25 Февруари, 2023 10:30 2 971 2

Най-новата автомобилна марка Galaxy представи първите си два продукта

  • galaxy-
  • geely-
  • електромобил-
  • хибрид-
  • автомобили на ток

Компанията е собственост на Geely

Най-новата автомобилна марка Galaxy представи първите си два продукта - 1

Китайският концерн Geely добави още една автомобилна компания към своето портфолио, носеща името Galaxy. Брандът ще произвежда луксозни автомобили с хибридно или изцяло електрическо задвижване, а първите два модела бяха показани, заедно с премиерата на бранда. Те носят името L7 и E8 и представят съответно хибриден кросоувър и електрически седан.

Двете коли са с подобен дизайн с тънки светлини в основата на капака и изваяни форми. Кросоувърът е с дължина от 4.7 метра, ширина от 1.9 метра и височина от 1.68 метра. Под капака работи 1.5-литров бензинов двигател с интересна трансмисия в която е съчетана скоростната кутия и два електрически мотора, заедно с тяхното управление. Базов модел се предлага с 392 конски сили, докато най-мощната модификация достига до 664 конски сили. От Galaxy обещават максимален пробег от 1370 километра с пълен резервоар и батерия.

Galaxy E8 напомня малко на Audi E-Tron GT и Porsche Taycan с интересни форми, типични за концептуалните модели. Интериорът също е с подобна насоченост с извити екрани на вратите, както и огромен дисплей по продължението на таблото. От Galaxy не разкриват много около техническите характеристики, но знаем, че коефициентът на съпротивление на колата е 0.19. Вероятно визията ще се промени до достигането на серийно производство, а по това време ще разберем и повече за задвижването и характеристиките на колата. Заедно с двата модела ще видим и още пет други коли в рамките на следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Приличат на Москвич и Тесла.
  • 2 Жоре

    1 2 Отговор
    Мда... префасонирани Taycan и Rav 4.
    Нулево въображение.
    След Паисий всички преписват!