Last news in Fakti

14 Юли, 2015 15:06 1 516 0

Сделката с Иран доведе до поевтиняване на петрола

  • петрол-
  • цени-
  • иран-
  • нефт

Петролът поевтиня след новината, че Шесторката (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия) и Иран са постигнали споразумение за ядрената програма на режима на аятоласите, съобщава АП.

Сортът Брент поевтиня с 2% до $56,70 за барел. В същото време лекият суров американски петрол падна с над 2,5% до 451,10 за барел.

Цените на петрола вече падаха през последните няколко дни в очакване на сделка. Рекордният износ от Саудитска Арабия, най-големият производител на петрол в света, и бумът на шистов индустрия в САЩ също постави натиск за намаляване на цените на суровия петрол.

Международната агенция по енергетика (МАЕ) наскоро предупреди, че има "огромен излишък" на пазара и че цените са били склонни да спадне още повече.

Ройтерс очаква Иран да увеличи с 60% добива на петрол от сегашните 1 млн. барела дневно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА