Last news in Fakti

30 Януари, 2023 11:12 1 750 3

Над 20 нови Audi-та ще дебютират през следващите 3 години

  • audi-
  • audi a8-
  • audi a6

Компанията си е поставила амбициозни цели

Над 20 нови Audi-та ще дебютират през следващите 3 години - 1

Главният дизайнер на Audi Марк Лихте обяви, че от компанията са си поставили изключително амбициозен план, който смятат да изпълнят през следващите три години. Той включва представянето на над 20 нови автомобила, включително изцяло нови електрически модели, както и наследници на настоящи модели, но с подменени двигатели.

Това ще бъде най-мащабното представяне на нови Audi-та в историята на компанията. В същото време от компанията ще забавят темпото с концептите и ще се фокусират върху серийните автомобили. Именно Activesphere концептът, който видяхме през изминалата седмица ще бъде последен за Audi през следващите няколко години.

От Audi вече заявиха, че последният модел с конвенционален двигател ще бъде представен до 2025 година, а през 2033 година ще бъде продаден и последния автомобил с ДВГ. Компанията планира да произвежда електромобили във всичките си фабрики още от 2029 година, като за тази цел инвестира около 500 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    8 1 Отговор
    Това картечница ли е на покрива ?
  • 2 Некой си

    2 0 Отговор
    Не автомобилна индустрия, а конфекция.
    Това е днешната реалност.
    А същите производители на автоконфекция размахват лозунгите за "кръгова икономика", "декарбонизация", "намаляване на емисиите".
    Някой може ли да ми обясни как се намаляват емициите при непрекъснат ръст на производството и целеполагане за все по-честа подмяна на автомобилите?
  • 3 само за богаташи

    2 0 Отговор
    Дизайнът е добър, но тези коли са прекалено скъпи, за да станат масови! И цените им още ще се вдигат, предвид кризата за материали и енергия!