Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 11:35 8 894 14

Old School за новата Mazda 6 - със задно и с шестцилиндрови ДВГ

  • mazda-
  • 6-
  • задно предаване-
  • шестцилиндров двигател

Автомобилът се очаква да бъде показан в началото на 2022 г.

Old School за новата Mazda 6 - със задно и с шестцилиндрови ДВГ - 1

Новата Mazda 6 се изгражда на платформа със задно задвижване, а слуховете за предстоящата ѝ поява се разпространяват от 2017 г. Сега се очаква седанът да дебютира през първата половина на 2022 г., уверява Spyder7.

Следващата година ще започне и производството на новите шестцилиндрови двигатели, представени в края на 2020 г., които трябва да бъдат инсталирани някъде. Къде, ако не новата Mazda 6?

Новото поколение на седана ще получи изцяло нов дизайн, базиран на стила на концепцията Mazda Vision Coupe 2017. Това ще е автомобил с четири врати и с невероятно дълъг преден капак.

Old School за новата Mazda 6 - със задно и с шестцилиндрови ДВГ

"Шестицата"ще бъде първата, която ще получи нова радиаторна решетка и Н-образен дифузьор. Седанът най-вероятно ще се различава от концепцията, която е класическо купе с четири врати с различна линия на покрива и по-дълъг багажник.

Под капака ще се монтира трилитров редови шестцилиндров дизелов двигател, съчетан с 48-волтов електродвигател. Това е така нареченият мек хибрид. Mazda 6 ще получи и мек хибрид, базиран на трилитров редови шестцилиндров бензинов двигател.

Ще има изцяло електрическа версия на седана, както и plug-in хибрид. Повече от характеристиките на новия седан не са неизвестни, но двигателите му може да имат мощност от над 250 к.с.

Old School за новата Mazda 6 - със задно и с шестцилиндрови ДВГ


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НатрапенаМода

    12 3 Отговор
    Забелязва се, че вече новите коли ще идват със стрелки, а не с монитори :) Това е модата, каквото ти наложат това ползваш )

    Коментиран от #6

  • 2 Притежател

    56 1 Отговор
    Хубава кола с хубав мотор.
  • 3 пешо

    23 3 Отговор
    от японските съм фен на "мазда". не случайно имам от тази марка.
    това на снимките ми харесва. за "изцяло електрическата версия" не съм прочел...
  • 4 факт

    34 12 Отговор
    Недоатижимо за германците качество и прецизност
  • 5 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    28 10 Отговор
    КАТО ДИЗАЙН ОТВЪНКА Е КРАСИВА НО СА МИНИАТЮРНИ СТОПЧЕТАТА. ВЪТРЕ Е МНОГО СЕМПЛА А ОЧАКВАХ РАЗКОШ. НЯМА ГО ТАБЛЕТА А ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ДЖЕНДЪРИТЕ, ТЕ САКАТ ТАБЛЕТ И КАМЕРА ДА ИМ СНИМА ПРОСТОТИЙТЕ. СУПЕР МИНИАТЮРНИ ОГЛЕДАЛА ЗА ОБРАТНО, КАК ДА ВИДЯ ДОНОРА КАТО ИДВА С 200????? ОТВЪН Е СУПЕР.

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Цвета Караянчева

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "НатрапенаМода":

    Май не си в час с модата! За кризата с чиповете да си чувал скоро?! Вземи прегледай нета...
  • 7 Макрон

    21 0 Отговор
    Мазда винаги са ми били фаворити, когато се касае дизайн. Странно е, че в ерата на даунсайзинга брандът иска да пусне 6 цилиндров двигател, еко джендерастите разсипаха индустрията. Ще е доста интересно ако я предлагат и с един Ванкелов мотор.

    Коментиран от #9

  • 8 Лудогорец 9

    13 1 Отговор
    май ще продавам моята мазда 3 BN за тази мазда 6 стига цената да не е като на немските кошници

    Коментиран от #10

  • 9 Komapak

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Макрон":

    Само адмирации за Мазда. Единствената фирма в света която се опитва да доусъвършенства Ванкел. Роторния двигател е коренно различен от буталния. Доколко е по-ефективен е съвсем отделен въпрос. Единствения музей на японска марка кола в Германия е на Мазда. Със сигурност има защо...
  • 10 Komapak

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Лудогорец 9":

    Гледам в Бавария страшно много сеати и шкоди карат... 😜
  • 11 някой

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ":

    Предполагам че това са камери а не огледала .
  • 12 Ганя

    17 0 Отговор
    Все съм карал немско ама тея джендъри съсипаха всичко. Е тая Мазда от статията ще ми е следващата кола... Така де като стане на 10-15 години
  • 13 Мазда 3

    3 4 Отговор
    Японците никога не са можели да правят дизайн. Вижте Тойота примерно - ужасни грозотии. За сметка на това, моторите им винаги са бил по-добри от всички останали. Мазда не е изключение. Аз карам Мазда 3 BK , има недостатъци , но е 100 пъти по-добре от Голф или Астра.
  • 14 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ":

    Малко си в грешка. Първо, тенденцията е автомобилите да са с по-изчистен дизайн от преди, примерно една лайсна с един вграден таблет в нея или пък цял таблет над лайсната. А иначе това не са огледала, а са камери. Един електрически модел на Хонда има подобни.