Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 15:13 1 746 0

„Газпром“ намекна за досъдебно уреждане на спора

  • газпром-
  • газ-
  • синьо гориво-
  • русия-
  • турция-
  • куприянов-
  • досъдебно

Турция подаде иск срещу Газпром в арбитражен съд, с който оспорва цената на руския газ

„Газпром“ намекна за досъдебно уреждане на спора - 1
Снимка: БТА/ AP

„Газпром“ не изключва възможността за досъдебно уреждане на спора с Турция относно цената на газа. Това заяви пред РИА Новости представителят на компанията Сергей Куприянов.

„Подаването на иск в арбитражния съд е една от опциите в договора между двете страни. Съществува и възможността за досъдебно уреждане на спора“, заявиха от „Газпром“.

Вторият по големина купувач на руски газ – Турция, поиска чрез арбитражен съд преразглеждане на условията на договора за доставка на синьо гориво.

Русия и Турция се договориха за сваляне цените на руски газ още преди година, но договорката беше обвързана с разрешаване на строителството на „Турски поток“. Последното се забави заради смяната на правителството в Турция. По тази причина не бяха подписани и нужните документи за отстъпката.

В края на юли бе съобщено, че преговорите по проекта са замразени. Една от причините бе липса на споразумение за отстъпката в цените на газа. Руският министър на енергетиката Александър Новак коментира, че разговорите по проекта не са спрени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА