Last news in Fakti

19 Април, 2023 09:57 1 876 2

Polestar 4 дебютира без задно стъкло

  • polestar-
  • polestar 1-
  • polestar 2-
  • polestar 3-
  • polestar 4-
  • volvo

Това е най-мощният модел на марката до момента

Polestar 4 дебютира без задно стъкло - 1

Polestar разшири своята гама от модели и добави номер 4 в своето портфолио. Купеобразният кросоувър се присъединява към Polestar 2 и Polestar 3, черпейки вдъхновение от концептуалния Polestar Precept. Моделът ще се произвежда в Китай от ноември месец тази година и ще се появи там към края на годината. Очаква се по-късно да разберем и останалите пазари на които ще бъде предложен новият модел.

Polestar 4 дебютира без задно стъкло

Polestar 4 ще се предлага в конфигурация с един електромотор, който задвижва единствено задните гуми. Тук мощността е 272 конски сили, а максималният въртящ момент достига 343 нютон метра. В комбинация със 102кВтч батерия, кросоувърът може да измине до 600 километра с едно зареждане. За тези които желаят повече мощност е налична и версия с два електромотора и 544 конски сили. Въртящият момент е 686 нютон метра, а пробегът с едно зареждане достига 560 километра. Това е и най-мощният Polestar до момента. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.8 секунди.

Polestar 4 дебютира без задно стъкло

Дизайнът е типичен за марката с разделени на две части предни светлини и сравнително голям клиренс. Дръжките се прибират във вратите, а традиционните огледала не са заменени от камери или поне що се отнася до страничните. Най-интересната част от дизайна на този кросоувър е отзад, където не откриваме задно стъкло. Дизайнерите, а вероятно и инженерите са преценили, че няма нужда от такова и стъкленият таван завършва директно в панела на багажника.

Polestar 4 дебютира без задно стъкло

За сметка на това, централното огледало използва образ от висококачествена камера в задната част, която показва образ върху огледалото. Това не е нова технология, но обикновено е съчетана с класическо огледало и водачът може да избира коя от двете му функции да използва. Тук също има избор, но при превключване към класическо огледало, водачът може да гледа единствено пътниците на задните седалки.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз виждам

    2 2 Отговор
    .. задно стъкло.
  • 2 Мхм

    2 1 Отговор
    Нещо китайците не могат да се наложат при електричките обаче.