Last news in Fakti

9 Юни, 2015 12:45 1 039 4

Турция и Русия подписват споразумението за „Турски поток“ до края на юни

  • турция-
  • турски поток-
  • русия-
  • газпром

Междуправителственото споразумение между Анкара и Москва за проекта „Турски поток“ може да бъде подписано до края на юни, съобщи пред журналисти заместник-председателят на „Газпром“ Александър Медведев.

Той посочи, че преди дни се срещнал с представители на турското министерство на енергетика и от бившото мнозинство в парламентарна. По време на разговорите не са били поставени допълнителни условия.

В неделя в Турция се проведоха парламентарни избори. Споразумението трябва да бъде подписано от новия министър на енергетиката в Анкара.

Александър Медведев за пореден път припомни, че договорът за транзит на руско синьо гориво през Украйна няма да бъде продължаван.

През декември 2014 г. по време на визита си в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин обяви края на „Южен поток“. Вместо него той обяви началото на „Турски поток“.

В края на март „Газпром“ обяви, че за $1 млрд. е изкупила дяловете на партньорите си „Южен поток“.

Евтиният петрол погреба „Южен поток“. Това е основната причина за спирането на проекта за ново газово трасе, писа междувременно в. „Ню Йорк таймс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛАМЕН

    0 0 Отговор
    А България ще духа супата . Ще купуваме газ от Турция а цените ще се окажат по-високи от сегашните.Браво Бойко със заеми няма да се оправим,ще фалираш държавата

    Коментиран от #2

  • 2 хм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЛАМЕН":

    Ми то в момента Газпром продават на нас директно на 501 щото сме много печени, на Турция на 406 (а се носят слухове че сега покрай санкциите за да пуснат храни са им извили ръцете и на 3010 като за Китай). Турците на 450 да ни пуснат от техния, пак по-добре отколкото от Газпром.
  • 3 Бат Гойко

    0 0 Отговор
    От които и да купуваме газ все е руска от Газпром!!! Само че ние избрахме да купуваме от прекупвач вместо да купуваме директно от доставчик!!! Купувайки от доставчик можеше да препродаваме! И после като го питат Бойко(вербуван агент на Сащ) по телевизията що са ниски доходите и той казва ми нямаме ПАРИ! От къде да ги вземем!!! Разберете трябва да работите повече!!!
  • 4 АФЕРИМ КОМШО

    0 0 Отговор
    И ХЪБ НЕ БИХ ИМ ДАЛ.

    ДЪРЖАТ СЕ К..ВЕНС.И А СЪС ГЮВЕНДИИ.Е ПО ГЮВЕНДИЙС.И.

    С "МАЗНАТА ПРЪЧКА" В ЗАДНИЯ ДВОР НА БОКО, МИТОВ, ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ.