29 Ноември, 2022 16:42 3 101 11

Втора катастрофа с ускоряваща Tesla Model Y и двама убити

  • tesla-
  • model y-
  • катастрофа-

Инцидента се случва две седмици след друга подобна злополука 

Полицията в Китай разследва втора катастрофа в рамките на две седмици в която е замесен автомобил на Tesla и по-конкретно Model Y. Инцидентът при който има двама загинали се случва само две седмици след като друг автомобил от същия модел уби двама и рани още трима души, съобщава CarNewsChina.

Инцидентът е от китайския град Тайджоу и се е случил на 28 ноември. Според камери и очевидци, черната Tesla е ускорила малко преди да премине през кръстовището, удряйки автомобил отзад, който пък от своя страна удря друг автомобил, преминаващ през кръстовището.

Към момента няма ясна информация за това каква е причината за инцидента, като се работи над няколко версии. Според една от тях, шофьорът е шофирал с превишена скорост, докато други пък смятат, че е заспал зад волана. Властите съобщават, че не са намерили никакви доказателства за повреда в спирачките на Tesla-та, но според някои, именно това е основната причина.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    16 5 Отговор
    "Според камери и очевидци, черната Tesla е ускорила малко преди да премине през кръстовището, удряйки автомобил отзад"


    "Властите съобщават, че не са намерили никакви доказателства за повреда в спирачките на Tesla-та, но според някои, именно това е основната причина."


    Е как пък така точно когато някой каже че са му отказали спирачките, се оказва че при натискането им автомобила рязко ускорява. Спирачките какво общо имаха с ускорението?

    В най-лошия случай ако не ти работят спирачките няма да започнеш да намаляваш но със сигурност не би трябвало да ускоряваш и то бързо.

    Накрая винаги се оказва, че се объркали двата педала и вместо спирачките са натиснали педала на газта докрай.

    Коментиран от #2, #11

  • 2 Еее

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    само искате да очерняте тесла значи!!!
    Тесльо от по-горе ше си посегне накрая….
  • 3 МЪСК

    5 10 Отговор
    Причината са китайските коли на ток, които трябва да почнат вече да се продават лека-полека след случайната серия от инциденти с Тесла само в Китай. И то само с най-продаваната кола на ток в света Model Y. Що няма с Model S, Model X, Model 3? Като Model Y и Model 3 са 1 към 1, освен купето?
    "Когато се съберат много случайности, ставам особено подозрителен" - Шерлок Холмс
  • 4 Турбо

    11 4 Отговор
    Шофьорите на Тесла много често взеха да бъркат газ и спирачка хахахаха дали не е от автопилота?

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Те толкова

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Турбо":

    са и шАфьори ватманите…..
  • 6 бай Даньо

    3 6 Отговор
    Вероятно китайските комунисти са запретнали ръкави да омъскарят теслите за да тръгнат продажбите на китайските електрички. Горкия Мъски тъкмо загърби лошия запад (където трябва все да плаща данъци и където свършиха държавните субсидии... ) и виж ти работа какво му се случва в Китай...
  • 7 Само така си мислиш

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Турбо":

    Приблизително 16 000 автомобилни произшествия са причинени от грешки в педала всяка година в САЩ . Това означава, че грешките на педала причиняват 44 катастрофи всеки ден .

    Това число обаче е само приблизителна оценка . Базиран е на данни за катастрофи от Северна Каролина. Проучване на тези данни установи, че между 2004 и 2008 г. са се случили 2411 катастрофи , или около 480 годишно , защото водачът е признал, че е използвал грешен педал

    Екстраполирано на национално ниво, това води до оценка от 16 000 годишно.

    Въпреки това, оценката вероятно ще бъде подценена

    Данните, на които се основава, са ограничени до катастрофи, за които е съставен полицейски доклад и където водачът признава, че е използвал грешен педал . Много грешки на педалите водят до леки злополуки , които причиняват много малко щети и никакви наранявания, така че полицията не се вика на мястото . В много други шофьорът не признава, че е направил грешка на педала . Тези произшествия няма да бъдат включени в оценката. В резултат на това истинският брой на тези произшествия вероятно ще бъде още по- висок .

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 МЪСК

    0 0 Отговор
    Китайски шпионаж и геополитика в действие.
  • 11 Теслар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    Това е защото още не се знае, дали негово “ляво”, или на конструктора “ляво”