7 Април, 2017 10:21 3 204 3

Тодоров: Нуждата от специализирани кадри нараства (ВИДЕО)

  • adecco-
  • тодоров-
  • персонал-
  • подбор
Тодоров: Нуждата от специализирани кадри нараства (ВИДЕО) - 1

Част от компаниите, които са в сферата на аутсорсинг и имат центрове за споделени услуги, ще преместят част от отделите си извън София – Варна, Бургас, Пловдив. „Също така Пловдив се обособи като производствен център”, прогнозира в интервю за Факти.бг Борислав Тодоров, специалист „Подбор на персонал” в компания Adecco”.

Що се отнася до проблемите при подбора на персонал, то двата основни, според него, са липсата на кадри и достатъчно квалифицирани хора. „Друг проблем е нехомогенното разпределение на кадрите в различните региони на страната”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СомСтоКила

    0 0 Отговор
    Не ма интересува пазарЯ на труда. Ние си кибичем Секии ден у ОренмакУ и си пием ракииката :-)
  • 2 КОКО

    12 0 Отговор
    Всъщност иска да каже,липсата на роби.Българският така наречен бизнес търси роби и доскоро се намираха обаче уви вече са на свършване.
    Имаше квалифицирани хора които вие използвахте да ви работят направо без пари,експлоатирахте и в мизерни условия и натрупахте милиони от човешкия труд.През това време не инвестирахте нито стотинка да обучавате персонал,искахте само готови роби.
    Е,хората се усетиха и можещите избягаха в чужбина или си работят за себе си вместо да ви робуват.
    Обаче вие сте свикнале да ползвате роби и все още търсите и сега като няма ревете.Сега искам да ви гледам сейра на фирмичките как ще се мъчите поради лакомията си.
  • 3 ААА

    3 0 Отговор
    Обявете възнаграждение минимум 5000 за длъжност която изисква квалификация, и конкурси за прецеждане на кадри. Заплата от 1000 лв.едва ли би трогнала някои знаещ и можещ , по простата причина , че на пазара на труда той вече се е реализирал и вади много повече, и няма на главата си началник, макар и да бачка по 16часа без почивен ден. Отделно ако стане напечено положението би могъл да емигрира, и след като знае и може , и е свикнал да бачка , една бяла държава ще му се види рай. ТУК С ТРИЦИ ИСКАТ ДА ЛОВЯТ МАЙМУНИ. Тези високо платени професионалисти , имат и мисията покрай тях да се обучават младите кадри, и да става застъпване. Човек трябва да знае за какво работи,за да има стимул да се развива и самообучава, насила никой не е в състояние да да го направи. Основната движеща сила в капитализма са парите и консуматорството, ако ги няма достатъчно в работната сила ,няма хора,няма кадри, няма деца.