26 Август, 2022 11:10 1 825 6

Официално: Audi каза кога влиза във Formula 1

  • audi-
  • formula 1-
  • f1

Това ще се случи с промяната на правилата, която организаторите подготвят

Слуховете за това, че Audi и Porsche ще започнат да се състезават във Formula 1 се носят в интернет пространството от години, но от началото на тази година тези слухове ставаха все по-истински и на един етап дори двете компании ги потвърдиха. Сега от Audi официално съобщиха кога започват първия си сезон в надпреварата с болиди, както и малко повече подробности около това си начинание. Съобщението бе направено от Маркус Дюсман, председател на борда на директорите на Audi.

“Моторспортът е неразделна част от ДНК-то на Audi. Formula 1 е едновременно глобален етап за нашата марка и изключително предизвикателна лаборатория за развитие. Комбинацията от висока производителност и конкуренция винаги е двигател на иновациите и трансфера на технологии в нашата индустрия. С новите правила сега е подходящият момент да се включим. В крайна сметка Formula 1 и Audi преследват ясни цели за устойчивост.”

Audi също така споделя, че вижда огромен потенциал от маркетингова гледна точка, тъй като събитията в календара на Formula 1 са едни от най-популярните в световен мащаб. Само през 2021 година над 1.5 милиарда души са гледали състезанията по телевизията, включително в райони като САЩ и Китай, които са изключително важни за компанията.

Германците разкриха, че те сами ще разработват двигателя си за надпреварата, като той ще бъде направен в центъра на компанията в Нойберг. Там вече има съоръжение с тестови стендове за двигатели от Formula, както и други инструменти и уреди, които да помогнат с разработката на двигателя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото Волфа

    3 3 Отговор
    Тоест чакят да им направят правилата удобни за тях за да прчрлят както мамгалседес
  • 2 Дааа

    1 1 Отговор
    Скоро очаквайте масови коли, които вместо 22 обиколки до родния "Лидъл", ще издържат по-малко от дузина преди да влязат в бокса за ремонт и смяна на двигателя.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.