27 Ноември, 2015 22:07 1 157 0

Улеснения за търговците в столичния район "Средец"

  • район средец-
  • улеснения-
  • търговци

С цел улесняване на търговците, които искат да регистрират стопанска дейност на територията на район „Средец“, на интернет страницата на района са публикувани всички образци на документи за регистрация и контрол на търговска и стопанска дейност.

В рубрика „Услуги“ , в подрубриката: „Регистрация и контрол на търговската и стопанска дейност“,  е публикувана информация за видовете услуги и необходимите документи, които трябва да се подават, както и какъв е срокът за предоставяне на въпросната услуга и каква е таксата.

Качени в word формат са необходимите декларации и заявления, които могат да се разпечатат и попълнят от търговците, а именно:

- Декларация за обстоятелствата по чл.5, ал. 1, т.1 и ал.2, т.1 и чл.31, ал.4, т. 1, във връзка с ал.5 от НРУИТДТСО,  тоест че фирмата е вписана в търговския Регистър към Агенция по вписванията.

- Декларация, че представляващият фирмата е запознат с изисванията за информационно-указателни табели и ще  поставя всички фирмени табели в съответствие с общинския типов проект.

- Заявление за издаване на разрешение за ползване на място за разполагане на подвижни съоръжения  пред стационарен търговски обект върху терен общинска собственост.

- Заявление за работно време на стационарен обект.

- Заявление за издаване на разрешение за ползване на място за извършване на търговия на открито  върху терен общинска собственост.

- Заявление за издаване на разрешение за ползване на място чрез поставяне на фирмени информационно-указателни табели (ФИУТ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА