Last news in Fakti

29 Май, 2024 13:15 845 0

Стана ясно кой е новият шеф на Bentley

  • bentley-
  • porsche-
  • шеф

Бивш ръководител в Porsche поема поста

Стана ясно кой е новият шеф на Bentley - 1

Bentley обяви промяна в ръководството, като Франк-Стефан Вализер поема поста главен изпълнителен директор на 1 юли. Вализер може да се похвали с впечатляваща кариера в Porsche. Той се присъединява към Porsche през 1995 г. и оттогава заема различни ключови позиции, включително ръководи отдела за моторни спортове на Porsche. Притежава също така докторска степен по машинно инженерство и ръководи разработването на емблематичния хиперавтомобил 918 Spyder през 2010 г.

„Подхождам към това предизвикателство с огромно уважение“, заяви Вализер в изявление. „Екипът на Bentley в Крю постигна забележителни неща през последните години и аз съм развълнуван да си сътруднича с тях. Продължаващата трансформация на автомобилната индустрия представлява значителна възможност за Bentley, с която нямам търпение да се справя заедно с екипа. Имам пълната увереност, че Bentley ще продължи да бъде лидер в сегмента на луксозните автомобили.“

Назначението на Вализер се оценява високо от лидерите в индустрията. Гернот Долнер, главен изпълнителен директор на Audi и ръководител на Групата за прогресивни марки на Volkswagen (която включва Bentley), признава богатия опит на Вализер като инженер и доказания му опит в пускането на пазара на новаторски модели като 918 Spyder. Долнер вярва, че дълбокото разбиране на Вализер за сегмента на луксозните автомобили ще бъде безценно, тъй като Bentley се стреми да затвърди позицията си на водещ играч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА