23 Декември, 2014 12:40 1 656 0

Пак продават БДЖ „Товарни превози“

  • бдж-
  • бдж товарни превози-
  • ивайло московски

Процедурата беше спряна по времето на кабинета Орешарски

Министърът на транспорта Ивайло Московски е подал предложение в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за раздържавяването на "БДЖ Товарни превози", съобщава в. "Преса".

Процедурата беше спряна по времето на кабинета "Орешарски". Тогавашният министър на транспорта Данаил Папазов още при встъпването си в длъжност обяви, че приватизацията на дружеството спира без да обясни логиката на това решение.

В интервю пред "Труд" изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров изразява скептицизъм, че ще се намери купувач на компанията. той посочва, че причините за това са комплексни. Една от тях е, че тази дейност не е на печалба през последните години. В същото време на границата между Словакия и Украйна се изгражда център за движение на стоки от Азия към Европа. "Така че стоките от Китай ще влизат в Европа през Централна Европа, а не през Балканите, както ние си го представяхме", посочва той.

През отиващата си година беше спряна приватизацията и на АДИС на Българска фондова борса и на "Централен депозитар". Така от заложената програма за приходи от 308 млн. лв. от приватизация не се реализирани почти никакви, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА