Last news in Fakti

20 Септември, 2021 11:35 5 257 14

Експерти посочиха най-често срещания проблем на новите автомобили

  • android auto-
  • apple carplay

Много шофьори не успяват да свържат смартфоните си с Android Auto и Apple CarPlay

Експерти посочиха най-често срещания проблем на новите автомобили - 1
Снимка: Shutterstock

Най-често срещаният проблем при новите автомобили е свързаността им със смартфон. Това е проблемът, който експертите от J.D. Power откриват в хода на изследване на качеството на новите автомобили, съобщава NTI Avtonet.

Факт е, че много собственици на нови автомобили не могат да ги „свържат“ със смартфоните си чрез програмите Android Auto и Apple CarPlay. Трудността излезе наяве, след като много автомобилни производители започнаха да се фокусират все повече върху безжичната свързаност.

Проучването, което разглежда ефективността на системите на превозните средства, включва 110 827 купувачи на нови коли. Оказва се, че в 25 процента от случаите собствениците на нови автомобили се оплакват от мултимедийния комплекс.

Но въпреки тези проблеми автомобилите продължават да се оборудват с все по-сложни технологии. Наскоро Genesis обяви, че инженерите са научили автомобилите си да разпознават човешки лица. Новата система ще премахне необходимостта шофьорите да носят ключовете си със себе си по всяко време.

По-рано ви разказахме, че в бъдеще невронните мрежи ще могат да оценяват щетите на автомобила след инцидент. Технологията ще намали потенциалното ниво на измама и ще спестява пари на застрахователни агенти. А вие имали ли сте проблеми при свързването на вашия смартфон с колата? Можете да споделите впечатленията си в коментарите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтцтц

    34 6 Отговор
    Горките джендърчета
  • 2 То и на

    29 5 Отговор
    Ладата не работеше.
  • 3 Коментара

    13 1 Отговор
    Никaви драми не съм имал в това отношение .... след като смених фабричната Инфотъеймънт система с аналогова афтърмаркет. След смяната обаче не съм имал и нужда от Android auto или Apple CarPlay.
  • 4 Божо

    30 3 Отговор
    Проблем! Обръснах се у неделя и сега колата неще да запали. Сега май требва да брадясам наново та белким ме познае. Електроника братчет! Те сега като прочетох статията и ми стана ясно къде е проблема. Повече няма да се бръснем.

    Коментиран от #8

  • 5 Щуротии

    13 2 Отговор
    Аз лично не познавам човек който е поискал да свърже телефона си с колата и да не е могъл. Може да е ползвал помощ но от приятел а не от специалисти в сервиз. От раз свързах телефона и на двете коли. Едната е 2,5 годишна, другата на 5,5 години.
    Сигурен съм, че в над 95% от констатираните случаи на "невъзможност" проблема е бил в задкормилното устройство. Никой не чете инструкциите а веднага започва с ръчкането. Е ДА, ама НЕ. В сервиза ви чакат ! :))

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Bmw

    13 11 Отговор
    Нормално , повечето дъртаци са мн зле с технологийте.Те дори още вярват ,че мерцедес е технологичен автомобил.
  • 7 провинциалист

    8 0 Отговор
    "Наскоро Genesis обяви, че инженерите са научили автомобилите си да разпознават човешки лица." - ужас! И това ли всеки ще може да го хакне с обикновена снимка на собственика на колата?
  • 8 ПРОЙЧО

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Божо":

    БРЪСНАТ НЕ БРЪСНАТ. С АЙФОН И БЕЗ НЕГО ,ЛАДАТА ВИНАГИ ПАЛИ. НЕМА ГРЕШКА. ИТАЛИАНЦИТЕ СА НАПРАВИЛИ ЖЕСТОКА КОЛА КОЯТО СССР КУПИ.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 За ВАЗ

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "ПРОЙЧО":

    Ладите/ВАЗ са наистина автомобили с много достойнства и завидно дълголетие. Като се има предвид, че проектното им решение е от 65-70 година на миналия век и още могат да се движат с незначителна но постоянна реанимация, направо е учудващо. Цялата преработка на ФИАТ 124 за руския лиценз е направена от италианците, но по специфични изисквания на руснаците за техните условия.
    ВАЗ ще си останат легендарни. Със съвременните автомобили не могат да се мерят, както е валидно и обратното. Там където минават класиките на ВАЗ нов автомобил (изключвам джиповете) няма да мине никога.
    Най големия проблем за ВАЗ са комплексите на много хора за тези коли. А защо не ми е ясно !?
  • 10 Голям Праз,

    5 1 Отговор
    че не се свързвали. На мен това не ми липсва и въобще не е част от удоволствието от шофирането. То вече тъй направиха, че кола без "телевизор" няма.
    Скоро ще вкарат интернет и чука и пироните.
  • 11 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Щуротии":

    Свързах си телефона със скстемата на буса. Независимо, че го направих първи а колегата втори той се свързва винаги преди мен😜
  • 12 Бай Вълчан

    7 0 Отговор
    Най-големият проблем на съвременните автомобили са самите те. Не ме интересуват, аз карам “пура”.
  • 13 Случаен

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПРОЙЧО":

    То няма много италианско в ладата, само формата на пресите за ламарините. Двигателя, задния мост и спирачната система са си руски.
  • 14 ВикиЛексъсВарна

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Щуротии":

    Как изкарваш НВО ГО и Диема Екстра Плей от смартфона Андроид на АНДРОИД АУТО?