Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 12:25 1 466 0

Изпълнителният директор на Citroen напуска поста си, стана ясно кой ще го наследи

  • citroen-
  • винсент кобе-
  • тиери коскас-
  • stellantis-
  • renault

На негово място ще бъде назначен Тиери Коскас

Изпълнителният директор на Citroen напуска поста си, стана ясно кой ще го наследи - 1

Изпълнителният директор на Citroen – Винсент Кобе напуска поста на изпълнителен директор на френската компания след като бе назначен на него през 2019 година. Кобе се впуска в преследването на лични проекти, без да дава повече информация за тях. Той ще бъде заменен на поста от Тиери Коскас, който към момента заема поста на ръководител продажби и маркетинг на Stellantis.

Промяната ще влезе в сила от 1 март тази година, а въпреки новия си пост, Коскас ще запази и позицията си като шеф на продажби и маркетинг. Той ще продължи да изпълнява тези дейности като развива брандовете под шапката на Stellantis. В същото време Коскас ще има задачата да развие и потенциала на Citroen, както и да наложи достъпните електрически автомобили, които се очаква да видим през следващите години.

„Имам пълно доверие на Тиери Коскас да продължи да изпълнява тези стратегически и важни мисии за нашата компания, за да може Stellantis да е сред водещите на пазара, развивайки емблематичната марка Citroen.” – каза изпълнителният директор на Stellantis Карлос Таварес. “Бих искал да благодаря на Винсент Кобе за утвърждаването на позицията на Citroen в портфолиото от марки на Stellantis и му желая всичко най-добро в бъдещите му начинания.“

Кобе има история в автомобилната индустрия. Преди да постъпи в Citroen, той бе ръководен кадър в производството на Mitsubishi, но напусна компанията след арестуването на тогавашния изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi – Карлос Гон. Коскас от своя страна пък постъпи на работа в Stellantis през 2019 година след като преди това заема различни длъжности в Renault в рамките на около 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА