Last news in Fakti

20 Март, 2016 09:00 1 506 0

КЕВР отново подпря Топлофикация София

  • парно-
  • тец-
  • кевр-
  • топла вода

Софийските потребители - грозно прецакани!

КЕВР отново подпря Топлофикация София - 1

КЕВР отново подпря Топлофикация София. Софийските потребители - грозно прецакани!

Това коментира в профила си във Фейсбук Георги Брандийски.

Днес започнаха да излизат предложенията за намаляване цената на топлоенергията от 1 април. Цените са във връзка с предложението за намаляване цената на газа с 23 %.

Гледайки предложението за софийското парно, да падне с 3%, леко започнах да се нервя. В цифри това означава падане на топлоенергията от 70.80 лв. на 68.67 лв.(без ДДС). Та значит с цели 2.13 лв.

Какво ме нервира ли? Спомням си, че при предишното (последно) понижение от 1 октомври 2015 г. намалението на топлото бе с 3.18 лв.(намаление от 73.98лв. на 70.80 лв. за мегаватчас). За справка, поводът бе намалението цената на газа от 484.26 лв. на 415.20 лв. (- 69.06 лв.) за "тон".

Та, при положение че Софийските ТЕЦ-ове, са "чайници" (подгряват водата с газ), нещо не ми се връзва.

От 1 януари 2016 г. намалението на газа, заедно с текущото предложение на „Булгаргаз”  е за общо 103 лв. Та при този общ спад предложеното намаление е само 2.13 лв. Тази аритметика на КЕВР, не я разбирам.

По дяволите.....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА