Last news in Fakti

14 Март, 2023 13:10 1 831 2

Ето как изглежда „голият“ наследник на Aventador

  • lamborghini-
  • aventador-
  • наследник-
  • монокок

Lamborghini сподели кадри на шасито

Ето как изглежда „голият“ наследник на Aventador - 1

Lamborghini бавно разкрива данните около наследника на Aventador и след като по-рано този месец разбрахме подробности около задвижването на хибридния суперкар, сега италианците показаха и какво ще се крие под панелите на модела с кодово име LB744. Целият монокок е направен от карбонови влакна, което намалява теглото с 10% в сравнение с предшественика и добавя 25% повече твърдост.

От Lamborghini казват, че това ще е „първата супер спорна кола“, чиято предна структура ще е направена изцяло от карбонови влакна, което не само помага за намаляването на теглото, но също така подобрява и безопасността. Използването на този материал в предната час може да абсорбира до два пъти повече енергия в сравнение с металната структура при Aventador Ultimae. От компанията са патентовали тази технология още през 2008 година, но едва сега тя ще влезе в сериен продукт.

В задната част са използвани алуминиеви отливки за амортисьорите, като са обединени в един елемент, за да намалят теглото, да увеличат здравината и да намалят заваръчните линии. Всичко това е нужно, за да се намали добавеното тегло от електромотора и батериите.

Припомняме, че новият модел разчита на 6.5-литров бензинов V12, който тежи със 17 килограма по-малко от своя предшественик и в комбинация с трите електромотора, генерира 1000 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мате Римац

    0 2 Отговор
    Хубав карбонов монокок. И като се изхвърли чувала с картофи отзад, си става чиста Nevera.
  • 2 Мегатрол

    0 0 Отговор
    Това е някакво автомобилно порно за трансформъри.