7 Май, 2022 13:00 1 996 4

VW, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на трио от градски електрически автомобили

  • vw-
  • volkswagen-
  • vw group-
  • skoda-
  • cupra-
  • seat

Новите модели ще бъдат представени през 2025 година

VW, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на трио от градски електрически автомобили - 1

Триото на Volkswagen Group – Volkswagen, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на градски електрически автомобили с публикация в социалните мрежи на VW Group. Трите модела ще бъдат представени през 2025 година и ще бъдат произвеждани в нова фабрика на компанията в Испания, която е част от 10 милиардна инвестиция на германската компания в района.

VW, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на трио от градски електрически автомобили

Електромобилите ще бъдат построени на умалена версия на платформата MEB и ще споделят еднакво задвижване, включително електромотор, батерия и други основни компоненти. Най-голямата разлика ще е в дизайна, където всеки от брандовете ще следва своя стил. Според по-ранни данни, цените на базовите модели ще започват от 20-25 хиляди евро.

VW, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на трио от градски електрически автомобили

От това което виждаме от снимките, Volkswagen ще представи умалена версия на ID.3 с подобен дизайн и пропорции, докато Cupra ще заложи на концепта UrbanRebel, който видяхме през изминалата година. Чешката страна в лицето на Skoda ще заложи на по-ръбат дизайн с по-прости форми, насочен повече към практичността.

VW, Skoda и Cupra загатнаха за представянето на трио от градски електрически автомобили


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    5 3 Отговор
    Явно и при ел. коли ще залагат на добре познатата схема - едно шаси, един двигател, едни и същи части, само марката различна. И цената. Предполагам че дори ще има опити за софтуерно орязване по марки/сегменти. Имат голяма клиентела от балъци при конвенционалните ДВГ автомобили, мисля че и тук ще ги стрижат успешно.

    Коментиран от #2

  • 2 Няма

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Няма такова нещо, редовен клиент съм на спарк и между марките и моделите - в случая VW eUp и Skoda eCitygo са идентични. Тук таме карам разни шкоди, които нямат ел огледала и круиз контрол, но са малко. Максималния набор от екстри е наличен и за двете марки и модели.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.