Last news in Fakti

18 Януари, 2023 10:19 4 968 3

Какво знаем за най-мощния двигател в най-скъпия и голям модел на Mazda

  • mazda-
  • cx-90

Премиерата на CX-90 ще се състои в края на януари

Какво знаем за най-мощния двигател в най-скъпия и голям модел на Mazda - 1

Mazda продължава да предизвиква интерес към флагманския си кросоувър с индекс CX-90. Според новата информация моделът ще е оборудван с 3.3-литров e-Skyactiv G Turbo двигател – редови шестак, който развива мощност от 345 конски сили и 500 Нм максимален въртящ момент.

Това ще бъде най-мощният бензинов двигател, монтиран в автомобил Mazda. За CX-90 е обявена и хибридна модификация с функция за презареждане - инсталацията за нея може да бъде заимствана от по-малката Mazda CX-60, но тази информация все още не е потвърдена официално.

Що се отнася до голямата CX-90, то тя ще се позиционира като наследник на CX-9 и ще се превърне в най-скъпия и голям модел на марката, като Северна Америка ще бъде нейн основен пазар. Кросоувърът ще се базира на платформа със задвижване на задните колела с надлъжен двигател, на която е базирана и гореспоменатата CX-60, но при CX-90 под капака ще има мощен редови шестак или бензино-електрически силов тракт.

Ако CX-90 се сдобие с хибридната система от по-малката CX-60, то този силов тракт ще се състои от 2.5-литров бензинов двигател и електрически мотор, а системната мощност на двата агрегата ще е е 327 конски сили, тоест с 18 коня по-малко от мощността на шестцилиндровия мотор. Максималният въртящ момент ще е същият - 500 Нм.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бмвист

    14 1 Отговор
    Ако го сложат на Мазда 6 тоз двигател ще си я взема
  • 2 Шумен

    3 13 Отговор
    Че е въпрос на време да хване ръжда може би
  • 3 до Шумен

    9 0 Отговор
    Стара ти е информацията. Това с ръждата беше преди 2014та, когато мазда бяха собственост на форд. Откакто се разделиха е съвсем друго положението.