Last news in Fakti

27 Февруари, 2016 12:43 1 841 0

Излизането на Великобритания от ЕС застрашава световната икономика

  • великобритания-
  • икономика-
  • ес

Това се казва в комюнике от срещата на финансовите министри на Г-20

Възможното излизане на Великобритания от Европейския съюз може да представлява риск за световната икономика. Това се казва в комюнике от срещата на финансовите министри от Г-20 в Китай, цитирано от „Гардиън“.

Министрите и шефовете на Централната банка са се разбрали за използването на всички инструменти за достигането на растеж в икономиката в световен мащаб. След години на печатане на пари и ниски лихвени проценти в голяма част от развития свят, в момента перспективите за растеж не са сигурни. В комюникето се отбелязва още, че паричната политика сама по себе си не може да осигури балансиран растеж.

„Възстановяването на световната икономика продължава, но то все още не е равномерно и не отговаря на амбициите ни за силен, устойчив и балансиран растеж. Паричните политики ще продължат да подкрепят икономическата активност и да гарантират стабилност на цените, но паричната политика не може сама да доведе до балансиран растеж“, се казва в комюникето.

Британският финансов министър Джордж Осбърн също изрази опасения за бъдещето на световната икономика.

„Буреносни облаци се събират над световната икономика и от това ще има последствия за много страни, включително и Великобритания. На този етап се справяме добре, но получихме потвърждение, че нашата икономика не е толкова голяма, колкото си мислехме. Това може да доведе до нуждата от предприемане на бъдещи намаления на разходите. Трябва да живеем в рамките на нашите възможности и да си осигурим икономическа стабилност“, заяви Осбърн.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА