Last news in Fakti

19 Юни, 2023 11:55 2 883 4

Така би изглеждал Golf Country през 2023-та

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • country-
  • golf r-
  • delta-
  • тунинг

Проектът е базиран на R модификацията

Така би изглеждал Golf Country през 2023-та - 1

През 1989 година Volkswagen се заема с интересен проект на базата на второто поколение на Golf, който носи името Country. Хечбекът, който през 1985 година за първи път получава задвижване на четирите колела, тогава може да се похвали с още доработки, които включват по-високо окачване, допълнителна защита за долната част на купето, различни гуми и джанти, както и допълнителна резервна гума на задния капак. От специалната модификация са направени едва 7735 броя, а в наши дни цената на запазените модели достига сериозни петцифрени суми.

За съжаление на феновете на Country, модификацията не продължава живота си след ерата на „двойката“ или поне не с официалната подкрепа на Volkswagen. За сметка на това няколко външни компании правят подобни проекти, а сега на тунинг сцената се появи още един такъв, дело на популярния офроуд бранд Delta.

За целта от Delta са използвали най-мощната модификация на Golf с означението R, която разчита на 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 320 конски сили и задвижване на четирите колела. Промените по колата включват поставянето на по-високо с 80мм окачване, както и нови 18-цолови джанти с гуми за кал. Пакетът включва още и допълнителна защита за долната част на купето, допълнителни светлини, както и допълнителен багажник на тавана.

Към момента проектът все още е на ниво концепт, но ако компанията намери 25 клиента, които да платят около 35 хиляди евро, за да доработят своите Golf-ове, то проектът ще премине в серия. Това ще отнеме между шест и девет месеца, споделят от Delta.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 1 Отговор
    Сега сериозно. Първо разкарваме покрива на тавана и тези фарове на предния капак - това са т.нар. афтър маркет аксесоари и всеки може да си ги монтира след покупката на колата. Нямам нужда да плащам излишно надутите цени на ФВ за тези компоненти. Това, което искам да видя в подобна кола е
    1. Просвет от поне 20см.
    2. Междуколесен блокаж, дори и само при наличието на един задвижващ мост(за предпочитане преден).
    3. Достатъчно място между гумите и арките на калниците.
    4. Достатъчно мощност в ниските обороти, за да се избегне боксуване и окопаване.
    5. Добре оразмерени предни и задни надвеси, които хем да осигуряват някакъв приличен комфорт, но и да не стърчат неприлично напреди и назад и да задират при всеки наклон на колата.
    5. Достатъчно евтини компоненти по каросерията (предна броня, огледал и др.). Някак си не е ок да вкараш огледало за 700лв в храстите край пътя.
  • 2 Забрайл съм си името

    8 2 Отговор
    Неам некви 70+хилки излишни за недоразумения!
  • 3 Малигар

    11 3 Отговор
    Това е Дачия Сандеро с наточени джанти.
  • 4 Ония с Фордо

    10 1 Отговор
    С тая пластмасата с визия на Дачия немогат да се доближат до кънтрито от 1985 година а пък до Лада Нива просто е непостижимо опция.