при дилъра и като му дръпнаха чертата за предни ел стъкла, климатик и др норамлни неща, се хвана за главата и се отказа.
  • 32 777

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ujasen":

    abe men, kak moje da sravnqvash qbalki s krushi. tova se edno da sravnqvash kitaiski slan4evi o4ila s iPhone proizveden v Kitai?! Aide predi da pishesh gluposti i predi da si se zapoznal s kolite da se pointeresuvash malko ...
  • 33 ?

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "///AMG":

    imash nujda ot lekar
  • 34 taraleja

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Аз":

    lud za vrazvane pazete se.
  • 35 gwm

    1 7 Отговор
    Аз пък съм ужасен, че още един човек като теб се пресъедини към този иначе много хубав сайт, да пише наизуст и да дава некомпетентно мнение за неща, които още никой нито е видял произведени в България, нито са минали някакви сериозни тестове за да влязат в графата "боклуци", обаче ти вече знаеш всичко, поразрови се малко из нета и се поинтересувай за цени, обурудване, двигатели и т.н.преди да правиш сравнения с другите производители,
    а и как реши че това са високи цени за нов автомобил с 5 години гаранция,пълен с екстри при положение че Dacia която даваш за пример 1,6 85 к.с.( тоя двигател е доста нова технология как мислиш) е 17590 с ДДС с 3 години гаранция и нямя всичките екстри на Voleex,ако си мислиш че трябва да ти правят хората коли за без пари защото си много специален, най- добре се качвай на "Датчията" и отивай в северната ни съседка, там "Датчиите" са още по евтини...
  • 36 gwm

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Ujasen":

    Виж коментар 35
  • 37 Фюри

    7 1 Отговор
    Това са китайски боклуци които даже и в Африка не ги купуват. Така е когато икономиката ни отиде в ръцете на крадци и мошеници като Гриша Ганчев. Сега ще духаме и сърбаме гореща китайска попара за да може той да става по богат
  • 38 aha

    2 9 Отговор
    Северните ни съседи отдавна направиха старите коли(7+) с високи данъци и по този начин ги насърчават да си купуват нови,пък било то и дачиа.Ние сме единствената страна в ЕС,където новите коли плащат по-високи данъци и за регистрация(най-вече)и годишни данъци от старите.А иначе сме много печени!ДА АМА НЕ!

    Коментиран от #71

  • 39 gwm

    1 4 Отговор
    GWM са подготвили цяла гама двигатели снабдени с турбо компресор:
    бензин
    1.0 L - 76kw( 105 кс) - 148 Nm въртящ момент
    1.3 L - 110 kw(150 кс)- 220Nm въртящ момент - тук има директно впръскване, много интересен мотор
    1.5 L - 110 kw(150 кс) - 210Nm тук показателите са по-слаби от 1.3 , защото липсва директното впръскване
    2.0L - 160 kw(220 кс) - 324Nm въртящ момент
    дизел
    2.0L - 140 kw(190кс) - 450Nm въртящ момент с двойно турбо
  • 40 520 zender

    5 1 Отговор
    Съжалявам-не бих си купил нито една от изброените коли малолитражки.Eдинствения плюс на малките коли е че имат по малки разходи-не говоря за горивото щото съм виждал достатъчно пишлемета да ми се пънат със поло на магистралата например.Големия автомабил предлага всичко останало като например мощност комфорт място и др...но аз нова кола за сега немога да си взема ама да си призная малолитражка каръл съм-никога вече..

    Коментиран от #63

  • 41 benz

    6 1 Отговор
    Целта на производството на Китайските коли в БГ. е не дасе търсят някакви пазари или печалби ами правителството да сложи акциз на вносните нови и втора употреба коли от Европа с цел защита на родното производство . Така ще пълнят бюджета и ще компенсират отпадналото ДДС от времето когато влезнахме в ЕС.

    Коментиран от #45

  • 42 520 zender

    1 8 Отговор
    То това правителство въобще ако е наясно какво прави...

    Коментиран от #48

  • 43 Антикриза

    4 1 Отговор
    имало конкурентни модели в ниския сегмент, ами ще купувате това, което се сглобява тук, ако не се сещате защо д. в. ... . ............
  • 44 520 zender

    2 1 Отговор
    И защо подяволите трябва да го купуваме-искаме нещо повече колега..
  • 45 aha

    1 7 Отговор

    До коментар #41 от "benz":

    Акциз на нови европейски коли няма как да сложат,но на старите каляски ще могат.И ще стане така,че една кола,която в момента е 2000лв след тези мерки ще стане 5000лв с с годишен данък 2 пъти по-висок от нова или кола до 5 години.
  • 46 520 zender

    2 1 Отговор
    aha-мечтай си да стане точно така...
  • 47 aha

    1 6 Отговор
    Не си мечтая-дори напротив,но рано или късно ще стане.
  • 48 Петър

    1 8 Отговор

    До коментар #42 от "520 zender":

    Слуховете твърдят, че правителството няма нищо общо. До колкото знам бизнесмен от Ловеч се е наел, т.е е частно.
  • 49 iliev

    2 9 Отговор
    щом се продава на тази цена тази кола ще е много по-добра от тези в нейния сегмент, по една проста причина - заплатите и в Китай и в България са ниски, от където следва че просто качеството на материалите ще е по-високо.И друго какви патриоти сте като не наливате пари в собстваената си икономика.И само да вметна вижте колко струва един килограм желязо - около 2 лв, т.е. простата сметка показва, че само новото желязо в тази кола ще е минимум около 2000лв, освен това има и други материали има електроника, труд и т.н.,т.е. правете си сметка колко ше е качествена кола под 10000лв.Също какво искате кола под 5000лв., която да е с поне 20 години гаранция, еми такъв филм нема.И хайде многознайковците да си карат 20-25 годишните БМВ-та на по милиони километри, а пък другите "родолюбци" нека наливат пари в чуждите икономики и да карат дачии и т.н..За финал аз ще кажа, че ще си купя такава кола - хем знам че парите ми пак си остават в България и хем си знам че си имам 5 години гаранция(което означава че колкото и да е Лоша и Боклук тази кола, пак няма да наливам феноменални суми за ремонт като на някоя "хубава" 20-30 годишна Кочина, а само ще карам )

    Коментиран от #51

  • 50 Ivan

    2 2 Отговор
    Po-dobre proizvedeno v Romania ot kolkoto ot negramoten bg rabotnik.

    Коментиран от #70

  • 51 misko

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "iliev":

    BULHARIQ E SBOR OT KUMANI SLAVQNI TRAKI TATARI PRABULGARI NIE NE SME EDIN NAROD NO SME V EDNA DARJAVA!!!

    Коментиран от #52

  • 52 aha

    2 8 Отговор

    До коментар #51 от "misko":

    Не те знам в коя държава си,ама тука където съм аз освен българи цигани и турци други почти не виреят!
  • 53 520 zender

    1 5 Отговор
    aha-рано няма да стане,ако стане късно аз вече ще съм на преклонна възраст-разбери бе човек-прекалено много бедни хора които търсят кола за 2000 има.
  • 54 na do6o ba6ta mo

    4 1 Отговор
    nema se zaka4ate s do6o 4e 6e si imate raota s mene.6e zapala mazdata i 6e vi buuuuuna na nekoe krastovi6te.ni6to ne lazbilate ot avtomobili
  • 55 Фюри

    2 2 Отговор
    Това са китайски боклуци които даже и в Африка не ги купуват. Така е когато икономиката ни отиде в ръцете на крадци и мошеници като Гриша Ганчев и Христо Ковачки. Сега ще духаме и сърбаме гореща китайска попара за да може те да стават по богати.
  • 56 Малкия Иванчо

    4 2 Отговор
    Не искаме китайски боклуци. КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ.

    Коментиран от #58

  • 57 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ivailo":

    Хей приятелю,прегледай учебника по БЪЛГАРСКИ език малко.
  • 58 123

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Малкия Иванчо":

    Малкия Иванчо вземи та порастни малко бе чичин пък тогава пиши по форумите.Хайде сега гушкай си количките и бягай в леглото.
  • 59 FORDAJIA

    2 3 Отговор
    Китайска стока не значи че е боклук. Пичове, не съдете по стоките в магазин левче.Китайците са много напред.Изстрелват ракети в космоса и строят повече небостъргачи от американците.Преди 40 години така се е говорело за японците,а преди 15 -за корейците. Аре някой да покара такава кола ,пък тогава да ръси мозък.
  • 60 DO6O

    5 1 Отговор
    АБЕ ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ТОВА КИТАЙСКА КОЛА ЗГЛОБЕНА В АБСУРДИСТАН МИ ЗВУЧИ КАТО КУЛТОВАТА РЕПЛИКА ГОЛФ С ПЕРНИШКА РЕГИСТРАЦИЯ(ЕДНОТО БЕЗ ДРУГОТО ДО НЯКЪДЕ СЕ ПРИМИРЯВАШ НО КАТО СА ЗАЕДНО Е ЕВТИ И НЕКАЧЕСТВЕН ТУНИНГ).ТА МОЕТО МНЕНИЕ ЗА GWM E........
  • 61 doktors

    1 1 Отговор
    kato proekt ne e zle,vse pak 6te naemat 2000 du6i da ba4kat malko ili mn tova 6te namali bezraboticata v love6ka oblast.samo ne mi haresva fakta 4e kitaicite burzo i sugurno zavzemat celiq svqt.no 6tom uspqvat zna4i sa golemi ''mozuci'' i postigat tozi napreduk s trud i umstven bagaj-evala im
  • 62 M_SUX

    2 2 Отговор
    Аз не мога да разбера какво искате от great wall..на изложението като се качих много ми харесаха... не знам дали бих карал, но съм с добри впечатления .. та джипката даже ми се видя евтина.. при положение, че се качвах в други доста по-скъпи, но не се различаваха много.
  • 63 M_SUX

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "520 zender":

    Такъв е манталитета на българина, винаги скача на нещо което не му е по-джоба.Хората по света си взимат колата по-джоба и такава която им върши работа.Преди години и аз бях такъв макар, че съм на 21 ... моя случай е същия скочих на Мерцедес (страхотен автомобил), но дали ми е по-джоба - не... в момента така се развиха нещата, че работя от колата си... през 2 дена сипвам за по 100 лева.. в момента има много добри оферти от Тойота и смятам да се възползвам.. 270лв. на месец и си взимаш корола която харчи 4.7 семесен разход 5 години гаранция или 160 хил километра... с една дума само от бензина който ще се спестявам, ще си изплащам колата... ето това е оферта която ти е по-дожоба, а преди време се смеех на амерканците, но почвам да ги разбирам. Много хора за тези пари ще се качат на 3ка след 2005, но вече разбирам българина колко е зле ;)
    Поздрави!
  • 64 520 zender

    1 1 Отговор
    M_SUX-Човече нямам нищо против греат уол-обичам БМВ и приди една година си купих пета серия.Гори много но не се оплаквам-какво за манталитета на българина-печеля достатъчно зада си пълня резервоара.Много хора ме се смеят щото било само Е34 -аз Е39 няма да си взема-не ми харесва.Просто как да ти кажа-следващата ми кола ще е БМВ-НИЩО ДРУГО-всички хора са различни-затова има и различни марки коли предполагам..

    Коментиран от #66

  • 65 520 zender

    7 2 Отговор
    Изпитвам удоволствие от карането с тази кола.Съжалявам-това не го открих при кадет голф 205 405 и др-пък можеби неразбирам от коли-напълно е възможно..
  • 66 М_SUX

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "520 zender":

    Има 2 вида коли .. за работа и за удоволствие.. какво е удоволствието от някаква барака (не визирам само твойто бмв) при положение, че нормалните хора на запад карат коли с над 500 коня... ние тука с някакви бараки на 20години дето само марката им стои... ако човек ни слуша какво удоволствие изпитваме от колите, ще каже, че караме само паганита и феррарита ;0.. Много ни бива да се залъгваме, това също е черта на българина... а знаеш ли кое ми е любимото... когато някой кара 20 годишна кола от "премиум" марките за 3000 хиляди, но се чувства много повече от хората които карат нови коли... макар и не премиум.. Това го казвам при положение, че съм най-големия фен на Мерцедес, но истината си е истина... давам ви малко храна за размисъл.
    Поздрави !

    Коментиран от #75

  • 67 БГ - фен

    1 1 Отговор
    Bulgar/Renault-Пловдив, Москвич-Ловеч, Rover-Варна, GW-Ловеч.....колко още такива ще има, докато се научим, че има и добри български автомобилни конструктури?!
    Познавам някой от хората, които са правили инженерни проекти на наши автомобили, но защо родните милионери не подпомагат тях? Защо никой не дава зелена светлина и не финансира проектите им???
  • 68 обикновен

    2 0 Отговор
    Бих казал , че времето ще покаже доколко са надеждни тези автомобили, но по важното е че друг производител не стъпи у нас , независимо по какви причини. Затова не бих бързал да оплювам нито Гриша Ганчев , нито китайците, а напротив - нека пробваме тези автомобили. Може пък да се окажат именно подходящи за нашите нужди. В статията са изредени много модели за сравнение , но накрая се казва че все пак позиционирането на родното производство е добро. Аз бих добавил, че този Voleex превъзхожда всичките дадени сравнения , поне по предварителните данни.
  • 69 обикновен

    2 0 Отговор
    до БГ-фен
    нямат "мостра" на проектите си - предполагам е отговора. Но така или иначе инвестицията в Ловеч е до голяма степен на китайците. Явно нашенските милионери нямат ресурса за подобни проекти. Но ако вървят добре нещата, някой ден може да се радваме и на чисто български проекти, кой знае?!
  • 70 драган

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ivan":

    Едва ли в Румъния всичките им работници са висшисти , доктори на науките и професори...И те са почнали отнякъде , и са се научили...
  • 71 haha

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "aha":

    Абе печени сме , ама не сме обръщани...Затова всичката ни е такава -мислена-недомислена , правена , недоправена... Погледнеш я от една страна , викаш си - добре.Докато не я видиш от другата...
  • 72 Nqmam_dumi

    1 1 Отговор
    Aman ot razbirachi! Az lichno za sushtite pari bih si kupil niakoia ot drugite posocheni koli vmesto vaprosnata kitaiska, no tova si e moe mnenie. Aide sus zdrave
  • 73 до Ujasen

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ujasen":

    Щом пишеш по форумите , очевадно ползваш компютър.Вземи по твой избор някой от компонентите ми , и виж къде е произведен...Ако пък е Asus , Acer , Lenovo , целия е китайски/тайвански.Не слагай знак за равенство между всичките китайски/тайвански стоки.И много европейски , американски и т.н. марки или имат заводи в Китай , или поръчват на китайски производители стоката си.
    Справка-Apple iPhone ,iPad -произвежда ги FOXCON....А най-големия световен производител на маратонки беше някаква тайванска фирма-даваха го по някой от научните канали-как правят Найк еър-не знам-си какво за 200$ , но в Тайван.Отдавна Panasonic произвежда един куп неща от бялата си и черна техника в Китай.Но не са нито евтини , нито некачествени...Просто за каквото си платиш , това и ще получиш...Тези китайски скутери струват много пъти по-евтино от "истинските" , е няма как да са с подобно качество.
  • 74 Unknown

    2 3 Отговор
    Вече виждам тези модели тук там по улиците.. един от съседите ми кара Hover-a и когато минавам покрай него всеки път ми прави добро впечатление.. Дали са здрави и дали имаме кадърни хора и места където да ги поддържаме... за момента едва ли но все от някъде се започва...Оставям предразсъдъците на заден план и си мисля, че определено има надежда и за нашето автомобилостроене...Защо не ако това се окаже един успешен проект, някой да се престраши и да заложи на роден проект, който да вкараме на поточната линия..
  • 75 Spud

    1 4 Отговор

    До коментар #66 от "М_SUX":

    Браво колега, малко здрав разум нищо, че и ти си заразен от идолопоклонничеството към трите немски премиум марки. Между другото 20 годишна кола от тези марки струва точно 350 лв., с 50 повече от колкото дават в Надин, който е склонен да даде за подобна изгнила кошница повече, просто е полуидиот ;-)
  • 76 FMC

    9 1 Отговор
    В статията се сравняват коли с цена около 16000 лева. Но само за 2-3000 лева отгоре, може да се вземе доста добър автомобил с прилично оборудване на реномиран производител. Това ако се разтегне по лизингови вноски, няма да излезе кой знае колко по-скъпо. 3000 лева отгоре за 59 месечни вноски са 50 лева отгоре, но ако се даде пропорционална част за месечна вноска и остатъчна стойност се получава, че трябва да се доплати само 18-20 лева на месец. За мен 16000 са твърде много за тоя китайско-български автомобил. Лично аз очаквах не повече от 14-15000 лева за отлично оборудван автомобил. Като казвам отлично оборудван, имам предвид пълен комплект въздушни възглавници, ESP, всякакви подгрявания на огледала, стъкла, волан, седалки. Защото в БГ имаме тежка зима и лично при мен тръгването за работа през януари ми отнема поне 15-20 минути празна работа на мотора, а понякога и повече.
  • 77 Misho

    1 4 Отговор
    Мен не ме е страх, че са китайски, а че работниците ще са българи. Като знам какви са некадърни родните работници. А като знам, че буталата ще са правени в турския Разград, а циганите от Сливен ще сделат цилиндрови глави и се хващам за главата. Родните турци и цигани определено правят по-лоша продукция и от китайците.
  • 78 Димитър

    6 1 Отговор
    Мишо е прав, една от причините Румъния да са по-добре е, че въпреки че и там имат цигани като у нас, поне нямат турци! И не са ги държали 500 години под робство като нас!
  • 79 FMC

    2 3 Отговор
    Не разбирам, какво общо имат турците и циганите с производство на китайски автомобили. Но все пак се сещам за едно примерче - Тойота Версо, която бе обявена преди време за най-надеждният автомобил според TUV. Та това Версо се произвежда в Турция. И аз не бих си взел автомобил, произведен в Турция, но не защото не могат да произвеждат качествена продукция, а по лични причини. А за Разград бих казал, че учих с много колеги от тоя град. Те са по-българи от всички вас в София, взети заедно. Сигурно някои от вас не са били родени още, когато през 1990 година бе създадена Разградската република. Сега ще питате какво е това? Ами това си бе протест против турцизацията на БГ през 1989 година от Лилов и Доган. Вместо да подкрепите тогава българските идеали, вие гласувахте за Луканов и Костов. Сега си сърбайте попарата и се възмущавайте на Догановите сараи.

    Коментиран от #82, #84, #86, #88, #90, #97

  • 80 Misho

    1 1 Отговор
    Първо от къде реши, че съм от София мизернико?! Второ, такива прости отрепки като теб - дал господ в тази мизерна клоака наречена България. По-прост от българския селянин няма!
  • 81 Димитър

    2 1 Отговор
    FMC би ли ми обяснил какво значи българин след 500 години таковане с турци и цигани? Да не говорим за таковането между прабългари, траки и славяни. И ти имаш наглостта такъв смесен народ, който има гените на всеки минал по тези земи да го наричаш по име?!? Прост боклук, дано турците и циганите да изколят всички българи от твоя град!!!
  • 82 пожелание

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Здравей, знаеш ли че тези дни в Южна България имаше земетресения? Пожелавам ти твоя роден град да стане целия в руини и като си тръгнеш за там всичко да е разрушено, да не можеш да намериш родната си къща от камъни!
  • 83 do FMC

    1 1 Отговор
    Dano si jiv i zdrav, 4e da si nadjivee6 decata, 4e i vnucite ako ima6 takova. To biva bezo4ie i zloba, no tova tvoeto ve4e e vurha!
  • 84 hihihi

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Е как няма да са по-българи от хората в София, като в София се изсипаха такива лекета като теб? В никоя друга държава хората не си обиждат столицата, а само тук и затова - Господ вижда и много още има да наказва този народ. Бял ден да не види тази държава!
  • 85 MASTERCARD

    2 1 Отговор
    ne mogat da se celqt v klienti s po visoki iziskvaniq pri polojenie 4e kolite im sa pulni bokluci ...
  • 86 Comment

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Не се обиждай, но по нищо не си личи, че си бил студент. Така е като диплома от гимназия и университет у нас се взимат с армагани като прасета и агнета. А ти за Тойота Версо можеш само да си мечтаеш, но нямаш парите да я купиш.
  • 87 MASTERCARD

    2 1 Отговор
    gledaite nqkakvo review na crossover-a za da razberete za kakvo govorq .... polovinata kola se razpadna dokato zavur6at snimkite ...
  • 88 :))

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Ти от родното си жалко градче излизал ли си някога в чужбина, та чак за София тръгна да говориш? Влязла въшка в университет, пък станала много знаеща!

    Коментиран от #89

  • 89 124

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от ":))":

    FMC е поредното доказателство какви неудачници са повечето хора, коментиращи в Интернет.
  • 90 KELSO

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Ай велики интелектуалецо, добре, че си ти да ни образоваш колко прекрасни са хората от Разград. Е, не може всички да сме от великия Разград или от твоя град, който е също толкова велик, направо прекрасен, пълен с хора, които имат по два чифта макари и които като ходят до тоалетна пускат златни кюлчета. :)))
  • 91 Georgi

    2 1 Отговор
    Китайска кола, правена в България... кой знае как ще се следи контрола по сглабянето на съмнително качествените части. Има малко карани дачии ,на по 2-3 години, за под 10 000 лв и са си чисти рена. За дачия досега нещо лошо не съм чувал, с много таксиджии съм говорил и са много доволни. Познавам и човек, който кара 1,5 dci от няколко години, върти яко километри и няма ядове. В заводите на дачия съм убеден, че има як френски контрол и няма балканско шикалкавене. За нашите коли не съм убеден че ще е така. Лично аз не бих си купил нито дачия, нито там как им беше името на тия. По хубаво някое ауди 2003 година за 15000 лв.

    Коментиран от #110

  • 92 km

    4 4 Отговор
    Благодаря, но предпочитам Hyundai i10 или i20!
  • 93 520 ZENDER

    5 1 Отговор
    M_SUX-брато ти не ме разбра.Аз искам да карам кола която не всеки кара.Ако имах пари щях да си купя Е34 АЛПИНА-не искам нова кола,а малолитражка още по малко.Беше време когато изплащах апартамент и ми беше много трудно-тогава карах кадет дизел и др.Това време отмина-днес отново празнувам заради добра печалба и ..затова си позволявам БМВ ГЪЛТАЧ..

    Коментиран от #115

  • 94 biv6 fen na bmw

    4 1 Отговор
    kvoto i da si govorime 6te ima hora koito 6te karat i tva.

    Коментиран от #103

  • 95 FMC

    3 1 Отговор
    Нещо не схванах намеците ви. Да съм казал някаква неистина? Какви сте вие, че да обиждате хората, живеещи или родени в Разград? Бегайте си в Аутомедиа и си обиждайте на воля който и колкото искате!

    Коментиран от #98

  • 96 520 zender

    1 3 Отговор
    fmc-пич прави като мене-пии си уискито и споко..
  • 97 Misho

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "FMC":

    Поредния провинциялен комплексар!
  • 98 filibe

    2 1 Отговор

    До коментар #95 от "FMC":

    ok vsi4ki razbraha 4e sa te takovali manafite ot Razgrad. tove e avtosait, a ne gay site!
  • 99 Мимса

    2 1 Отговор
    Разград е квартал на Шумен.
  • 100 mk

    3 1 Отговор
    Що не я кръстят Татария по примера на Дачия?

    Коментиран от #109

  • 101 пловдивчанин

    3 1 Отговор
    "хората, живеещи или родени в Разград"
    Какви хора? Да нямаш предвид "добитъкът"???
  • 102 готин пич

    5 1 Отговор
    Предпочитам една Мазда 323 от 2001-2003 година на старо или пък Мазда3 от 2004-2005 за горе-долу същите пари, повече работа ще вършат и ще са по-здрави.
  • 103 Само BMW

    7 1 Отговор

    До коментар #94 от "biv6 fen na bmw":

    Защо бивш бе, парите ли свърши?
  • 104 520 ZENDER

    6 1 Отговор
    Е то много ясно-нямаш ли пари бягай от БМВ
  • 105 biv6 fen na bmw

    6 1 Отговор
    do komentar 103:parite gi mani to sa seki e zle s parite.ka4ih se na mercedes.i ne6tata mi se vijdat dosta dobre.

    Коментиран от #107

  • 106 biv6 fen na bmw

    2 1 Отговор
    ne me razbirai pogre6no bmwto mi be6e dobro 2.5dizel samo 4e s novoto vpruskvane oba4e dadoha pari edni dupeta i im go prodadoh za tva a i dava6e problemi skupi 4asti.sa se rodih.
  • 107 BMW

    7 1 Отговор

    До коментар #105 от "biv6 fen na bmw":

    ОК. Така става. Дали е BMW или MERCEDES е все едно, това са колите. Важното е на каква ще попадне човек.
    Но да се сменя BMW за някаква тоалетна само защото е нова е меко казано мизерия в комбинация с малоумие.

    Коментиран от #108

  • 108 BMW

    5 1 Отговор

    До коментар #107 от "BMW":

    Като гледам колко минуса има, значи доста мизерия и малоумие върлуват тука.

    Коментиран от #114

  • 109 356

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "mk":

    Желая ви един ден да произвеждате северномакия.
  • 110 golemia

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Georgi":

    to niama po losha kombinatzia kitaiska kola sglobiavana v bg moje bi po loshia variant e bg kola sglobena v kitai shte zachesteiat ubitite po patishtata nishto poveche
  • 111 riator

    2 3 Отговор
    Ей момчета,
    никой не ви е накарал да купувате от китайските /ловешки/ коли..
    Не е честно да се говори, че са боклуци преди да са карани.
    ..
    Нали не смятате че Гр.Ганчев и китайците правят този завод единствено за продажби на българския пазар?
    Хората са си направили сметката - искат и ще пробият с това производство в ЕС. Малко или много ще са продажбите - бъдещето ще покаже..
  • 112 FMC

    6 1 Отговор
    Абе пожелавам им успех. Ако работите потръгнат, като се пенсионирам, може и да се замисля за някой джип заради кокалите. До тогава има поне 30 години. Достатъчно време, за да оправят качеството :)
  • 113 George

    7 1 Отговор
    Прекалено високи цени !
  • 114 M_SUX

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "BMW":

    Не, просто хората не са комплексари ... поне тия дето ти дават минусите ;П

    Коментиран от #119

  • 115 М_SUX

    1 3 Отговор

    До коментар #93 от "520 ZENDER":

    Пожелавам ти да си вземеш някоя класика... която да не се среща по пътищатата вечни на България.Примерно 850i oO?
  • 116 520 zender

    1 1 Отговор
    M_SUX-Добра идея братче-обаче съм семеен-мислех си все пак за четириврата АЛПИНА..

    Коментиран от #117

  • 117 M_SUX

    1 1 Отговор

    До коментар #116 от "520 zender":

    i az trqbva da se naduham s nqkoe staro AMG :)
  • 118 520 zender

    2 1 Отговор
    M_SUX-ти ли си или твой имитатор-вече се съмнявам във всеке брато.До сега пишеше на кирилица-а сега на латиница..-фиркам но не съм левак.....
  • 119 BMW

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "M_SUX":

    Не става въпрос за комплекси а за мизерия и малоумие.
    За теб съм сигурен, че си сложил минус.

    Коментиран от #158

  • 120 520 zender

    2 1 Отговор
    BMW-Всеки е комплексар -аз също-ама аз съм тотален комплексар-сигурно затова карам 520.
  • 121 520 zender

    2 1 Отговор
    Според мен моята кола си е най-добра 520-ка, нямам равен на пътя, карайте само BMW, знаете ли как карам,като луд по пътя,нямам спиранее :)

    Коментиран от #122

  • 122 Maria

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "520 zender":

    520 zender BMW 520 e nai groznata i glupava kola na planetata. Dori karucata na pra diado mi e po udobna i burza.
  • 123 520 zender

    1 1 Отговор
    maria-Вече и на мен ми ползват ника-нищо лошо -все пак някого нервирам-за тези които мечтаят моето крушение-вчера са ме блъснали-оттде да знам кой-празнувайте.....
  • 124 520 zender

    3 1 Отговор
    Имитатора-не боравя с много припинателни знаци-щото съм на 35 и съм дърт пръч-наздраве мен ха ха
  • 125 520 zender

    3 1 Отговор
    Не е лошо да ме имитират-но можеби ще ме откажат от този саит-не понасям келешори които си мислят че са на нивото ми-аз съм постигнал всичко-а децата имат още какво да учат..

    Коментиран от #126

  • 126 FMC

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "520 zender":

    И ако не е тайна, каква е тая 520? Извинявай, но не съм ти следил постовете. Нова или купена на старо? A аз съм малко по-голям от теб. Затова и пиша препинателни знаци.
  • 127 520 zender

    1 1 Отговор
    fmc-Карам 520 зендер на 16 години.Стара кола е ама аз се гордея с нея-не и в момента-вчера някой ме е ударил и е избягал-естествено застрахователа няма да ми плати нищо...
  • 128 520 zender

    1 1 Отговор
    fmc-ядосън съм тоест пиян и нервиран и не ми се пише повече-в момента си запълвам времето-на 6 ракии не мисля..
  • 129 FMC

    1 1 Отговор
    Как така няма да ти плати застрахователя? Ако имаш каско, ще ти плати. За мен най-глупавата и ненужна застраховка е ГО. Колко години я правя и нито стотинка не съм взел за нещо. И досега не ми е ясно, какви точно щети покрива тая застраховка, след като реално каското покрива почти всичко.

    Коментиран от #175

  • 130 520 zender

    1 1 Отговор
    НЯМАМ КАСКО
  • 131 lv_89

    1 1 Отговор
    До тука прочетеното ме заболя главата!!! BMW, Mercedes,Dacia и т.н.Хора нека всеки си кара каквото си поиска ако може и да си го позволи де, а за китайските автомобили мога да ви кажа че джипът и пикапът са с двигатели на Mitsubishi.Днес ги огледах, правиха им реклама на едно местно събитие което се провежда в близост до завода където ще се сглабят, а и тук в Ловеч отдавна има вече от тези коли мога да ви кажа че са доста сполучливи!!! А и все пак не трябва ли да се радваме, че в милата ни родина отново ще има автомобилостроене!!! ;)
  • 132 Home tuning idiots

    1 3 Отговор
    Цяла Европа кара НОВИ коли, само вие купувате за по 500 евро 15-годишни курници и им се кефите на марковите ръждясали ламарини.
    За 15000 лева няма конкурентно предложение с мотор от 97 коня, климатик и 5г. гаранция
    Ама вие 5 000 нямата, затова ви е кисело, та кисело
  • 133 Красимир

    1 1 Отговор
    Ако тези цени останат...колата ще е новият Мега провал за БГ-Автопроизводството!!! Както се случи и с прословутия ROVER......Не може кола произвеждана тук да е по скъпа от равностойна внесена отвън!!! При най нископлатения труд в целия Евросъюз........ПОЗОР!!!Извинявам се......МОЖЕ.....Ние сме БЪЛГАРИ!!!
  • 134 Ujasen

    1 3 Отговор
    Изчетох коментарите и не мога да разбера, защо по дяволите се натискате да купувате скъпа китайска кола? Един Seat Ibiza нов с климатик и екстри е от 18 до 22 хил за 105 коня турбо мотор от последно поколение (http://www.seat.bg/brands/Ibiza/prices/). Шкода Фабия също, Форд фиеста е със сходна цена. Китайските коли са ниско технологични, нямат нищо модерно в тях, нито двигател нито нищо. Те знаят само 1, копи-пейст и нещо по лиценз. Честно казано и аз бих си взел китайка ама да е на 50% по евтина, както между другото направи Датчия и вече е хит на пазара и то в Европа. Не мога да разбера логиката, продаваш неизвестна за пазара китайска марка, слагаш имиджиово високи цени да градиш име и какво се очаква от нас? Да купим 10 хил човека и да установяваме качеството? Ами ако е по-зле от колкото си представяме? Сигурен съм обаче в едно, когато тоя модел излезе 95% от хората и от форума дето са надъхани и въобще, когато им дойде време да извадят тия 16 хил и да платят китайката, много ще се замислят и няма да го направят. В това съм сигурен на 100%.
  • 135 Ужасно ужасен

    2 2 Отговор
    Я погледни тук:

    "SEAT IBIZA COMFORT:
    Цена: 28 450 лв.
    Промо цена: 26 452 лв."

    На промоция Ибиза е 26 452
    А сега сметни колко 26452 - 50% и ще видиш колко е изгоднo китайското предложение!
    Ако наистина търсиш кола бързо се убеждаваш в това, ако се правиш на интересен по форуми е друг въпрос
  • 136 Бг

    2 3 Отговор
    Базовата цена на Voolex ще е около 12000 лв
    На който и тов аму е скъпо, той просто няма пари за кола
  • 137 Ujasen

    4 1 Отговор
    Я вземи се научи да четеш Промо цена: 19 570 лв за 1.4 85 коня. SEAT Ibiza 1.4MPi 16V (85hp) COMFORT. За разлика от китайците основните марки поддържат много голяма гама автомобили. Затова ни мачкат тука в БГ. Седи нашия и се съгласява с тъпи условия. Купувай бе, взимай китайка, карай си я със здраве. Кой те спира. За финал НЕ ПИША ТУКА ДА СЕ ПРАВЯ НА ИНТЕРЕСЕН просто съм възмутен от ценовата политика и надигам вой. Ако има 1000 като мене тука и дори навсякъде цените за БГ може да са много по различни!
  • 138 Ужасно ужасен

    1 3 Отговор
    Забеляза ли думата ПРОМО в цялата работа
    1.4 МПИ е двигател от Голф 4 - отпреди 16 години.
    Плюс това за най-ниското ниво на оборудване
    За аналогично на китайското оборудване искат 25000, промо - 23000
    И това за двигател 1.2 и гаранция от 2 години!!
    Никой не те кара да седиш и да се съгласяваш.
    Купувай Ибиза, какво чакаш
  • 139 Ujasen

    10 1 Отговор
    1.2 мотора е от най-ново поколение, DSG скоростната кутия със 7 предавки и тя. И да ще си купя съвсем скоро,както преди това си взех НОВ Ярис. Дизайна на Сеат-а е то Валтер Де Силва, светило в автомобилният дизайн. Ваген груп са лидери във внедряването на нови технологии и материали и винаги са копирани, примерно от Форд с техния Down Size. Не ме разбирай грешно не съм върл противник на Китайските стоки, но с тая цена сериозно се надскачат. А и да ти кажа какво пише в гаранцията на китайският ми скутер: не покрива, пласт маси, електроника, гуми, седалка и куп други неща. Само буталото и цилиндъра е в гаранция. И сега като ми се смарангяса дисплея на 200 км е и на 1 седмица си го платих и ще чакам 2 месеца, Защо? щото имат проблем с резервните части. Бълват скутери на всеки 2 месеца с нов дизайн и след година две...вече няма части за тия дето са в гаранция още. Та тая 5 годишна гаранция ми се струва, че ще е за крушките на фаровете!

    Коментиран от #141

  • 140 Spud

    1 5 Отговор
    Абе, момци, кви са тия спорове 1,2 ТСИ или 1,4 МПИ на "и.и са ти, аз карам мерцедес" било по-яко :) Бензиновият двигател отдавна е отживелица, в момента дизела рулира /но не тракторната редосеялка ТДИ на ВАГ ;-) /, а бъдещето е на електричеството :)
  • 141 Ужасно ужасен

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "Ujasen":

    Само че Ибиса с новия 1.2 мотор и DSG e над 30 000лв.
    Разбирам че си фен на VW, но разбираш ли че с тая гаранция от 2 години стават нелепи в съвременния свят.
    Знам че за GW само предполагаш, както предполагаш че 5 г гаранция щяла да важи само за фаровете.
    Но само с предположения да плямпаш глупости за нещо, което не си видял даже, камо ли пипнал, е доста смешно.
    5 г гаранция за колата, 6 години срещу корозия.
    GW се кара от 5 години в Русия и то в наистина сурови условия. Кара се и се продава с успех.
    От 10-ина години се продава успешно и се ползва с добро име в Австралия, Латинска Америка (където е лидер в SUV сегмента с Hover)
    От няколкоко години се продава успешно и в Италия (където Steed е най-продавания пикап)
    Плямпай каквото искаш, само не ме убеждавай че 30 000 е рвано на 15 000.

    Коментиран от #142

  • 142 Ujasen

    3 1 Отговор

    До коментар #141 от "Ужасно ужасен":

    Сори човек. Чак сега се усетих, че си от Литекс Моторс.
  • 143 Лада

    1 2 Отговор
    Драги деца, личи си че не сте имали досег до нова кола и последващата поддръжка по картането и. Тия гаранции по 5г. на коя да е марка са пълен смях, трик да те карат да тичкаш по дълго във фирмения сервиз на фирмени цени за труд, понякога и части, цени които са непосилни все още за огромната част от народа ни. 5г. гаранция чудно как съвпада с най масовия лизинг от по 5г... чудно нали... чудно как покрай кризата много марки увеличиха "гаранциите"...
    В действителност ако карахте нови коли и им бяхте врътнали по 100-150000+км щяхте да знаете че огромна част от възлите и агрегатите подлежащи на "естествено" износване не се покриват от гаранцията, а това са огромна част от чарковете, практически почти всичко. Така че разтропал се шарнир на 20000км например не е гаранционно събитие, както и лагер на 50000км да речем. Мен по скоро не ме грее цената на тия китайски коли, а издръжливостта им, достъпността и цената на частите, защото една кола не е чак основно да е евтина, а и поддръжката и да е евтина! Реалността у нас е такава, че тоя завод ще оцелее само ако продукцията е основно за износ... просто средния българин няма дори толкова пари за кола...
    Радвайте се на моргаджиистите си талиги нов внос по 2-3000--лв. и си плюйте в интернет...

    Коментиран от #144, #148, #172

  • 144 Пловдив

    2 1 Отговор

    До коментар #143 от "Лада":

    Казано направо човек може да се хване за главата,когато разбере колко малка част от евентуалните дефекти се покрива от гаранцията. Щеш не щеш трябва да си плащаш във фирмените сервизи,където цените режат главата ти,ако потърсиш такива с по-нормални цени,гаранцията ти спира да важи,изобщо измислили са го така,че да имат максимална изгода на твой гръб.
  • 145 люс

    2 3 Отговор
    не е важна марката!китайска монголска няма значение! важното е че ще се произвежда в нашата страна ще влизат в икономиката свежи пари ще се плащат данъци и т.н.
  • 146 гоги

    1 1 Отговор
    абе какво само плюете.. от гаранцията винаги може да се откажеш нали?! Никой не те задължава да ходиш във фирмения сервиз ако не искащ - пада гаранцията и я караш при Гоги :))).

    По темата: колата изглежда добре - само да кажат как е на краш тест... ncap нещо.. ала-бала
  • 147 Красимир

    2 3 Отговор
    Автотърговците.....тоест вносителите отдавна печелят много повече от сервизното обслужване отколкото от продажбата на новия автомобил....Затова все по често ще виждаме 3-5-7годишни гаранции.....тоест Франции!!!А като си и на лизинг няма утърване....плащаш и траеш.Давам и пример смяна масло на чисто ново метаново VW CADY 550лв -на въпроса каква е тая цена отговарят ами направихме и диагностика.....на 15000!!! Безочие и безобразие. Приканвам и други "пострадали" да споделят ;)

    Коментиран от #149

  • 148 бг

    2 4 Отговор

    До коментар #143 от "Лада":

    Do Lada
    Ако караш Лада, може и да си прав, но за всички други марки лагери и шарнири са гаранционни.
    Обслужването на Voolex ще е окло 120 лв за масло, филтър и труд
    Тоест точно толкова колкото и в кварталния монтьор Пешо
    Така че всякакви приказки че гаранцията не важала ги забравете.
    5години са си 5 години - караш и не мислиш

    Коментиран от #155

  • 149 Japan Power

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "Красимир":

    Ти мойто момче сиси купил VW не знам защо коментираш 3 5 и 7 годишните гаранции
    VW са ти да ли две (2) години гаранция
    А това че плащаш 550 лв за обслужване е също само твой проблем
    , защото всички знаят че VW искат точно това - скъпо сервизно обслужване
    Но не го преписвай на другите, те не са като тях
  • 150 maksito

    7 1 Отговор
    Skoda Fabia e kola koqto si zaslyjava parite.
  • 151 J&B

    0 0 Отговор
    Виждам, че има хора тук, които имат повече информация за Волекса. Хайде кажете ми тогава, има ли наистина нещо общо с Ярис, или това са празни приказки.
  • 152 кое е евтино?

    2 2 Отговор
    Рено клио 1993 г. смяна на масло + филтър. Масло 3х8=24 лв., филтър 12 лв. , труд 3 лв при кварталния Пешо, че не ми се цапа. Ей тва е евтино !
    Маслото е от Кауфланд, немско, слага се на мерцедс, бмв и т.н. 15W40 доволен съм!Филтъра е Ман ако не се лъжа ...
    Тотал = 39 лв!!!! Мога и сам да си го сменя маслото, но за 3 лв не си струва верото :))))

    Коментиран от #168, #183

  • 153 кое е евтино?

    1 0 Отговор
    147 Красимир
    Братле имал си, дал си, ами ако ти поискат 1100 лв следващия път? Пак ще ги дадеш, щото си даващ и масторчетата са го разбрали, обичаш ближния, така да се каже :)Браво!
  • 154 кое е евтино?

    4 1 Отговор
    Значи Волекс срещу Рено Клио 120лв. срещу 39лв..
    Т.е. обслужването на китайската перла излиза "само" 3 пъти по скъпо от едно Рено клио.
  • 155 Лада

    2 3 Отговор

    До коментар #148 от "бг":

    Или продаваш нови коли, или си заспал ученик... Това с 5г. гаранция пак казвам,защото съм го видял при не една марка е пълен смях и цирк. Ако не си на лизинг и колата ти мине успешно първите 30-40000км може спокойно да биеш шута на гарнационния сервиз... по натам няма смисъл от него... Има доста малки и фамилни сервизи където хем ще са по компетентни, хем и по евтино. Ако пък и си що годе технически грамотен и не те мързи може и сам да си я правиш...(Фирмените коли са друга категория...) Иначе ладата не я бъркай, защото по нашите пътища едва ли има кола с по здрава ходова част... и по евтина поддръжка като цяло...

    Коментиран от #167

  • 156 :D

    1 1 Отговор
    Обеснявай, как си бил добре с парите, ма си карал по-стара щото те кефела и нямало значение, колко харчи... Ае несе излагай 300 лв за каско неможеш да изкараш на БМВ се качил.
  • 157 bobanov

    1 1 Отговор
    ще поживеем и ще разберем що за подръжка тищ трошачи първи ще станат таксита че са най евтини и ще приключи марката завина
  • 158 BMW

    3 1 Отговор

    До коментар #119 от "BMW":

    Явно тука сте само такива. Ми то какъв трябва да си за да разглеждаш и да се радваш на най-големите боклуци измежду всички автомобили.
  • 159 xaxa

    1 3 Отговор
    бе то на това клио на н-ти километра и да не го обслужиш се е тая.........
  • 160 ихаааа...

    1 1 Отговор
    Ако гаранцията им е като на Хюндай ще е добре!ако ще е като на ауди олелеееее!Ще видим да не се окаже гаранция франция!
    Все пак ще видим ,най добрата реклама е доволният клиент!!!
    Моето мнение е че няма по добра кола от нова в гаранция/лично мнение/
  • 161 Бъдещ клиент

    1 0 Отговор
    Въпроси към знаещите!
    1. Кой ще ги продава - дилъри, резервни части, кои са фирмите, къде са салоните?
    2. Ще се предлага ли версия с автоматична СК?

    Коментиран от #166

  • 162 xoxo

    4 2 Отговор
    Аз пък в момента съм с два I30 чисто нови, преди това съм имал и нов Логан и да ви кажа честно повече нова кола няма и да погледна. Същите кенефи като втората употреба. А за 12000лв отивам и си взимам някоя 10г японка или германка и ще си перкам с нея, защото след 5г ще и взема поне 3000лв а на тази китайка най много 250лв от вторични суровини

    Коментиран от #165

  • 163 Megane

    1 1 Отговор
    Защо намесвате и дачия-та , не ми става много ясно. Ами че тя си е Рено , сглобено в Румъния
  • 164 stefan

    1 1 Отговор
    От всички изброени нискобюджетни нови коли в списъка, мисля, че най-добрите варианти са Фиата и Шкодата. Другите варианти ще налагат да правиш повече компромиси по една или друга линия.
  • 165 ДИМ ДОМ

    1 1 Отговор

    До коментар #162 от "xoxo":

    В Интернет лесно се лъже. Всеки голобрад ревльо твърдие че е карал 10 нови коли , но старото му Пунто за 500лв е найпдобрата кола на света.
    Вие не сте таргет групата на нискобюджетните коли.
  • 166 BG

    1 2 Отговор

    До коментар #161 от "Бъдещ клиент":

    1 Има дилъри вече обявиха цени. Това са все дилари на други марки, така че сервиз си имат. Частите са в България и няма да има забавяне като на други марки!
    2 Да ще има автоматик
  • 167 Има грешка

    3 1 Отговор

    До коментар #155 от "Лада":

    Stiga s taq Lada, wie maj ne ste karali towa `udo. Kakwa zdrawa hodowa `ast- smenq [arniri na 5000km
  • 168 Пфу,

    4 2 Отговор

    До коментар #152 от "кое е евтино?":

    В белите държави рено Клио 93г няма и в музея.
    Не се излагай да сравняваш обслужването
    8 лв е масло Приста, което не бих сложил на трактор, камо ли на лека кола.
    Ясно е че и Воолекс и ново рено са недостъпни за теб
  • 169 Пфу,

    1 2 Отговор
    В белите държави рено Клио 93г няма и в музея.
    Не се излагай да сравняваш обслужването
    8 лв е масло Приста, което не бих сложил на трактор, камо ли на лека кола.
    Ако циганина, който ти сменя маслото сложи 5W40 ще разбереш колко е евтино на Воолекс. Но ако си мизерник, то ти си само за рено 93-а г.
    Ясно е че и Воолекс и ново рено са недостъпни за теб но не ни убеждавай че всички трябва да сме мизерници
  • 170 кое е еФтино?

    8 2 Отговор
    До коментар [168] Пфу
    Сигурен съм, че старото ми рено клио е в пъти по сигурна и по качествена кола и освен това ми излиза без пари!!!Беше толкова запазено, че в момента го кара жена ми и не искам да се разделя с него, купух го на 212 000 км, търкалял съм го още 100 000 и освен масло, филтри и гуми не съм сменял. Защо да си купувам китайката, щото има готин фейс ли ? Не благодаря!

    Коментиран от #179

  • 171 123321

    1 3 Отговор
    Ти скъпи ми дядо незнам какъв досег имаш с новите коли,ама що говориш глупости.От 7 години работя в сервиза на един от най-големите дилъри на нови автомобили и досега няма нито един случай на отказ да се смени разрвна част по колата докато е в гаранция,говориме за първите 3 години или 100000 км.След този срок отпада единствено ходовата част и гумените уплатнения(като се почне от лагери,амортисьори,копченца и всякакви други глупости и се стигне до двигатели,скорости и още куп скъпо стуващи агрегати) Единственото нещо което съм съгласен с теб е че цените на части/труд са доста високи,но като казва един колега "не са скъпи частите,а заплатите са ни малки".А с гаражните майстори ти пожелавам успех,защото по цял ден им бърша л....та,щото хората се лъжат че ще им излезне по евтино и като направят мазаляка тичат в фирмения сервиз да се жалват от чичо Митко каква поразия е направил по колата, взел е парите и е вдигнал рамене
  • 172 123321

    2 1 Отговор

    До коментар #143 от "Лада":

    Ти скъпи ми дядо незнам какъв досег имаш с новите коли,ама що говориш глупости.От 7 години работя в сервиза на един от най-големите дилъри на нови автомобили и досега няма нито един случай на отказ да се смени разрвна част по колата докато е в гаранция,говориме за първите 3 години или 100000 км.След този срок отпада единствено ходовата част и гумените уплатнения(като се почне от лагери,амортисьори,копченца и всякакви други глупости и се стигне до двигатели,скорости и още куп скъпо стуващи агрегати) Единственото нещо което съм съгласен с теб е че цените на части/труд са доста високи,но като казва един колега "не са скъпи частите,а заплатите са ни малки".А с гаражните майстори ти пожелавам успех,защото по цял ден им бърша л....та,щото хората се лъжат че ще им излезне по евтино и като направят мазаляка тичат в фирмения сервиз да се жалват от чичо Митко каква поразия е направил по колата, взел е парите и е вдигнал рамене

    Коментиран от #176

  • 173 komita

    2 1 Отговор
    Дай Боже,нашите автимобилостроители,да са си отваряли ушите и очите когато бяха в Китай та да предложат здрава стока на нашия пазар на добра цена спрямо българският стандарт.
  • 174 VADIM

    1 2 Отговор
    Трагичният ни опит доказа, че в България автомобили не могат да бъдат произвеждани-сглабяни. Поне след соца. Прекалено много властни рекетьорски гърла се обръщат впоследствие към новопроизводителят, и той ... събира багажа , плюе на загубите и дим да го няма. Така дори изпуснахме кандидат производители - сглобявачи де, тук, които бяха принудени заради тази ....евробариера или да произвеждат тук, или да продават скъпо ... т.е. със сериозен евро данък, т.е. непродаваеми да са. Ами те минаха оттук ..но не избраха нас, а Словакия :)
    Язък за работната ни ръка и ... индустрия с нулеви размери.
  • 175 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "FMC":

    ГО не е за твоята кола, а за щети, причинени на трети лица. Демек парите са за онзи дето си го "нахендрил".
  • 176 N1

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "123321":

    Как уважаеми колега, ще обясниш че смяната на маслото на Сузуки Суифт "струва" 105 лева? Дали маслото е златно, или филтъра е нещо от благородна хартия? Заради самозабравили се "сервизи" като вас не си купувам кола от магазина, а карам по 3-4 години коли на по 5-6 години и нямам забележка към малкия квартален сервиз, където ги поддържам. Нямам и ден без да ползвам колата си, с изключение на по-сериозни повреди или тенекии.

    Коментиран от #180

  • 177 viper

    1 0 Отговор
    И аз си карам старото клио и си свиркам.Икономично,с размери като за големия град и с евтини части.Сменял съм само части по окачването
  • 178 :)

    2 0 Отговор
    До 172
    Да, хубаво си го написал обаче половината е чиста глупост. Работя с авточасти вече 10г. Купувате части от нас и ги слагате на гаранционни коли понеже не държите нищо на склад и не можете да покриете сроковете ако решите да ги поръчате. Просто не ми се говори за това каква мътна история е да си поддържаш колата във фирмен сервиз. За ремонт на ходова част искате по 1000 лева труд и понеше не знаете кое е дефектирало, сменята всичко дето мърда :) А колкото до кварталните сервизи - повярвай познавам много хора които са били във фирмените и после са си направили свои сервизи, общо взето всеки дето разбира нещо бяга от там, а тези дето се задържат, дано никога не ми попада колата в тяхни ръце.
    Не отричай това което съм написъл за частите защото са ми го казвали точно твои колеги от фирмени сервизи когато дойдат да купуват части.

    Коментиран от #182

  • 179 Пфу

    2 1 Отговор

    До коментар #170 от "кое е еФтино?":

    Ами това си е истината - като нямаш пари за нова дори китайска, ти става по-леко ако в анонимния Интернет ги плямпаш глупости.
    Момче,,аз не познавам човек който да слага масло от 8лв...
    Не се мешай където не ти е работа, карай си дръгела и поне на децата си дай по-съвремнно мислене, Бай Ганьо вече не е на мода
  • 180 Пфу

    2 1 Отговор

    До коментар #176 от "N1":


    На нова кола се слага само ПЪЛНА синтетика
    105 лв е супер евтино за смяна масло
    Ако ти се вижда скъпо, значи не си не за нова, а си за никаква кола
  • 181 кое е еФтино

    10 1 Отговор
    До коментар [#179]Пфу от кое е еФтино?
    Анономния интренет пич е за това да се изказват коментари и мнения.Повечето българи карат стари коли и в това не виждам избиване на комплекси или нещо друго.По евтино излиза да караш стара и поддържана кола от колкото нова и това е ФАКТ!При старата кола имаш по малко ядове и разходи.А маслото го купувам от Кауфланд за 8 лв тубата, 4 л за 30 лв., произведено е в Германия и се препоръчва за Мерцедес, БМВ и т.н., много съм доволен. Не виждам причина да натоварвам семейния бюджет и да ставам роб на колата и на майсторите във фирмения сервиз, за това не страдам от комплекси, че карам стара кола...и къде се меШам не разбрах и за какво?!

    Коментиран от #185

  • 182 123321

    0 1 Отговор

    До коментар #178 от ":)":

    Не отричам че това е практика в някои сервизи но мога да ти гарантирам,че при нас това нещо не съществува.В много редки случай взимаме части от външни доставчици,НО това е само при изричното знание на клиента и в НИКАКЪВ случай когато става въпрос за гаранционна част.За съжаление това е честа практика на други места и хора като тебе остават с впечатление,че така се процедира в всички сервизи.
  • 183 Megane

    4 1 Отговор

    До коментар #152 от "кое е евтино?":

    евтина е поддръжката на клиото, но все пак е 1993-а година кола. А в статията се говори за нови. За всеки според джоба, и аз карам 12-13 годишна кола , и в тази държава , в тия условия едва ли скоро ще имам нова всъщност.
  • 184 marianski

    7 2 Отговор
    Здравейте!Бях на автосалона и посетих щанда на GW (Волекс) качеството на изработката на този автомобил е много ниско отговаря приблизително на Застава. Само за пример воланът е изработен от пластмаса използвана при бъркалките за кафе, останалите елементи и движещи се чести от интериора са дори по - зле. От друга страна двигателя и задвижващият механизъм са произведени от GW!!!!???? Не съм карал тази кола, но мисля че дори производители със 100 годишен опит допускат производствени дефекти, какво остава за производител с никакъв доказан опит при този тип механика!Какъв ще бъде реалния разхода на гориво!!!! Със сигурност и качеството на елементите под капака е същото като зад врата. Що се отнася до окачването, геометрията е копирана от 90те години на 20век, и предполага здравина и елементарна евтина подръжка! Ламарините са може би най - качесвеното нещо, имат добра антикорозионна защита, общо взето колата ще стане не използваема преди да ръждяса! Най - добро впечатление ми направиха затварянето на вратите и добрата шумоизолащия! Газова уредба за 2300лв (газ.инжекцион)- добре като старт и концепция - ЕКОЛОГИЧНО и ЕВТИНО!5 години или 100 000 км гаранция е добре познат търговски трик - БЕЗ КОМЕНТАР!Фирменият сервиз на този етап е само за смели и богати хора! Личното ми мнение, че за да има успех моделът Волекс (друтите продукти нямат шанс) цената трябва да започва от около 12 000 - 13 000лв с АГУ,ел. стъкла, централно заключване и АБС-(без климатик и други скъпи екстри)! Да има специални преференциални условия за фирми и таксита. Тогава човек с доход над средния за големите градове може да се замисли за нов автомобил. И задължително пътят за Европейския пазар минава през Българския -(родния) - ДОКАЗАНО от Шкода и Дачия!!!! Успех на марката и родното производство! Все пак трябва нещо да се произвежда в България!

    Коментиран от #186

  • 185 Пфу

    1 4 Отговор

    До коментар #181 от "кое е еФтино":

    Страдаш от комплекси и оше как!
    Иначе нямаше да ни убеждаваш колко ти е добре с моргата на 20 години.
    Защото първо себе си не можеш да убедиш
    И много са като теб - като им е кисело гроздето хвалят чепките от миналата година
  • 186 Пфу

    1 3 Отговор

    До коментар #184 от "marianski":

    Marianski, приятелю
    То хубаво да се говори ама не какво мислиш а какво си видял
    Видял си само че пластмасата не ти е харесала и оттам цял роман колко е калпава колата.
    Виждал ли си другите коли за тия пари?
    Виждал ли си им пластмасите....
    Знаеш ли че хората по света не са чакали теб да се зпаиташ колко ще харчи GW и колко ще се чупи а ГИ КАРАТ ОТДАВНА!
    И отзивите са отлични и то не според какво се струва на вечния мърморко, а според личен опит.
    Знам че много ви е страх нещо хубаво да не се случи в България, нои въпреки вас то ще стане и вие пак ще сте мърморковци търсещи кусур на поредния успял българин
  • 187 marianski

    3 1 Отговор
    Всеки си има право на мнение! Що се отнася до тебе "приятелю" си единствения на когото всички останали мнения в този форум му пречат - Алеко Константинов е описъл този синдром преди няколко десетилетия. За този синдром е характерна и анономността на мнението на иначе изявените специалисти в областта на "колите, жените и футбола". Ако се загледаш внимателно в написаното ще разбереш "приятелю", че точно това съм ВИДЯЛ, а не чел и гледал по телевизията или в ИНТЕРНЕТ, като повечето "ПФУта" в тази държава. В развитите общества това се нарича коструктивна критика "българино", а именно първото впечатление от видяното на Живо. Не празни братвежи, нещастни опити за обида на всички с различно мнение от моето - "АЗ великия" седящ на едно място бик. "Успех на марката и родното производство" - се разбира буквално, а не пречупено през погледа на "бай Ганьо", който вижда само сламките в чуждите очи, а не гредата в свойте!
  • 188 Пфу

    1 3 Отговор
    Видял си пластмасата и си се УВЕРИЛ че това е пластмаса от бъркалки за кафе.
    Видял си бъркалките, после си видял как от тях правят волани...
    Ако това си видял, извинявай
    Ако не си го видял, то наистина говориш наизуст.
    Aкo си погледнал отзивите за тия коли от Америка, Азия, Австралия и Русия и там си прочел че дават дефекти, извинявай.
    Ако само предполагаш че ще дават дефекти - да говориш наизуст
    Сравненията с бай Ганьо прави след като прецениш на кой от нас подхожда да каже "компетентно"
    - Всички са маскари!
    Това вече си го казал за Литекс Моторс, както поясних казал си го без аргументи.
  • 189 marianski

    2 1 Отговор
    Ако въобще си сядал в тази или друга кола ще си направиш сами изводите и ще имаш база за сравнение. Що се отнася до алегорията май на теб това ти е непознато! Никъде не съм споменал "Литекс моторс", ако имаш лично отношение към ЛМ, то това си е твоя работа. Що се отнася до отзивите от споменатите континетни и държави, не съм сигурен че коментарите са само положителни - гледай внимателно! Извинявай, че те засегнах лично, но говоренето наизуст означава не да разгледаш детайлно автомобила на ЖИВО и да изразиш личното си мнение, а да го видиш на снимка и да изразяваш "компетентно" мнение!
  • 190 hil4o

    1 1 Отговор
    ako izodshto struvat neshto tezi koli to she 4udo zashtoto voleex a e baziran na yaris i she sa za taxita she stanat hunday elantra
  • 191 Пфу

    2 2 Отговор
    Приятелю Мариански
    Не само съм сядал, КАРАЛ съм повечето модели които ще се продават в България. На снимка си ги гледал ти.
    Освен това за разлика от теб карам НОВА кола от друга марка и мога да ти кажа с чиста съвест че нито пласмасите са толкова зле, нито че колата много се различава от доста по-скъпи алтернативи.
    Не си чел внимателно отзивите от всичките държави където се кара GW. ОТЗИВИТЕ ЗА ДОБРИ, има сигурно и недоволни но такива винаги има дори и от БМВ. Но колите са добри, а ти не поясни откъде разбра че пластмасите са от бъркалки за кафе.
  • 192 marianski

    2 1 Отговор
    Това дали караш нова кола е доста съмнително! Дали въобще караш кола също е съмнително! Още повече, като гледам изпреварваш дори световните премиери на нови модели - похвално! Явно от теб зависи дали даден модел ще се продава в България! А-а-а, значи ти си тайната личност, за която пише по вестниците! Сигурно има недоволни и от Мерцедес, но Грейт Лоу - това е друго нещо! :):):)
  • 193 бат'андрьо

    1 3 Отговор
    кво ни мъчите с тия измислени марки-предпочитам нещо западно, употребявано, отколкото лъскав измислен мини автомобил.
  • 194 Коко

    0 1 Отговор
    До пишещите "специалисти"

    колите Great Wall не са лоши не трябва да пренебрегваме китайците.

    Там вече се правят и БМВ Фолксваген

    И само една подробност повечето западни фирми си поръчват отделни детайли като ел. оборудване, фарове и много аксесоари в Китай.

    над 80% от компютърните компоненти също идват от там.

    така популярните Хюндай имат завод в Индия и Китай.

    Пък Вие си говорете за старите брички "западно производство"
  • 195 яаф

    0 0 Отговор
    Litex Motors - polzvat kitaiski bokluci sa4etano s evtina balgaeska rabotna raka - i iskat ceni na vode6ti zapadni firmi= ne kopuvaite tezi bokluci tova sa nai skapanite koli koito moje da se proizvedat
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 ЕМО

    0 0 Отговор
    При нито едно правителство след 1989 в България не са произвеждани коли,тук се сглобяват.От гуми,акумулатори,седалки,шаси.рами и двигатели всичко е Чайна.С тези политици-толкова.Другото е -корупция.В моят край има един политически израз-ами на мене!