Last news in Fakti

9 Декември, 2022 18:28 2 800 9

Колата зареждаща се от слънцето може и да не достигне до серийно производство

  • sono-
  • sono motors-
  • електромобил-
  • електрически автомобил-
  • соларен електромобил

Sono Motors може и да промени плановете си

Колата зареждаща се от слънцето може и да не достигне до серийно производство - 1

По-рано тази година германската компания Sono Motors показа модела Sion, който поне на теория звучеше изключително обещаващо. През септември от компанията се похвалиха с над 20 хиляди поръчки и заявиха, че ще дадат начало на серийното производство през втората половина на 2023 година.

За съжаление на някои, колата може и да не достигне до серийно производство или поне такива са слуховете към момента. От компанията отвориха специална кампания с името $ave Sion, която ще бъде активна 50 дни и ще има за цел да събере парични средства за започване на серийното производство.

От компанията заявиха, че ако не успеят да съберат достатъчно средства ще се съсредоточат върху разработката и продажбата на технологии на други производители, които да ги имплементират в своите превозни средства. По този начин компанията няма да има нужда да събира толкова голяма сума, за да започне серийното производство на автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънцето

    7 3 Отговор
    Абе аз няма да ви светя само за таралясниците,имам си и други задачи!
  • 2 Колко ток се произвежда

    13 2 Отговор
    Колко ток се произвежда теоретично от площта на този автомобил?
    150вата на час от м2.
    Хайде нататък смятайте ако батерията е 60киловата колко време и трябва.

    Коментиран от #3

  • 3 И географията е важна

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Колко ток се произвежда":

    Северните страни са зле,мъгливия Албион - също.Само в Африка ще се движат що-годе..
  • 4 12345

    4 3 Отговор
    Най много един км да измине тая кола.
  • 5 По сигурно

    17 1 Отговор
    По сигурен ми се вижда проекта на BMW за зареждане от неравностите !:))Слънцето свети само през деня, ту облаци, ту дъжд или сняг върху панелите и я се зареди, я не ! А виж дупките по нашите пътища все ще ги има! Те свършване нямат, даже с годините се увеличават ! Да не говорим пък за магистралите с бабуни, там можеш да заредиш за нула време и даже да дадеш ток и на други! :))

    Коментиран от #6

  • 6 оня с коня

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "По сигурно":

    Пропускаш нещо много важно:Тая СЛЪНЧЕВА МАНДРА монтирана на Колата СИ ИМА ЦЕНА включена в Цената на колата и е редно Клиентът да пресметне с Калкулатора Колко ток ще получи от Слънцето и Колко Години ще са необходими да се изплати тая Екстра,та от там нататък да е на Далавера.И да помислим:АМИ АКО паркираната кротко на Улицата кола със слънчевите панели бъде ЗАПУКАНА от една Неконтролирана Градушка?Отделно пък че не е ясен Срока на Живот на въпросните панели и в някакъв недалечен момент се окаже че не само са започнали да работят Мижаво,ами и продължават да тежат на Колата!
  • 7 Гошко

    2 3 Отговор
    От къде си намират инвеститори? Аз толкова се мъчих и нищо не намерих..от BMW и vw ми отговориха-не се интересуваме,Mercedes-работили само с патент, alstom-първо искали да видят и как ставало..добре, че се опарих от Lamborghini,всъщност не знам дали ме ограбиха-като си купя един aventador-ще го разглобя и ще разбера...ще дойде време когато, когато купуваш си машина и хибрида ти се движи без пари докато му паднат гумите, слагаш си го в къщи и никога няма да плащаш за ток..направих прототип на първата машина,която все още си няма име,консумира 0,5kw,а "произвежда" 3kw ток..от къде знам ли-такива части използвах плюс някой други направени по поръчка(от различни майстори-все пак ако е един, възможно е да се сети какво правя..)и после ги сглобих-нищо сложно..обаче тъпанара ми с тъпанар на изхода получих две фази..проекта ми е от 9-и клас,а чак на 35г го осъществих..как да повторя опита с 1200лв заплата, а имам жена, дете и любовница..

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.