Last news in Fakti

14 Януари, 2023 10:30 3 592 10

Най-продаваната „М-ка“ на BMW е… на ток

  • bmw-
  • bmw m-
  • m-
  • i4-
  • m3-
  • m4-
  • m2

I4 M50 е най-избирана от клиентите

Най-продаваната „М-ка“ на BMW е… на ток - 1

BMW M GmbH се похвали с рекордни стойности за продажби през 2022 година. От бранда споделят, че бъдещето им е по-сигурно, тъй като най-продаваната кола е електрическа. Вероятно това ще разочарова някои фенове, но през изминалата година клиентите са избирали най-често електрическото i4 M50 пред другите алтернативи в гамата на марката.

Макар и да не е пълноценен М модел, електрическото четириврато купе се предлага с мощност от 544 конски сили и задвижване на четирите колела, а окачването и настройките са направени от инженерите на спортното подразделение. От BMW М са продали общо 177 257 коли, което е с 8.4 процента повече от преди.

През изминалата година М поделението отпразнува своята 50-та годишнина, което доведе до представянето на някои специални модели като кросоувъра ХМ, M4 CSL, BMW 3.0 CS, M2, M3 Touring и други.

“ Най-продаваният автомобил BMW M от 2022 г. е изцяло електрическото BMW i4 M50, ” казва Тимо Реш, ръководител на клиенти и продажби в BMW M GmbH. “ За нас това е ясен сигнал, че уникалното усещане за М е пристигнало в света на електрифицираните превозни средства. ”


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    Не си давам МОСКВИЧА за тази КОЛА
  • 2 Пич

    4 7 Отговор
    Това Е била най продаваната ! В минало свършено време ! Все някой еврокомсомолец ще я купи и на ток , но няма да е както преди !

    Коментиран от #4

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ но ЛЕК АВТОМОБИЛ
    БМВ не еКОЛА за ВСЕКИ
  • 4 Какво не ти харесва

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Когато ви обяснявахме че бъдещето е на електромобилите и всеки който мисли логически ще избере електромобил пред автомобил с ДВГ, ако са на една и съща цена.

    Тогава обяснявахте, че всичко било ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ.

    Сега пък се оплакваш, че повечето са избрали електрически модел в минало време. Ти как смяташ, това изключение ли ще да е било или поредното ми "пророчество" се е сбъднало и другите ще ще ще, скоро ще се използват в минало свършено време?

    Особено пък когато цената на електромобилите започна да пада?
  • 5 Оле оле

    8 1 Отговор
    Край на светещите чекове, доливания на масло, егр-ри, катализатори, вихрови клапи, калпави и суперскъпи ангренажни вериги и др. Започва разхода на гуми :)
  • 6 3-фазния

    2 1 Отговор
    Кефи ме как при launch control i4 M и iX M се тресат целите от напрежението, което пълни кондензаторите, за да нагънат асфалта в следващата секунда. Усещаш тока и косите се изправят, все едно те е блъснал трафопост. Маниакално!

    Коментиран от #7

  • 7 Трафопоста

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "3-фазния":

    По тъп коментар не бях чел. Кви кондензатори какви трафопостове. Карайте си пушилките като не ви харесва настоящето и бъдещето живейте си в миналото. В днешно време няма място за машина с к.п.д 25% - колкото е това на ДВГ-то.
    Скоро започва и масово преминаване на тежкия автотранапорт на ток, харесва ви или не.
    И Да ресурси има достатъчно.
  • 8 Инкасатора

    3 0 Отговор
    При споменаването на кондензатори и трафопост, не направи ли връзка, че човекът казва същото като тебе и говори за електрически автомобили? Поне клипа да беше изгледал и щеше да разбереш, че е така.

    Който иска бърз и евтин автомобил с евтина поддръжка, преминава на ток.
  • 9 Японеца

    0 1 Отговор
    Модерен и трошлив кенеф! И красиФ, ама кенеф!
  • 10 Да се знае

    2 0 Отговор
    Колко от форумниците са карали НОВА немска кола ? По минусите ще си кажат. Между другото, немска спокойно изкарва до 250к километра ако се поддържа по каталог купена нова. Тука все реват