Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 09:23 17 566 18

Путин ще се вози на екзотиката Russo-Baltique

  • russo-baltique-
  • путин-
  • кортеж

 

Новият проект на руското правителство, който носи името "Кортеж", постепенно набира скорост. В рамките е заложена разработката на няколко модела, които да обслужват първите лица на Русия, включително премиера и президента на страната.
 
По данни на "Известия" в момента се разглежда възможността специално за "Кортеж" да бъде възродена легендарната марка Russo-Baltique. Ще припомним, че тази марка се появява на бял свят още преди революцията през 1917 година.
Впоследствие обаче новата власт спира производството на луксозните автомобили и те остават в аналите. За възраждане на марката се заговори през 2007 година, когато на автосалона в Женева беше представен концепта Russo-Baltique Impression (на снимките).
 
Този автомобил е оборудван с V12 двигател с мощност 555 к.с. и ускорява до 100 за 4 секунди. Максималната скорост на това огромно четириместно купе е 314 км/ч. Въпреки добрите характеристики до серийно производство така и не се стигна.
 
Сега обаче това може да стане факт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    Това на снимките е мноого красиво....
  • 3 Бляк

    0 1 Отговор
    Ужас, пак са копирали като за световно...
  • 4 Димитър

    0 1 Отговор
    Това е ужасон грозно... няма една добер изразена линия... нищо отвратително...колкото по-нови стават колите стават по-грозни и по-грозни...
  • 5 руснака

    1 2 Отговор
    браво на редакцията! в статия пише "може би", "евентуално възвраждане", "възможно е"..... и слагат снимки на прототипа от преди ГОДИНИ! А това че този прототип НЯМА НИЩО ОБЩО с проекта Кортеж??? Това не ви ли притеснява, редакция?!?
  • 6 селския

    1 0 Отговор
    Искам първо да поясня на някой (инженери) тука че в автомобилния бизнес а и не само там всеки краде от всеки и това е всеизвестен факт описан даже и в някой книги но който чете знае който не чете ръси смешки.Тази кола наистина няма ясно изразени черти но пък има прекрасно изразена линия и незнам колко трябва да си късоглед или предубеден да твърдиш обратното.Е КАКТО ОБИЧАМ ДА КАЗВАМ АКО ЕМБЛЕМАТА БЕШЕ ДРУГА И КОМЕНТАРИТЕ ЩЯХА ДА СА ПО ДОБРИ.Хайде останете си със здраве аз ще прекопая марулите че само от това разбирам

    Коментиран от #12

  • 7 GOGO

    1 1 Отговор
    "Гроздето е кисело" казала лисицата, врътнала опашка и отминала апетитната хапка.
    Колата е ужасна, няма никаква визия, копирана е отвсякъде, интериорът е пълен кич, няма дупка за манивела - изобщо-комунистическо изделие изработено с чук и тесла!
    Но, ако имах пари да си я купя и пари да я поддържам и карам - едви ли бих се замислил много-много!

    Коментиран от #13

  • 8 а ма му!

    0 0 Отговор
    До овчарите критични! Русия ще прави перфектни автомобили точно след 15 години! Руснаците са народ: ние можем всичко! ;) Те космически кораби правят, некви бараки няма!
  • 9 Енчев

    0 0 Отговор
    Малко Mybach Exelero във предницата ама карай.
  • 10 Ts@r

    0 0 Отговор
    Изглежда все едно е от бъдещето, някак си е пълната противоположност на Marsussia и доста ми харесва, но има малък проблем - не е лимузина, а един държавен глава би трябвало да се вози на лимузина. Това е ме навежда а една друга мисъл - ако я разтегнат на лимузина. Честно казано с тези закрити калници ще е доста екзотична и ретро. Като цяло визията + характеристиките образуват нещо доста добро.
  • 11 ээээ

    0 0 Отговор
    Мавко грозно ама караи
  • 12 Ts@r

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "селския":

    Да, Russo-Baltque са взаимствали доста от купето на Bugatti Atlantic, но все пак е съвсем различна кола и ако беше мм... BMW например, тук щеше да се излее поток от хвалби.
  • 13 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от " GOGO":

    първо, прототипа от снимки няма нищо общо с проекта Кортеж, в момента дори собственик на бренда Русо-Балт е друго компания. Второ, това което толкова плюеш и наричаш "комунистическо изделие изработено с чук и тесла", всъщност е изработено от германска компания Gerg, коята произвежда прототипи за големи компании и части за Формула 1. Ама комплексари като чуят "руско", значи задължително трябва да го оплюят. Като кучето на Павлов си

    Коментиран от #18

  • 14 fff

    1 0 Отговор
    Седалките са от Mercedes CL
  • 15 Бързия

    2 1 Отговор
    Тоя Путин е като дете и май сам не знае на каква кола иска да се вози.За последните 1-2 месеца това вече е трета подобна статия. Кога най накрая ще се определи г-н Путин с возилото си,че и ние да мирясаме ?!
  • 16 Дедо Поп

    0 0 Отговор
    exxx kartinki,skazki,kartinki,skazki,kartinki,skazki....to jivota ni mina samo vav tova a dengi i 4ervonzi net:)
    p.s.,da si stoi samo na kartinka,za6toto Grajdanina Putina,moje da iska sled vreme da stava Zar-Kral na Ruskoto-Zarstva-Gospudarstva i 6te pojelae togava zlatna kalqska teglena ot troika ruski kone i to bez kolela a kalqskata otdolu na 6inni kato sheina,i v tozi red na misli ako be6e prosperirala tazi firma ili po-to4no marka"Russo-Baltique"6tqxme da si imame o6te edna marka sled bugati za da si gi gledame v muzeite tezi kolizi,ina4e xubavo e napravena v retro stil i sas malko po-malko misal i razsadak v glavata,oba4e pak germansko dizainersko studio sa q napravili,a rusnazite sa kixnali 2/3-mln.euro za tazi zel?
  • 17 заза

    0 0 Отговор
    Като концепция много добре,но като качество дали ще е?
  • 18 GOGO

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "руснака":

    Руснак,
    Ти от ирония не разбираш ли?!?
    Учудвам се, че може да знаеш толкова много за една разработка, а да не можеш да схванеш иронията в написаното от мен!
    Разбира се, че колата е страхотна! Но ... трябват много, много пари! за което и изказвам своето съжаление!