Last news in Fakti

20 Май, 2022 09:43 4 071 7

33-годишната Mazda на най-легендарния руски футболист Лев Яшин се продава за 150 000 евро

  • лев яшин-
  • mazda
33-годишната Mazda на най-легендарния руски футболист Лев Яшин се продава за 150 000 евро - 1

Една тъмно сива Mazda 626 от 1989 г. беше пусната за продажба в Москва. На външен вид това си е един незабележим седан с проблеми по каросерията и изтъркан интериор, но въпреки това колата е оценена на 9 800 000 рубли, което според текущия обменен курс се равнява приблизително на 150 000 евро.

Според продавача цената е толкова висока, защото японската кола е принадлежала на легендарния съветски вратар, притежател на златната топка Лев Иванович Яшин. В същото време авторът на обявата не предоставя никакви доказателства, с изключение на една снимка.

33-годишната Mazda на най-легендарния руски футболист Лев Яшин се продава за 150 000 евро

Продавачът твърди, че въпросната Mazda 626 е била подарена на Лев Яшин в чест на 60-ия му рожден ден, който е отбелязан през 1989 г. на стадион "Динамо". На този ден се състоя тържествен мач, в който участваха много легендарни футболисти. В чест на Яшин на терена влязоха Йосиф Сабо, Михаил Гершкович, Владимир Пилгут, както и Еузебио, Франц Бекенбауер, Боби Чарлтън и други.

33-годишната Mazda на най-легендарния руски футболист Лев Яшин се продава за 150 000 евро

Съдейки по малкото снимки, 33-годишната Mazda е запазена в прилично състояние. С годините обаче по каросерията на автомобила се е появила ръжда, а интериорът изисква поне химическо чистене. Продавачът твърди, че пробегът на автомобила е 100 000 километра. Под капака на седана се намира 1.8-литров бензинов двигател с мощност 88 конски сили. Агрегатът е оборудван с автоматична скоростна кутия.

33-годишната Mazda на най-легендарния руски футболист Лев Яшин се продава за 150 000 евро

На една от снимките, приложени към обявата, Лев Яшин наистина е близо до колата. Авторът обаче не предоставя други доказателства, че продаваната от него Mazda принадлежи на легендарния вратар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 9 Отговор
    Аз няма да дам 150лв, той 150000 евро балнува горкия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РИТОРИЧНО☝

    3 9 Отговор
    ИНТЕРЕСНО„ ТРОФЕЙНАТА БИТОВА ТЕХНИКА” РУ.ТЕ ПО КОЛКО РУБЛИ ЩЕ Я ПУСНАТ НА ПАЗАРА 🤔ЗА ПУ.РУ.ФИЛИ НЕЩО ОТСТЪПКА👍
  • 4 Пламен

    8 0 Отговор
    Навремето преди около 25г имах такава кола,адски здрава и практична...Карах я 5г и нищо не се счупи по нея...

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 и ти ли и

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    взе такава цена?