Last news in Fakti

26 Септември, 2023 11:56 3 048 13

Искате Nissan с ДВГ? Това вече ще е мисия невъзможна!

  • nissan-
  • ariya-
  • micra-
  • европа

Всички нови модели на Nissan за Европа ще бъдат изцяло електрически

Искате Nissan с ДВГ? Това вече ще е мисия невъзможна! - 1

Nissan е поредният автомобилен производител, който обяви, че през 2030 година ще има основни промени в портфолиото предлагано от марката. В изказване пред Automotive News Europe, шефът на компанията каза, че няма връщане назад към двигателите с вътрешно горене.

"Намираме се в критичната точка на възприемане на електрическите превозни средства. Няма връщане към ДВГ", заяви главният изпълнителен директор на Nissan Макото Учида при представянето в Падингтън, Лондон.

"Nissan ще премине към изцяло електрическо задвижване до 2030 г. в Европа - вярваме, че това е правилното решение за нашия бизнес, нашите клиенти и за планетата", добави Учида.

От компанията също така заявиха, че всички нови модели, които ще бъдат представени в Европа от сега нататък ще бъдат на ток, а от 2030-та всички коли, които ще се продават в Европа от японската компания също ще бъдат на ток.

Японският автомобилен производител заяви още, че един от двата нови модела електрически автомобили, които вече е потвърдил за Европа, ще се произвежда в завод в Съндърланд в Северна Англия.

По-рано тази година Nissan повиши целите си за модели електрически автомобили в опит да настигне сегмент, доминиран от новодошли играчи, като Tesla, като каза, че ще пусне 19 нови модела електрически автомобили до 2030 г.

От Nissan също така по-рано заявиха, че до фискалната 2026 г., която приключва на 31 март 2027 г., 98% от продажбите в Европа ще бъдат електрифицирани - което означава продажби или на изцяло електрически автомобили, или на автомобили с хибридни двигатели.

Новата цел е марката да стане изцяло електрическа в Европа до 2030 г. Това привежда Nissan в съответствие с партньора на алианса Renault, който планира да направи марката Renault изцяло електрическа дотогава.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Третото очо

    19 5 Отговор
    Виждам как ще се увеличи експлоатиционния период на старите автомобили със още 20 години. Което е напълно възможно с правилната поддръжка за разлика от тостерите със живот около 7 години.

    Коментиран от #3

  • 2 Супер

    2 3 Отговор
    Мн ясно! Това карат играчите

  • 3 Ммхм

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Третото очо":

    Доста мъдро. Ние понеже сме Кувейт, мдаа.
    Давай по 60 кинта за тунджа всеки ден и третото очо ще стане синьото очо след среща с чехъла на благоверната, която чака трети месец нови обуща 😅

    Коментиран от #5

  • 4 В такъв случай...

    16 3 Отговор
    плана е следния. 2030 живот и здраве си взимам атмосферна бензинка или дизел нова от магазина и я карам до разпад. После, ако съм жив, ще му мисля.

    Коментиран от #13

  • 5 Третото очо

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ммхм":

    Кувейт не сме, ама и тока ни не е без пари. И още ще поскъпва. Горива и алтернативни такива винаги ще има, но ток ще плащаш като поп. Факт

    Коментиран от #11

  • 6 АБВ

    5 3 Отговор
    Не не искам
  • 7 Що пък

    4 4 Отговор
    Все още могат да се намерят 350Z и skyline в добро състояние.
  • 8 Значи ще си я купуваме от Турция

    4 3 Отговор
    В европа няма да се продава с двигател. Значи ще си я купуваме от Турция
  • 9 нео

    6 5 Отговор
    Голяма работа , BMW,Mercedes , Toyota , продължават да вадят ДВГ , така че имаме избор . Не бих си взел сенокосачка за 80-100 бона
  • 10 Изобщо

    0 1 Отговор
    Не искам нисан. Вито да го чува дори, нито елестрически нито с двг....
  • 11 Шегаджия

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Третото очо":

    Ще има трънци.....ще има само за танкове и камиони.
    А, тока мога да си го произведа както със солара на покрива, така и с вятърна турбинка :)
    У вас имаш ли колонка за нафтичка?
  • 12 Българин

    0 0 Отговор
    Не искам, имам си дизел Рено Клио на 3г..
  • 13 Може да я караш до разпад,но не се

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "В такъв случай...":

    знае къде.Дано не е единствено на село.