Last news in Fakti

16 Декември, 2014 10:24 1 355 2

Около 1500 служители на БДЖ ще бъдат съкратени

  • служители-
  • бдж-
  • съкратени-
  • владимир владимиров

Крайната мярка се налага заради понижената с 40 млн. лв. държавна субсидия

Около 1500 служители на БДЖ ще бъдат съкратени - 1
Снимка: БНТ

Около 1500 служители на БДЖ ще бъдат съкратени, заяви в БНТ директорът на компанията Владимир Владимиров.

Крайната мярка се налага заради понижената с 40 млн. лв. държавна субсидия.

Владимиров допълни, че преди да бъде намален съставът ще има поне 7 месеца преговори със синдикатите, а обезщетенията ще бъдат в размер на 4-5 заплати.

Изпълнителният директор на БДЖ Холдинг заяви, че не се предвижда увеличение на цената на билетите през 2015 г. Най-вероятно няма да бъдат закупени и нови влакове.

Към момента задълженията на компанията към кредиторите са 370 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    Трябваше да бъдат съкратени отдавна, когато все още имаше държавна субсидия - тогава щяхме да им дадем поне 12 месеца заплати за обезщетение и докато си намерят нова работа. Това важи и за други държавни фирми, администрация и др.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ще си вкарат автогол с това необмислено съкращение,но ще го раэберат едва когато эапочнат да се чудят какво да правят с неоткраднатата нафта.