Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 13:54 1 528 2

Франция е заинтересована от „Северен поток-2“

  • северен поток-2-
  • северен поток 2-
  • газпром-
  • газ

През последните години делът на Газпром на европейския пазар е около 25-35%

Франция е заинтересована от „Северен поток-2“ - 1
Снимка: АП/БТА

Франция е заинтересована от изграждането на газопровода „Северен поток-2“. Това зави пред журналисти Александър Новак.

Той посочи, че проектът върви по график и следващата година ще бъдат проведени първите търгове за неговите изпълнители.

Действащият в момента газопровод „Северен поток“ е дълъг 1,224 хил. км., но тук не се включват тръбите, по които идва от Сибир руското синьо гориво.

През последните години делът на „Газпром“ на европейския пазар е около 25-35%.

Руският президент Владимир Путин даде старт на строителството на газопровода „Ухта-Торжок-2“, по който синьото гориво ще постъпва в експортния газопровод „Северен поток-2“, предаде РИА „Новости".

Проектът ще удвои преноса на руски газ през Балтийско море към Европа. В консорциума за „Северен поток -2“ участват европейскте енергийни компании E.ON, BASF/Wintershall, OMV, и Royal Dutch Shell, които ще имат по 10% дял, както и ENGIE с 9% от акциите. Участието на "Газпром" ще е в размер на 51%. Първоначалният меморандум за новия газопровод беше подписан от "Газпромом", E.ON, Shell и OMV през юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    а така. а защо "южен поток" щеше да е лош за европа и нас?
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Северен може южен не може,що не ви е.а вас отЕС,защо делите хората бе ,а приказвате за демокрация,мошенници искариотски.