Last news in Fakti

20 Април, 2017 09:11 4 341 0

Неща, които задължително ще ви питат на интервю за работа

  • тодоров-
  • adecco-
  • работа-
  • cv
Неща, които задължително ще ви питат на интервю за работа - 1

Автобиографията ви не трябва да е от шаблон. Това е „печелившото” CV, с което имате голям шанс да бъдете поканен на интервю за работа. Също така е добре да сте откровени, казва пред Факти.бг Борислав Тодоров, специалист „Подбор на персонал” в компания Adecco.

Какво трябва да се съдържа в едно CV, за да се гарантира, че ще бъдат поканени в интервю за работа?

Това, което лично на мен ми прави много добро впечатление, е когато CV­-то не е направено по шаблон. Това е така, защото по този начин кандидатът има възможността да изтъкне качествата, които са най-релевантни за позицията. Обикновено, когато публикуваме обяви, издаваме на кандидатите какво търсим като умения и когато CV-то не е по шаблон, а е малко по-разчупено, кандидатът има възможността да изтъкне важните качества за позицията.

Разбира се, не казвам, човекът да има различни CV-та за всяка една обява, за която кандидатства, но по-скоро да адаптира CV-то си за нуждите.

Кои са трите любими въпроса, които задължително задавате по време на интервю?

Като цяло нямам конкретни любими въпроси, които да използвам. Старая се да избягвам скриптове. Но има неща, за които задължително питам: мотивация за смяна на работата, причини за напускане на предишни позиции и съответно най-важно – защо са избрали тази позиция, за която кандидатстват в момента.

Какво задължително кандидатите не трябва да правят по време на интервю?

По-скоро бих казал какво трябва да правят. Добре е да бъдат откровени. Никога не е в тяхна полза, ако преувеличат за дадени свои умения и възможности, защото в последствие, ако бъдат назначени, това ще си проличи. Затова моят съвет е да бъдат откровени на интервю за работа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА