Last news in Fakti

14 Юни, 2023 18:04 2 683 2

Kia подготвя наследник на Stinger с над 600к.с.

  • kia-
  • stinger-
  • ev6-
  • gt

Колата ще бъде построена на нова платформа за електромобили

Kia подготвя наследник на Stinger с над 600к.с. - 1

Kia официално прекрати производството на Stinger и макар да се смяташе, че EV6 GT е нейният наследник, то се оказва, че всъщност корейците имат друг план и скоро ще представят нов модел, който ще замести Stinger в портфолиото на марката. Според доклад на ET News, новият модел ще носи името GT1 и ще бъде позициониран в E-сегмента, което означава, че ще бъде малко по-голям от Stinger на размери.

Според информацията, GT1 ще бъде изцяло на ток и ще бъде построен върху нова платформа с името eM, която ще предостави възможност за батерия с капацитет до 113.2кВтч. Ако това се окаже вярно, то това ще е повече капацитет от този при Mercedes Benz EQS, Tesla Model S и други популярни модели от този клас. При такъв капацитет, то пробегът трябва да бъде около 800 километра.

Що се отнася до задвижването, то ще бъде поверено на един или два електромотора в зависимост от модификацията. Очаква се да бъде показана наточена версия с над 600 конски сили, която ще се превърне в най-мощната Kia правена някога. За момента информацията е оскъдна, но очакваме да разберем повече през следващите месеци, преди дебюта на колата, който трябва да се състои през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мосю Стеллантис

    5 1 Отговор
    Капацитетът на новият РАМ обаче е 230квтч
  • 2 патето Яки

    5 0 Отговор
    Много коне бре, ще орат ли.