Last news in Fakti

5 Юли, 2011 12:49 6 298 22

Кола като награда за отказ от деца

  • tata-
  • nano-
  • лотария-
  • стерилизация-
  • индия-
  • раждаемост

Борбата с неконтролируемата раждаемост в Индия придобива все по-необичайни форми. Властите в щата Раджастан са обявили своеобразна лотария, в която могат да участват както мъже, така и жени. За да получат шанса да спечелят автомобил, телевизор или кухненски робот, мераклиите трябва "само" да се подложат процедура по стерилизация.

В замяна на отказа си да създава деца всеки жител на Раджастан ще бъде възнаграден с лотариен билет, който му дава шанса да се сдобие с чисто нова Tata Nano. Най-евтиният автомобил в света струва едва $2 500, но си остава невъзможна мечта за повечето индийци.

Местните власти предполагат, че в лотарията ще се включат поне 20 000 млади хора.

По данни на ООН всяка жена в Индия ражда средно по 2.5 деца, което говори за изключително висок прираст. Прогнозите сочат, че при такива темпове на размножаване през 2030 г. населението на страната ще надмине китайското.

Раджастан е най-многолюдният щат на Индия. Там живеят 68 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    36 11 Отговор
    Примитивна работа. Един "индобългарин" не би се навил да си клъцне семепроводите дори за вишневочервена W124-ка...
  • 2 тата шано

    33 7 Отговор
    Е.ати трагедията.Леле колкото повече се пренаселва света - толкова по-безчовечен става...
    А има ресурси за всички, ама като са заграбени от една шепа мухъли кофти!

    Коментиран от #10

  • 3 dadas

    12 32 Отговор
    Това е нарушение на човешките права. Това е абсолютен, 1000% геноцид. Ако това е истина, тоя дето го е измислил и прилага, ако по света всичко беше наред щеше да бъде съден за престъпление срещу човечеството.
  • 4 MAZDA

    32 3 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ!!! Нека някой да предложи по- цивилизован метод за ограничаване раждаемостта при паразитното население! До няколко десетилетия България ще бъде една малка Индия, с преобладаваща "индийска популация" и тогава, тежко ни!!!
  • 5 КОЛО ФРЕЗАТА

    13 8 Отговор
    Властите в щата Раджастан най-добре е да ги ебат анално и да ги пратат в концлагер да ги изядат прасетата тиа парцали!!

    Коментиран от #7

  • 6 Дошо

    44 1 Отговор
    Защо да е геноцид? Това е доброволно и никой не ги кара насила. Пък и след като си направят едно или две, защо са им повече? Същото трябва да се случи и с нашите индуси, а не да правят по 10 деца, да не могат да ги изхранят, да станат престъпници, клошари т.н По статистика след 20-30 години ще сме малцинство в родната си страна. Децата ни, внуците ни.. ще са роби, ако не се вземат мерки!

    Коментиран от #8, #17

  • 7 георги

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОЛО ФРЕЗАТА":

    Всички индийци на луната и проблема е решен
  • 8 георги

    29 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дошо":

    За това аз ако доживея до 70 годишна възраст, е..л съм ги старческите болести с бомба+осколки на гърдите и на митинг на ДПС...

    Коментиран от #9

  • 9 Pe6o

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "георги":

    Tova i az sum si go mislil mnogo puti
  • 10 No name

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "тата шано":

    Къде ги видя тези ресурси,пич? Земята се пренасели и единствения НОРМАЛЕН начин,(без война) ,да се нормализират нещата, е всяко семейство да има само по едно дете ! Но неграмотните и бедните духовно наблягат на КОЛИЧЕСТВОТО,а не на КАЧЕСТВОТО! Едно, но образовано,и да му оставиш нещо, а не десет, и държавата да ти ги гледа!
  • 11 user

    12 21 Отговор
    Перфектното решение на проблема с жълтите фенове - на всеки жълт фен по една японска щайга - няма нуда от стерилизация, заради дефектите рано или късно ще се пребият !Лошото е, че с дефектните си боклуци на колела застрашават и нас - собствениците на Европейски автомобили, чиито производители са загрижени за човешкият живот повече, отколкото за цифрите от продажбите !

    Коментиран от #12, #16, #18

  • 12 Megane

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Абе юзър-е, не карам "японска щайга", както ги наричаш, но все пак мисля , че можеш да се ограничиш с коментарите - започваш да дразниш бе пич. Прочети още веднъж темата - и си помисли да не си се объркал нещо.
    А и бай дъ уей - има не лоши японски коли, както има и не лоши немски - има си избор за всеки - нали така. Недей да се дразниш толкова - няма смисъл!
    Успехи!
  • 13 Wesd

    5 2 Отговор
    Ами да го погледнем така - в историята на човечеството единственото нещо за ограничаване на популацията е войната - десетки милиони умират така - ако това с лотарията е решение аз съм твърдо ЗА !
  • 14 miro

    8 1 Отговор
    В България трябва да го направят така ама за тея които имат деца
  • 15 enosi

    3 2 Отговор
    podkrepqm napulno,dori i da narushava pravata,jiveem zle zashtoto sveta e prenaselen ot horata,nikoe drugo jivotno na zemqta ne nanasq tolkova vreda kolkoto nie
  • 16 luser

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Не се ли умори да повтаряш едно и също!? Ако само тези думи знаеш имаш уникално богат речник! Ако имаше поне 1% нещо японско в теб щеше да си 100 пъти по-човек! Хайде европейски със здраве!!!!!
  • 17 Дошо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дошо":

    Бреиии тоя ми прочел мислите
  • 18 MAZDA

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Нервак си! Препоръчвам ти психоанализа! Ако това не ти помогне, вероятно имаш генетична предразположеност към истерии, което е по- вероятно. Хората, като теб създават неоснователно конфликтни ситуации. Извода е, че неизбежната ти стерилизация, трябва да се извърши час по скоро. Тогава хем ще кротнеш, хем ще мислиш малко повече, хем няма да можеш да се размножаваш. А лично аз, без да участваш в никакви лотарии ще ти подаря кухненски робот, немски!
  • 19 asd

    2 0 Отговор
    "Най-евтиният автомобил в света струва едва $2 500, но си остава невъзможна мечта за повечето индийци."

    И ЗА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ КАЗВАМ АЗ! АЗ НЯМАМ ПАРИ ДА СИ КУПЯ И ГОЛФ 2 ЗА 500 ЛЕВА ДАЖЕ, да не говорим за ТОЛКО СКЪПА КОЛА КАТО 2500 долара!
  • 20 user

    0 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА ЯПОНСКИТЕ БОКЛУЦИ ХОНДИ ТОЙОТИ МИТСУБИШИТА СМЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРТ КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ КОЛИ В ЕВРОПА?
  • 21 Галина

    0 0 Отговор
    що не приложат същите мерки спрямо "наште" цигани?:)
  • 22 Коа

    1 0 Отговор
    Единственото хубаво на комунизма беше, че наще цигани ги бутаха и ги мачкаха и те не се появяваха.Сега същите мерки може и на нас да ни ги приложат.Лошото е, че те тази кола ще я направят на вторични суровени и няма да има смисъл :@