Last news in Fakti

4 Август, 2021 17:39 3 410 9

Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела

  • acura-
  • nsx-
  • type s

Първият от 350 автомобила ще бъде продаден за благотворителност

Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела - 1
Снимки: Acura

Acura обяви, че ще представи лимитирана серия NSX Type S, която ще дебютира в следващите седмици. Официалната премиера на колата ще се състои по време на автомобилното изложение в Монтерей, което започва на 12 август.

Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела

От марката не разкриват много подробности за модела, но споменават, че той ще бъде със завишени характеристики и задвижване на четирите колела, спомогнато от електромотори. Накратко, NSX Type S ще разчита на своя бензинов V6 в хибридна конфигурация и се очаква да генерира над 600 конски сили.

Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела

Към настоящия момент се знае, че Type S ще бъде лимитирана в 350 броя, като 300 от тях ще бъдат за американския пазар. Първият от автомобилите пък ще бъде продаден на специален аукцион с благотворителна цел. За съжаление на феновете на модела, 2022 година ще бъде последната в която той ще се произвежда, а след това от марката ще разчитат на нов спортен автомобил в електрифицираната ера.

Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    0 5 Отговор
    Знам един в България, който няма да е доволен... 😉 Кога и Лексус ще спрат? Май ще си ги караме докато издъхнат! Апропо, брат ми е забранено да шофирам, имам проблем с очите и колата ми остана във Франция а аз се прибрах по спешност. Тежки времена🤔

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    не можеш да шофираш или не трябва да шофираш. Все пак има някаква разлика, поне за теб, а и за околните. Лечение някакво.. А колите ще почакат
  • 4 Потник

    11 0 Отговор
    NSX е класика!
  • 5 Ха ха ха

    5 4 Отговор
    ако на колата не пише Made in Japan ...... смени я !
  • 6 Картон

    0 3 Отговор
    Както беше коментирал някой преди време "най-добрата тойота е мерцедес", та досещайте се. Инак нямам проблем с марките и не робувам на националности, когато колата е хубва е хубава, без значение кой народ я е сътворил.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.