Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 18:51 3 935 12

Запознайте се с първия плъг-ин хибрид на Maybach

  • mercedes-
  • maybach-
  • s-klasse-
  • хибрид-
  • плъг-ин хибрид

S580e генерира 510 конски сили

Запознайте се с първия плъг-ин хибрид на Maybach - 1

Mercedes-Maybach също не устоя на процеса по електрификация и макар да се предлага с V12 бензинов двигател, луксозната лимузина с индекса S-Klasse вече ще се продава и с плъг-ин хибриден задвижващ тракт. Той комбинира 3.0-литровия бензинов двигател на марката и електромотор.

Системната мощност на колата е 510 конски сили, като по-отделно бензиновият двигател може да достави до 367 конски сили и 500 нютон метра, докато електромоторът разполага със 150 конски сили и 440 нютон метра. Въртящият момент на системата достига 750 нютон метра, а ускорението до 100км/ч 5.1 секунди. Максималната скорост на ток е 140км/ч, а при включване на бензиновия двигател се повишава до 250км/ч.

По отношение на електрическия пробег, Maybach обещава до 100 километра само на ток. Макар да не се споменава каква точно е батерията на колата, то можем да предположим, че това е 28кВч батерия от S580e. Може да отличите електрифицираната версия по сините акценти във фаровете и портът за зареждане в лявата част на колата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    5 14 Отговор
    Премиум , а.....?!

    Коментиран от #2

  • 2 Естесвено

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    какво те притеснява ? Не е за такива като нас, де то си броят стотинките.
  • 3 Смешно

    5 16 Отговор
    Изключително грозен и пенсионерски автомобил.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 1234

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смешно":

    Лично на мен ми харесва. И най-вероятно в него се возят пенсионери с месечна пенсия по-голяма от няколко заплати на коментиращите тук.

    Коментиран от #5

  • 5 Смешно

    3 16 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Нямам нищо против различните мнения и ги уважавам, но смятам,че пенсионерът във всякаква кола е пенсионер и каквато и банкова сметка да има, както и че цената на една кола не е определяща за сполучливостта на дизайна й. Даже смятам,че това е не просто грозен автомобил,а и скучен и безидеен. Защото един Sang Yong Actyon,който е нарочен за грозен автомобил изглежда с повече идея и фантазия от тази кола. Тази старомодна,лъскава и граничеща с кича решетка отпред е повей от миналото. За интересуващите се защо, ще кажа - погледнете в интернет модела ЗАЗ 966, имаше един междинен модел ЗАЗ,който беше с подобна решетка,защото ЗАЗ беше без решетка,та е запомнящ се.

    Коментиран от #6

  • 6 Смешно

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Смешно":

    Между другото като стана въпрос за решетката на този мерцедес,наречен майбах,освен да погледнете ЗАЗ 966,както съм написал по-горе, може да погледнете и ИЖ, която марка иронично е нещо подобно на Майбах, и тя претендира да е нещо различно от Москвич. Моделът ИЖ 2125 е нагледен пример за използване на подобна решетка още от времето на СССР. Общо взето ИЖ е залагало на такава решетка в моделната си линия. Ето една статия от fakti.bg:

    https://fakti.bg/avto/25055-razlichniat-moskvich

    Коментиран от #9

  • 7 Перник

    3 1 Отговор
    Ако му беха турили един TDI можех дс се замислим
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Келе..ш

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смешно":

    ти имал ли си ИЖ? Разликата от 12 Москвич и ИЖ е дължината на двигателния отсек, и подсилен с греди отзад правехме пикапи от тях, на времето.... А решетките им бяха поне пет вида....
  • 10 Край

    3 0 Отговор
    ММММ Еекстра. Напредват тия германци. До 30 г. и японци и китайци ще им дишат прахта. До тогава ще са са научили да правят климатици, телевизори, смартфони и даже хибриди.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    4 0 Отговор
    Не харесвам решетката на джипа Майбах, но марката е легендарна. През 30-те прави едни от най-добрите луксозни коли - примерно "Каретата", по настоящем са свръх луксозни мерцедеси. Стига да отговарят на джоба са супер.