Last news in Fakti

16 Юни, 2013 13:14 18 004 13

Най-интересното от "Автомобилен салон София 2013"

  • автомобили-
  • mobile.bg-
  • салон-
  • софия 2013
Вчера, в Интер експо център в столицата отвори врати за посетители най-дългоочакваният автомобилен форум за 2013 година - изложението на нови коли. "Автомобилен салон София 2013" е част от календара на OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles), международната организация на автомобилните производители и се организира у нас от Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните оторизирани представители в България. Салонът ще продължи до 23 юни, а сега ви представяме най-интересните експонати. Ако ви заинтригуват отидете и ги вижте на живо. Цените на билетите за възрастни са 6 лв, а за деца и пенсионери - по 3 лв. Един късметлия от закупилите билети ще има шанса да стане собственик на нов автомобил. За участие в томболата е необходимо да се попълни анкетна карта, в която трябва да се отбележи избраният автомобил. Посетителите могат да избират от Citroёn C-Elysee, Dacia Sandero, Ford Fiesta, Great Wall Voleex C10, Peugeot 301, Renault Clio IV или Skoda Citigo. Печелившият ще бъде изтеглен на 23 юни в 17.00 часа. А ето и това, което ни направи най-силно впечатление.
 
Great Wall

Започваме с родното производство на автомобили и по-конкретно с основната премиера - кросоувърът Hover H6. Този автомобил ще започне да се прави в завода край Ловеч още от края на това лято. H6 впечатлява с иновативна визия. Интересно е да се отбележи, че този кросоувър от ново поколение е проектиран от бившия дизайнер на Mercedes-Benz Андреас Дойфел, който преди това разработва второто поколение на ML, както и най-големия щутгартски всъдеход GL.
 
BMW

Баварската марка е представена на салона у нас с почти цялата си гама, като най-голям интерес от нея представляват BMW M6 Gran Coupe и BMW 3er GT, като и двата модела са премиери за България. Непосредствено до BMW са разположени автомобилите Mini, които също са доста атрактивни
 
Mercedes-Benz

Вносителят на марката у нас не е успял да докара новата S-Klasse, но интересното на щанда на Mercedes-Benz е компактното CLA. Автомобилът представлява нещо като умален вариант на CLS или иначе казано спортно купе с четири врати. Не трябва да се пропуска и обновената E-Klasse, която също краси щанда на марката.
 
Renault

Френската марка набляга на свръхинтересното возило Twizy. Автомобилчето разполага с електродвигател с мощност 5 к.с. и въртящ момент 57 Нм. Двуместното возило с дължина 2.3 м и тегло 450 кг ще развива максимална скорост от 45 км/ч. В Европа базовата версия Urban 45 на модела Twizy се продава за 6 990 евро.
 
Dacia

Нискобюджетната румънска марка акцентира на модела Dacia Logan MCV, който определено заслужава внимание. Останалите интересни експонати на щанда на Dacia са Dokker Laureate, Duster Adventure 4х4 и Sandero Stepway. 
 
Kia

Корейската автомобилна индустрия представя у нас един забележителен автомобил. Става дума за премиерната за България Kia Cee’d 1.6i 16V Turbo GDi GT 1st edition. Още нещо, което българските фенове на Kia не са виждали у нас е обновената версия на компактния ван Kia Carens.
 
Jeep

Скромният щанд на Jeep предлага два експоната - Jeep Grand Cherokee и Jeep Wrangler Unlimited, но първият определено си заслужава да се види на живо. Cherokee впечатлява с видими екстериорни различия, като най-осезаемите са в предната част на автомобила.
 
Skoda

Представителите на чешката компания у нас акцентират на новата Octavia - модел, който според сухата статистика от 2012-а се оказва най-големият бестселър на марката, както и модернизирания си флагман Superb. Интерес от експозицията на Skoda е и новия Rapid.
В заключение ще кажем, че що се отнася до организация и експонати, то салона в столицата спокойно може да мери сили с всички европейски автоизложения. Останалите марки, експонати, на които можете да видите до 23 юни в столицата са: Alfa Romeo, Chevrolet, Citroen, FIAT, Ford, Honda, Hyndai, Jaguar, Infiniti, Lada, Land Rover, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Range Rover, Ssang Yong, Subaru, Toyota и Volvo. Най-голямата атракция съпътстващата новите автомобили пък са момичетата на mobile.bg. От тях можете да се сдобиете с подарък тениска на сайт номер едно за автомобили в България. Обширна галерия от снимки от 21-вият Автомобилен салон София 2013 можете да видите ТУК.

 

P.S.
Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система.

Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    1 1 Отговор
    Благодаря за изчерпателното инфо - отивам
  • 2 Антон Дачев

    1 1 Отговор
    Влиза ли се в колите?
  • 3 SImeon Sokolov

    1 1 Отговор
    В повечето се влиза. В мазератитата неможеше
  • 4 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    МЕРЦА И БМВ

    Коментиран от #6

  • 5 Борислав Петров

    1 0 Отговор
    Заслужава си да се види на живо, много красиви експонати. Особено впечатление правят гамата на Мерцедес, БМВ и Лексъс !
  • 6 Евгени Батев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    Много рядко срещам фен на БМВ,който да харесва Мерцедес .. Това е хубаво :)
  • 7 Shmeker

    1 0 Отговор
    Аз също съм фен на БМВ но харесвам и Мерцедес и Ауди.. Разбира се гледам да ги сменям, но като че ли БМВ най-много ми приляга.
  • 8 georgi

    1 1 Отговор
    Приятно спечатлен съм от KIA
    Можете да изплакнете окото и BMW, Jaguar, Lexus ...
  • 9 Maitko

    1 0 Отговор
    Бялата Kia я взимам само с двете зайчета отстрани, те и без това си вървят комплект - става си мартеничка отвсякъде :))
  • 10 Robert Threin

    1 0 Отговор
    nai interesnoto za men beshe, che njama PARKING kato w normalna darjawa, i trabwashe da se katerim po trewnite ploshti i kalta
  • 11 Naka

    1 0 Отговор
    Изложението е силно.Препоръчвам на всеки автомобилен фен да отиде.В повечето коли може да се влезе-Лексус,Мерцедес.Кога ще мога да си позволя кола за 200 000 лв.?Поне успях да се кача в такава и да я разгледам.Тойота GT-86 беше истинско бижу!Красива отвътре и отвън,а БМВ М6 изби рибата и винаги имаше купчина хора около него.Успях да го разгледам и отвътре.Надявах се да може да се седне и да се разгледа Nissan GTR,но за жалост не можеше.Да не говорим че вече беше продаден :)

    Коментиран от #12

  • 12 мария спасова

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Naka":

    И като седнеш Нака ще имаш ли мерак после да се качиш в чупения Опел който те чака на улицата?Изложението е за хора които имат пари да купуват а не за такива като мен и теб.Аз лични изобщо няма да се почувствам щаслив като седна после в моята барака на улицата.

    Коментиран от #13

  • 13 Naka

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "мария спасова":

    Всичко зависи от нагласата.Аз се изкефих максимално.Счупен-несчупен ме вози и това е важното,пък дай боже да се качим и на по-добро някой ден.Никой не те знае на автоизложението какъв си.Може да имаш 2 лв. в джоба и пак в техните очи да си потенциален купувач.Тези коли по улиците,които се движат да не мислиш че са плащани кеш?Басирам се че 2/3 ако не и повече са на изплащане.