Last news in Fakti

12 Май, 2023 10:27 1 175 1

Maserati „убива“ V8 през следващата година

  • maserati-
  • ghibli-
  • trofeo-
  • levante-
  • quattroporte

Levante, Ghibli и Quattroporte с осем цилиндъра ще останат на поточната линия до края на годината

Maserati „убива“ V8 през следващата година - 1

Дните на бензиновите „осмаци“ в гамата на Maserati са преброени след като от компанията официално обявиха, че Levante, Ghibli и Quattroporte в най-наточените Trofeo варианти ще слязат от поточната линия в края на 2023-та година. Те ще продължат да се продават и през 2024-та година до изчерпване на наличните автомобили. Очаква се бъдещите модели на италианците да се задвижват от новия V6 на марката, а също така да разчитат и на електромотори.

През последните близо 65 години компанията е произвела над 100 хиляди автомобила с бензинови V8, а решението за спирането им със сигурност не е било лесно за италианците. Към момента те използват 3.8-литров осмак на Ferrari, който генерира 580 конски сили и 730 нютон метра в най-мощния си вариант. Той се поставя на Levante, Ghibli и Quattroporte от 2020-та година насам.

Италианците ще се сбогуват с осемте цилиндъра със специални версии Ghibli 334 Ultima и Levante V8 Ultima, които ще бъдат представени по време на фестивала в Гудууд през месец юли. Към момента няма много информация за това с какво точно ще се отличават специалните модели, но очакваме те да пристигат с високо ниво на оборудване и някои специални елементи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.