Last news in Fakti

10 Декември, 2015 11:38 2 141 2

Мариета Захариева: България може да бъде ИТ хъб

  • мариета захариева-
  • ит хъб-
  • технологии

Наградата бе връчена от Антон Герунов, началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация

Мариета Захариева: България може да бъде ИТ хъб - 1

Правителството и в частност ние работим в посока на превръщането на България в ИТ хъб в Европа. Това обяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева, която участва в церемонията по връчването на наградите „ИТ мениджър на годината” на сп. CIO. Тя допълни, че агенцията ще продължи да работи усърдно със сектора и през 2016 г., който реализира висок растеж и добавена стойност за икономиката.

ИТ директорите на "Орбико България", СБАЛ по онкология и "Петрол" АД са ИТ мениджърите на 2015 г. По традиция награди бяха раздадени в три категории: „Мениджмънт”, „Иновации”, „Ефективност”. Победител в категория „Ефективност” е Александър Иванов, директор „Информационни технологии“ в "Петрол" АД. Наградата бе връчена от Мариета Захариева.

В категория „Мениджмънт“ бе отличен Добрин Маринов, ИТ мениджър в "Орбико България" ЕООД.

В категория „Иновации” победител е Йордан Илиев, ИТ ръководител в Специализираната болница за активно лечение по онкология (СБАЛО) ЕАД. Наградата бе връчена от Антон Герунов, началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adolf

    0 0 Отговор
    Ние отдавна сме хъб за Идиоти и Тъпанари--ИТ
  • 2 безработен

    0 0 Отговор
    Кой ще работи? Цигани ли, охранители ли, пенсионери ли ? Ааа сигурно бежанците!
    Т.ва за малкия и средния бизнес го пробвахме на гърба си!