Last news in Fakti

19 Юни, 2023 09:55 3 936 4

Състезателни коли от WRC се движат по обществените пътища (ВИДЕО)

  • wrc-
  • състезателни коли-
  • хърватия-
  • обществени пътища

Пилотите използват стандартни маршрути, за да се придвижат между различните етапи

Състезателни коли от WRC се движат по обществените пътища (ВИДЕО) - 1

В края на април месец тази година се проведе поредният кръг от WRC в Хърватия, където жителите и гостите на Загреб можеше да се насладят на една приятна, но странна за някои гледка. Както и сами може да видите във видеото прикачено под статията, част от състезателните автомобили се движат по обществените пътища на страната, редом до други съвсем обикновени автомобили.

Това не е част от рекламна кампания или заснемането на специално видео, а всъщност е най-нормален момент за състезателите, които трябва да се придвижат от единия етап на ралито до другия. Кадрите показват компилация от тези моменти през последните три години и там можем да видим, че всъщност състезателите се движат изключително спокойно, без опасни маневри с изключение на един или два случая.

Кадрите показват и големите разлики между стандартните автомобили и състезателните такива, които освен на външен вид, всъщност се различават много и под ламарините, където се крие специално окачване и коренно различно задвижване от това на което повечето хора разчитат, дори и при подобни на пръв поглед коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 4 Отговор
    Това са авромобили с ограничен ресурс и скъп разход за километър ❗Най-нормашният начин за придвижване на спортни автомобили, от всички класове за отделните етапи, е на платформи ❗
    Ама щом някой е казал , че те нормално се придвижват така .....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    .НАЙ-НОРМАЛНИЯТ
    /изв. моя гр./
  • 3 Рали Хеброс

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Повреме на състезание рали-автомобилите се предвижват на собствен ход по националната пътна мрежа. Имат си нормални регистрационни номера като всички останали МПС-та. До затворения парк на състезанието пристигат на платформа, свалят ги и от него до скоростните отсечки се движат по улиците и междуградските пътища спазвайки ЗДП както всички останали участници в движението. Трасето на скоростните етапи, което е истнското състезание, са затворени за движение на други автомобили и там вече се кара като "на състезание" ;-)))
  • 4 Съдия

    4 0 Отговор
    Рали Хеброс е напълно прав и изчерпателен, движението по републиканските пътища и улиците на градовете е част от маршрута на състезанието. Пилотите са длъжни да спазват ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА на съответната държава , и при нарушение не рядко биват санкционирани не само от контролните органи а и от самите организатори на ралито.