Last news in Fakti

16 Май, 2023 15:39 3 906 10

Новите Porsche-та ще изминават над 1300 километра с едно зареждане

  • porsche-
  • батерия-
  • taycan-
  • пробег

Компанията разработва нови материали, които ще увеличат пробега

Новите Porsche-та ще изминават над 1300 километра с едно зареждане - 1

Porsche залага сериозно на синтетичните горива за автомобилите на бъдещето, но това съвсем не означава, че от компанията са изоставили електрическите автомобили или тяхната разработка, а дори напротив. Най-новият пробив на инженерите на марката ни показва нов вид батерии, които могат да позволят пробег от 1300 километра с едно зареждане, споделят от компанията.

Възможно е те да се появят през следващото десетилетие, но за да се случи това, трябва да се решат редица проблеми. Например, да се създаде нов химичен състав на анода, въпреки че вече има готови решения в тази област като Titan Silicon от Sila. Оптимизацията на анодната страна, намаляването на дела на редкия кобалт, съчетано с използването на по-тънки изолатори, ще увеличи специфичния капацитет на батерията и ще намали времето за зареждане на Taycan например от 22,5 минути на по-малко от 15 (от 5 до 80%). Всичко това, от своя страна, ще изисква разработването на нови зарядни станции с активно охлаждане, които ще произвеждат 500 киловата. Китайските терминали на GAC вече разполагат с такава мощност. А за ултразарядното устройство на Desten по принцип се декларират 900 киловата.

В дългосрочен план Porsche залага и на твърдотелни батерии, при които тънък слой твърд електролит служи за разделител. Това ще увеличи плътността на съхранение на енергията с един и половина пъти и ще подобри безопасността. Германците изобщо не разглеждат литиево-въздушните батерии като алтернатива на днешните литиево-йонни батерии, а натриево-йонните батерии се разглеждат само за стационарни задвижвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    7 2 Отговор
    А по споко, дейти са напъва чак толкова, ми си вижте планетата на кво е станала, едно време и с конски впрягове се е джиткало
  • 2 Тия таралясници

    11 9 Отговор
    ги правят под краката цяла радиационна централа. До 5 години ти е окапала кожата и далака. Чиста работа, бензинчек, нафтичка и газ.

    Коментиран от #9

  • 3 Хайл

    11 2 Отговор
    Ще,ще,ще,ще...ганюф,а кажи кога е това " Ще" -бъдеще време в далечината,незнайно кога
  • 4 ДрайвингПлежър

    11 4 Отговор
    Дам... даже и мърмота дето завива шоколада си взе отпуска :D
  • 5 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    10 3 Отговор
    Е убао де,ще чакаме следващото десетилети да су купя Порше.
  • 6 Край

    2 7 Отговор
    Европейският производител на електрически коли ще се казва ... Той е... Неговото име е ... Франция.
    Германия ще прави ретроавтомобили.
  • 7 Е46ца

    3 11 Отговор
    Навремето с жигулито изминавах 2900км с 1 резорвоар 45литра.Това сега някакво постижение ли трябва да е.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дистрибутора

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тия таралясници":

    Не е лесно да не ти работят връзките в главата, мдааа, не е лесно.
  • 10 Алфа Сектант🤠

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Е46ца":

    Изминавал си само в мокрите си сънища