Last news in Fakti

20 Юли, 2023 19:18 1 552 5

Audi се договори с китайци за нова платформа

  • audi-
  • saic-
  • e-tron

Германците постигнаха съгласие със SAIC Motor Corp.

Audi се договори с китайци за нова платформа  - 1

SAIC Motor Corp. и Audi се споразумяха да си партнират по проекти за електрически превозни средства, съобщи китайската компания по-рано днес. "Всички заинтересовани страни са съгласни, че китайският автомобилен пазар е в разгара на най-голямата трансформация в своята история, затова ще работим съвместно по стратегически подход, който гарантира бъдещия ни успех", заявиха от SAIC, без да уточнява подробностите по споразумението.

Volkswagen Group, компанията майка на Audi, вече си партнира със SAIC в производството на автомобили с бензинови двигатели. Audi е под натиск да подобри продажбите си, особено в Китай, и се съобщава, че иска да използва платформа, собственост на IM Motors, премиум марката за електрически автомобили на SAIC, споделят от Automotive News Europe.

Натискът на Audi в областта на електрическите превозни средства се забави, след като софтуерните проблеми на VW Group забавиха пускането на пазара на ключови нови електрически автомобили като Q6 E-tron. VW Group отмени и проекта Artemis на Audi за автономен флагмански електромобил.Това резултира и в уволнение на главния изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман, който ще бъде заменен от ветерана на VW Group Гернот Дьолнер от 1 септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрайвингПлежър

    13 1 Отговор
    Кажете сбогом на европейското автомобилостроене - беше убито от бруталната глупост на властващата в момента евро-фашистка хунта!

    Несъмнено Европа не търпи фашизъм и ще се събуди да се изчисти отново от зараждащата се мракобесна доктрина налагана от Брюксел - но ще е твърде късно!...
  • 2 алуди

    9 0 Отговор
    китайски коли с шантави цени
  • 3 Шолци улаф

    7 0 Отговор
    Китай е враг и ние ще избегнем зависимостта си
  • 4 123

    16 0 Отговор
    Направо да се чете: "Ауди става китайска".
  • 5 Нещо май

    8 1 Отговор
    И после пак пишете че Москвича бил китайски...Че то флагмана на германската авто индустрия реално вече е китайски-та за Москвича ди да говорим..? Дойде и това време-комунистите да доминират и купуват емблемите на капитализма...!!!!