Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 11:21 1 045 0

Търсещи, с надежда, в инженерния свят

  • иец-
  • инженер-
  • форум

Младежкият форум „Аз, инженерът“ като източник на вдъхновение, знание и интересни преживявания и през 2017

Търсещи, с надежда, в инженерния свят - 1

Може би е свободата да бъдеш. Може би e желанието за промяна на света. Може би e приятелската атмосфера. Но има нещо енергично и обединяващо за търсещите млади хора в инженерния форум „Аз, инженерът“ с неговия микс от изложение, работилници и лектори. И ако този април ви се прииска да сглобявате, да учите и да се забавлявате, ще срещнете и други като вас.

Инженерните номади, които обичат да създават. Световните компании, които впечатляват с технологиите си. Специалисти, студенти и ученици, които споделят обща страст.

За всички тези хора на 6 април „Аз, инженерът“ ще бъде източник на вдъхновение, знание и интересни преживявания. Събитието разширява формата си с нови инженерни профили, повече работилници и по-голямо пространство.

В 4-ото издание участниците ще разполагат с една от изложбените зали на Интер Експо Център – София, като паралелно с форума ще се проведат и две специализирани изложения - MachTech&InnoTech - за производствени технологии, и ВОДА СОФИЯ - в областта на водния сектор.

Това безспорно ще допринесе за съдържанието на събитието, защото студентите ще имат възможност да се докоснат до неразделната връзка между инженерството и бизнеса. Да се срещнат лице в лице с тези, които променят бизнес климата у нас, и да научат какви умения са необходими, за да превърнеш идеите си в продукт или да създадеш своя компания.

За първа година форумът ще бъде предшестван от фотоизложба на български инженери и изобретатели с тяхното лично послание към младите таланти. Датите на изложбата са 22 март – 3 април, а мястото е Мостът на влюбените.

Към момента компаниите, които са потвърдили участие, са Melexis, ABB, VMware, ВНТС , VMware, Festo, Sensata, Liebherr, Multivac и др. Тяхната задача ще бъде да покажат нагледно, че да си инженер е изключително готино, важно и прекрасно.

И напук на всеобщата представа, че професията зависи само от дипломата, титлата и възрастта, „Аз, инженерът“ отново ще даде думата на гимназисти и студенти, които да представят своя иновативна разработка на сцената на събитието.

Сцена ще има и за любителите на роботиката, които ще могат да влязат в директна битка. За поредна година Робо Лига България ще предизвика участващите ентусиасти да покажат своите умения в конструирането на роботи.

С цел да помогнат на младите професионалисти да се свържат с бъдещи работодатели организаторите Интер Експо Център и Wishbox отново ще събират CV-та, които да споделят с компаниите. Събитието както винаги е безплатно, нужна е само регистрация тук: https://iengineer.bg/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА