28 Октомври, 2024 17:45 587 4

Подробно за новия Nissan Leaf

  • nissan-
  • leaf-
  • renault-
  • mitsubishi

Радикалната промяна във формите бе разкрита от покрит с камуфлаж прототип

Подробно за новия Nissan Leaf  - 1
Снимки: AutoExpress

Nissan се готви да направи революция в емблематичния си електромобил Leaf с радикално преработване за моделната година 2026. Този изцяло нов Leaf ще се откъсне от традиционната си форма на хечбек, като възприеме по-динамичен и стилен силует на кросоувър, вдъхновен от футуристичната концепция Chill-Out.

Предстоящият Leaf ще демонстрира смел и отличителен дизайнерски език, характеризиращ се с остри линии, изразителни светлинни елементи и забележителна предна част с V-образна радиаторна решетка. Задната част ще се отличава с характерна светлинна лента, подобна на тази, която се вижда при спортния автомобил Nissan Z. Изравнените дръжки на вратите и наклонената линия на покрива допринасят за аеродинамичния профил и елегантния външен вид на автомобила.

Интериорът на новия Leaf ще бъде значително по-различен от този на неговия предшественик, като ще предлага по-модерен и технологично ориентиран салон. Голям, извит дисплей ще интегрира арматурното табло и информационно-развлекателната система, осигурявайки безпроблемно и интуитивно потребителско изживяване. Висококачествените материали и усъвършенстваните функции ще подобрят цялостната атмосфера в купето.

Подробно за новия Nissan Leaf

Leaf 2026 г. ще бъде изграден върху универсалната платформа CMF-EV, която се споделя с други автомобили на Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Тази платформа ще позволи на Leaf да предлага редица варианти на електрическо задвижване, включително конфигурация с един двигател и 60kWh батерия. Очаква се електрическият двигател да развива мощност от около 214 конски сили, което ще осигури достатъчна производителност за ежедневно шофиране.

Nissan Leaf от 2026 г. представлява значителна еволюция за емблематичния електромобил. Със своя поразителен дизайн, усъвършенствани технологии и подобрена производителност той има за цел да завладее сърцата на ново поколение любители на електрическите превозни средства. Тъй като Nissan продължава да инвестира в електрическата мобилност, новият Leaf е готов да играе решаваща роля в оформянето на бъдещето на електрическите превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нисан преключи

    3 2 Отговор
    С хубавите и здрави автомобили преди 24 години
  • 2 Хохо Бохо

    3 3 Отговор
    Нисан са известни с гросни и ненадеждни автомобили от 1990г надам. Даже са противни на моменти
  • 3 Карлос Сайнц

    1 0 Отговор
    Жена ми кара Нисан от 3 години и за 50 хиляди километра няма грешка.
  • 4 задължително двойно+5см лифт

    0 0 Отговор
    и минимум 80кw батерия, като купе бива