Last news in Fakti

29 Юли, 2015 16:25 1 539 1

Строителството на "Турски поток" може да се забави

  • турски поток-
  • газопровод-
  • строителство

Причината е в забавеното споразумение между Турция и Русия

Срокът за строителството на първата част от "Турски поток" може да бъде удължен, ако се забави сключването на междуправителствено споразумение между Москва и Истанбул. Това заяви руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от Интерфакс.

Ако подписването се забави и срокът на строителство ще се удължи, заяви Новак пред журналисти в сряда, отговаряйки на въпрос за рисковете пред проекта.

Русия предлага на Турция да подпишат споразумение за поетапно строителство на четирите части на "Турски поток". Първият участък ще обслужва енергийните нужди на Турция. Споразумението за другите три, които са предназначени за ЕС, ще се подпише отделно.

Руският премиер Дмитрий Медведев обясни забавянето с това, че Турция все още няма правителство.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо

    0 0 Отговор
    Ей-й, забави ли се и турския потоп бе, какъв свят !
    Принудиха Газпром да намали с 40% цената на руския газ от декември 2014 г. до сега и бавят ! Пък и сигурно се установи, че заобикалянето на България освен че води до удължаване на тръбопроводите и до значително увеличение на инвестициите. В крайна сметка след като газопроводът премине територията на приятелската за Русия Турция, трябва да влезе на територията на лошия Европейски съюз, защото там са потенциалните основни консуматори, т.е. като джуджето-цар, след като се завъртя няколко пъти, ще установи че зад...кът му пак е отзад.
    Ура и да живей българо-съветската дружба - вечна дружба, вечна служба !
    Айде сега полурусначето рапторчо и ссс-серето - включвайте л..нометите, че ще ви спрат копейките.