Last news in Fakti

26 Април, 2021 11:07 2 710 0

Volkswagen показа електрически ID.4 за офроуд

  • volkswagen-
  • id.4-
  • vw-
  • офроуд

Моделът ще се състезава в пустинята по-късно този месец

Volkswagen показа електрически ID.4 за офроуд - 1

Предлагането на електрически автомобили в последните години става все по-голямо, а различните състезания с коли на ток също започват да проправят своя път. При някои надпревари има отделен клас за електрически машини, а при други те се състезават наравно с традиционните такива. Именно такъв е случая и при пригоденото за офроуд ID.4.

Моделът който съвсем скоро влезе в продажба ще се пробва на пустинно състезание в Мексико по-късно този месец. Volkswagen-ът е доработен от Rhys Millen Racing, а подобренията включват изцяло ново окачване и нови гуми, които повдигат електрическото SUV с малко над 50мм.

Промени има и при радиатора в предната част, който е повдигнат за по-добро охлаждане и ъгъл на захождане, а под него можем да открием и специални защити които предпазват цялата долна част. Интериорът е напълно опростен и обезопасен, като единственото което е останало от оригинала е таблото с двата дисплея, макар и там да виждаме някои липси.

Непроменено остава задвижването за което се грижи електромотор с 204 конски сили и 310 нютон метра. В комбинация с 82кВч батерия и шофиране в други условия, тя трябва да е достатъчна за над 400км пробег. При състезателния модел това най-вероятно няма да е така, а зарядните станции в пустинята едва ли са много. Именно за това от Volkswagen ще използват генератор с био-гориво и зарядна станция, която на теория трябва да зарежда батерията за малко над час и половина.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА